Amerikalılar ve İngilizler de Portekiz Golden Visa’yı Tercih Ediyor!

Portekiz Golden Visa 2012 yılında başlamasından itibaren Avrupa’nın en gözde oturma izni programı olmayı başarmıştır. İlk yıllarda özellikle Çin’den yatırımcıların akınına uğrayan Portekiz yatırım piyasası ilerleyen zamanlarda Brezilya, Rusya, Türkiye ve İngiltere’den de yatırımcı çekmeye devam etti. 2012’den beri en çok yatırımcı unvanı Çin’e ait iken şimdilerde bu unvan Amerikalılara geçmiştir. Amerikalı yatırımcılar, Çinli yatırımcıların önüne geçerek Portugal Golden Visa kapsamında en çok yatırım yapanlar arasında birinci sıraya yerleşmiştir. Amerikan Ticaret Odası Başkanı Shelley Wren Amerikalı yatırımcılara Portekiz’le ilgili şu yorumları yapıyor:

 

“Portekiz, istikrarlı bir siyasi ve sosyal çevre, iyi bir altyapı, açık ve şeffaf vergi kuralları ve birinci sınıf eğitim ve sağlık sistemlerine sahip olmanın yanı sıra; sıcak iklimi, muhteşem Atlantik kıyı şeridi ve büyüleyici iç bölgeleri, güçlü bir tarihî ve kültürel mirası, mükemmel yemek ve şaraplarıyla rahat bir yaşam tarzı sunar.”

 

Amerikalı yatırımcıların yanı sıra İngilizler de Brexit sonrası Golden Visa Portekiz programına en çok başvuranlar arasında. İkinci evlerini, sunduğu kaliteli yaşam ve eşsiz doğal güzellikleri nedeniyle Portekiz’den alan İngilizler Brexit sonrası Portekiz’deki evlerinde istedikleri kadar kalamadıkları için Portekiz oturum izni hedefiyle ek yatırım yapmaktadırlar. Minimum 280.000 eur tutarla İngilizler Portekiz Altın Vize yatırımında bulunarak böylece Portekiz’deki hayatlarına devam edebilmektedirler.

Portekiz Altın Vize Nedir

2016’nın ikinci yarısından itibaren Portekiz Golden Vize programına ilgi duymaya başlayan TC yatırımcılar ise gitgide daha fazla Portekiz’e yatırım yapmaktadırlar.

 

Bunun bir nedeni; Portekiz Altın Vize koşullarının diğer ülkelerinkiyle karşılaştırıldığında açık ara daha elverişli olmasıdır: Golden Vize Portekiz oturum iznini devam ettirebilmek için Portekiz’de iki yılda bir sadece toplam 14 gün bulunmuş olmak yeterlidir. Ayrıca, Portekiz Golden Visa yalnızca 5 yıl sonra vatandaşlık hakkı vererek yatırımcı ve ailesinin AB vatandaşlığı alarak tüm Avrupa Birliği ülkelerinde o ülkenin vatandaşıymışçasına yaşama imkânının önünü açmasıdır.

 

İkinci nedeni ise; Portekiz lokal gayrimenkul piyasasının verimli ve güvenli yatırım seçenekleri sunmasıdır. Golden Vize Portekiz ile ailece hem AB vatandaşlık yolunu açmak hem de Euro gelir sunan bir gayrimenkul yatırımı yapmak mümkündür. Portekiz Golden Vize Avrupa’da iyi bir yatırım yapmanın güvenli alt yapısını da sunar. Schengen ülkelerine vizesiz seyahat, güvenli ve verimli bir yatırım ile Avrupa Birliği vatandaşlık haklarına ailece sahip olmak isteyen TC yatırımcıları için en iyi çözüm Portekiz Altın Vize oturum izni programıdır.

Portekiz Golden Visa Nedir ?

Bu oturum programı ve AB vatandaşlık hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Portekiz Golden Visa danışmanlık firması EUPorto ile temasa geçebilirsiniz. EUPorto, yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’deki kurumsal ve gayrimenkul alanında uzman hukuk firmalarının onayından geçen projeleri yatırımcılara sunar, yatırım ve Golden Vize başvurularını tek merkezden yürütür.

Golden Visa Portugal Nedir?

EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Lizbon ve civarı, Porto ve Algarve bölgesinde en verimli ve güvenli gayrimenkul seçeneklerini sunar. Portekiz Altın Vize kapsamındaki tüm yatırım türleri ve kategorilerinde zengin bir portföye sahiptir. Minimum 280.000, 350.000, 400.000 ve 500.000 Euro tutarında getiri sağlayan gayrimenkul ve anapara korumalı/teminatlı Portekiz yatırım fonları sunar. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni için tüm operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için web sitemizi ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

 

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.