AB Pasaportu Nedir ve Nasıl Alınır?

AB pasaportu vatandaşı olduğunuz bir Avrupa Birliği ülkesi tarafından verilen başka bir ülkeye seyahat etmek için kullanılan bir belgedir.  AB pasaportu Avrupa vatandaşlarına verilen ve pek çok avantajı bulunan pasaport türüdür. AB pasaportu Portekiz’de net 500.000 Euro karşılığında fon yatırımı yapılarak alınabilir.

AB pasaportu edinimiyle gelecekte çocuklarınızın karşısına çıkacak seçenekler artırılmış olur. Portekiz Golden Visa ile edinilecek AB pasaportu ile çocuklarınızın gerçek hayata bir adım daha önde başlaması sağlanır.

Çocuklarının Avrupa’da ücretsiz eğitim ve yurtdışındaki daha cazip iş fırsatları sebebiyle Türkiye’den Avrupa vatandaşlığı almak isteyen yaklaşık 613 aile Portekiz altın vize programına başvurmuştur. AB pasaportu çocuklarınıza Avrupa’da her türlü sosyal güvence, eğitim, öğrenim, sağlık, kariyer ve yaşam hakları sunmaktadır. AB vatandaşı hakları çerçevesinde Golden Visa ile kazanılan haklar sonucu Pandemi gibi sebeplerle seyahat ve vize kısıtlamalarından etkilenme durumu söz konusu değildir.

Avrupa birliği pasaportu ile çocuklarınız tüm Avrupa Birliği ülkelerindeki üniversitelerde avantajlı şartlarda eğitim görme ayrıcalığına sahip olur. Türkiye’de özel okulda okuyan bir öğrencinin eğitim masrafları yüksek rakamlara ulaşabiliyor, ancak Portekiz’de net 500.000 Euro ile yapılacak bir Golden Visa Portekiz fon yatırımı sayesinde eğitim masraflarınız minimuma inerken yatırımınız hem sermaye değer artışı sunar hem de Euro cinsinden temettü geliri fırsatı sunuyor.

AB Pasaportu ile Hangi Ülkelere Vizesiz Gidilir?

Avrupa Kıtasında Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Avrupa Kıtasında Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler


Asya Kıtasında Gidilecek Ülkeler
AB Pasaportu ile Hangi Ülkelere Vizesiz Gidilir

Asya Kıtasında Gidilecek Ülkeler

Asya Kıtasında Varışta Vize İsteyen Ülkeler

 Asya Kıtasında Varışta Vize İsteyen Ülkeler

 Asya Kıtasında ETA (Elektronik Seyahat İzni) İsteyen Ülkeler

Pakistan

 

Sri Lanka

 

   

Güney Amerika Kıtasında Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Güney Amerika Kıtasında Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Kuzey Amerika Kıtasında Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

 Kuzey Amerika Kıtasında Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

 Afrika Kıtasında Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

 Afrika Kıtasında Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Afrika Kıtasında Varışta Vize İsteyen Ülkeler

Afrika Kıtasında Varışta Vize İsteyen Ülkeler

 Afrika Kıtasında ETA (Elektronik Seyahat İzni) İsteyen Ülkeler

Benin

 

     

 Avustralya Kıtasında Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

 Avustralya Kıtasında Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Avustralya Kıtasında Varışta Vize İsteyen Ülkeler

Papua Yeni Gine

 

     

Avustralya Kıtasında ETA (Elektronik Seyahat İzni) İsteyen Ülkeler

Avustralya

 

Yeni Zelanda

 

   

 Karayipler’de Vizesiz Gidilecek Ülkeler

 Karayipler’de Vizesiz Gidilecek Ülkeler

Vize İstemeyen Bölgeler

 Vize İstemeyen Bölgeler

Vize İstemeyen Bölgelerde ETA (Elektronik Seyahat İzni) İsteyen Ülkeler

Vize İstemeyen Bölgelerde ETA (Elektronik Seyahat İzni) İsteyen Ülkeler

Özetle Portekiz Golden Visa sizi ve ailenizi 5 yıl boyunca Schengen Bölgesi sistemine dâhil eder. Böylece, ek bir vize almadan Avrupa içinde sınırsız ve özgürce seyahat edebilirsiniz. 

Beş yıl sonra ise tüm aile bireylerinizle birlikte Portekiz vatandaşlığı yani Portekiz pasaportu alabilirsiniz. Portekiz pasaportu yukarıdaki listede belirtilen 187 ülkeye vizeye ihtiyaç duymaksızın seyahat etmenize olanak sağlar.

Okumak, Yaşamak ve Çalışmak

Portekiz Golden Visa Portekiz’de eğitim almanıza, yaşamanıza, şirket kurmanıza veya çalışmanıza izin verir.

Golden Visa kartlarınızla Portekiz’de yaşamaya karar verirseniz eğitim ve sağlık dâhil tüm kamu hizmetlerinden faydalanırsınız. Devlet okulları Portekiz müfredatını takip eder, ancak çok sayıda özel İngiliz, Fransız, Amerikan ve Alman uluslararası okullar vardır.

En Kolay AB Pasaportu Hangi Ülkeden Alınır?

Türkiye’deki aile ve iş düzeninizi bozmadan yılda sadece 7 gün geçirerek beş yıl sonra AB pasaportu alınabilen tek ülke Portekiz’dir. Herhangi bir Portekizli gibi vatandaşlık hakkı edinirsiniz. Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra AB pasaportunuzla Avrupa’nın dilediğiniz ülkesinde yerleşebilirsiniz.

Portekiz Pasaportu Nasıl Alınır?

Birçok kişi birden fazla pasaport sahibi olabilmenin zenginler için geçerli olduğunu düşünür. Ancak 500.000’luk fon yatırımında bulunarak Portekiz pasaportu çok kolay bir şekilde alınabilir. En pratik yatırım modeli fon alımı ile Portekiz pasaport başvurusu yapılabilmektedir. Böylece Avrupa Birliği’ne üye olan bir ülkenin pasaportuna sahip olarak AB vatandaşlığı kazanabilirsiniz.

Portekiz, vatandaşlık almak için Avrupa’nın 27 ülkesi içerisinde en ideal olanıdır. Pasaportu dünya sıralamasında 5. olup Avrupa Birliği ülkeleri (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Güney Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan) içerisinde özgürce yaşayabilir, çalışabilir ve seyahat edilebilir.  Portekiz pasaportuna başvurabilmek için yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunmak yeterlidir, beş yıl sonra Portekiz vatandaşlığı yani Avrupa Vatandaşlığı başvurusunda bulunulabilir.

Portekiz Pasaportu Nasıl Alınır

Birçok Avrupa Birliği ülkesi yatırım yoluyla vatandaşlık alınmasını zorlaştırmıştır. Ancak, Portekiz TC kökenli yatırımcılara oldukça kolay bir şekilde çifte vatandaşlık fırsatı sunmaktadır.

Özetle, yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunma şartı ile Portekiz pasaportu alınabildiği göz önüne alındığında, Portekiz yatırımla Avrupa Birliği Vatandaşlığı almanın en kolay olduğu ülkedir.

EUPorto uluslararası finans alanında 25 yılı aşkın tecrübesiyle, doğuştan Portekizli-Türk olmanın verdiği lokal bilgi, dil ve iletişim kültürüne hakimiyetiyle, sadece Portekiz’e odaklı çalışarak zengin yatırım fonu portföyü çeşitliliğiyle ve güvenli fon yatırım seçkisiyle AB Vatandaşlığı hakları alanında Türkiye’de öncüdür. EUPorto, Portekiz’de güvenli getiri elde etmeyi hedefleyen yatırımcılar için lokal yatırım fonu fırsatları ve Portekiz Borsası’nda aktif kuruluşların fonlarını (Portekiz Açık Fon) Türkiye’deki yatırımcılara sunan ilk firma olmayı başarmıştır. Yatırımla Altın Vize uzmanı EUPorto, Portekiz Golden Visa alanında 2017’den günümüze Avrupa Vatandaşlığı için en yeni yatırım fırsatlarını araştırır ve optimum getiri hedefli en güvenilir yatırımları sunar. Uzun soluklu Portekiz vatandaşlık işlemlerinizde size de destek olmaktan mutluluk duyacağız.

Avrupa Vatandaşlığı için etkinliklerimiz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.