2022 Yılında Golden Visa Yatırımında Portekiz Yine Mercek Altında

Yurt dışı yatırım dendiğinde bilmediğiniz bir ülkede en iyi yatırım nasıl yapılır, Avrupa gayrimenkul piyasasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir gibi sorular bir Golden Visa yatırımcısının dikkat etmesi gereken hususlardır. Altın Vize programında Avrupa’da oturma izni veya Avrupa vatandaşlığı alma amacıyla yatırım yapılsa da sonuç itibariyle yapılan yatırımın lokal bir yatırım değeri olmalıdır. Golden Visa programı bir yandan genel hatlarıyla ailece Avrupa’da oturum hakkı sağlarken, bir yandan da doğru seçeneklere ulaşıldığında Euro cinsinden düzenli bir gelir veya değer artışı sunan kârlı bir yatırımın da önünü açabilir. Bir Golden Visa adayı hem kolay vatandaşlık veren ülkeler hem de yatırım yapılacak ülkeler konusunda kapsamlı bir ön araştırma yapmalıdır. Güvenli ve verimli bir Golden Visa yatırımı için şu sorulara yanıt aranmalıdır:

  1. Yatırım yapılacak ülkede Golden Visa programı Avrupa Parlamentosu onaylı mıdır? Bir diğer ifadeyle sürekliliği olan ve ayakları yere sağlam basan bir program mıdır?
  2. Ailece yılda en az ne kadar o ülkede bulunma zorunluluğu vardır?
  3. Güvenli bir ülke midir?
  4. Altın Vize programı toplamda kaç yıldır? Ne kadar sonra vatandaşlık hakkı elde edilir?
  5. Vatandaşlık aldıktan sonra erkek çocuklarda askerlik zorunluluğu var mıdır?
  6. Yatırımın geri dönüşü Euro cinsinden midir?
  7. Ülkenin gayrimenkul ve sermaye piyasası yükselen bir yatırım trendinde midir?
  8. Oturum alınacak ülkede Türklere karşı ırkçılık var mıdır?

Golden Visa Programıyla AB Vatandaşlığı

Golden Visa programıyla AB vatandaşlığı almak isteyen yatırımcılar için Portekiz önemli derecede avantajlar sunuyor. Yukarıdaki sorulara Portekiz Golden Visa programının yanıtları aşağıda belirtilmiştir.

  1. Portekiz Golden Visa Avrupa Parlamentosu onaylı tek Golden Visa programıdır. Diğer ülkelerde Altın Vize programı hükümetlerin aldıkları kararlara tâbidir.
  2. Portekiz Altın Vize yatırımcı ve ailesine yılda sadece 7 gün kalma koşulu sunar. Bu süre bir yaz tatili ile eş değerdedir. İspanya ve Yunanistan gibi diğer ülkelerde AB vatandaşlığı için bu süre yılın en az 6 ayıdır.
  3. Küresel Barış Endeksi’ne göre Portekiz dünyanın en güvenli 4. ülkesidir.
  4. Portekiz Golden Visa programı toplamda 5 yıldır. Beş yıllık Portekiz oturma izni sonunda Portekiz Vatandaşlığı hakkı doğar. Bu süre diğer ülkelerde 7 ila 10 yıldır.
  5. Portekiz’de vatandaşlara askerlik zorunluğu yoktur. Oysa Yunanistan’da AB vatandaşlığı alındıktan sonra erkek çocuklarda askerlik zorunluluğu vardır.
  6. Portekiz’in para birimi Euro’dur. Dolayısıyla yatırımınızın getirisi ve değer artışı Euro cinsinden olur.
  7. Portekiz yatırım konusunda yükselen bir trenddedir. Portekiz Emlak Piyasası son otuz yılda ortalama yılda %2,7 değer artışı kaydetmiştir. Euro bazındaki bu artış hatırı sayılır bir değerdedir. Avrupa emlak piyasasında gerek metrekare gerekse kira çarpanı bakımından kârlı yatırım fırsatları sunar.
  8. Portekiz’de Türklere karşı bir önyargı veya ırkçılık yoktur. Diğer AB ülkeleri arasında bu oldukça istisnai bir durumdur. Portekiz’de pek çok farklı ırktan insan güvenli ve barışçıl bir şekilde yaşamaktadır.

Ayrıca, Portekiz yatırım konusunda Altın Vize adayına çeşitli seçenekler sunuyor. Yatırımcı hedeflerine ve beklentilerine göre farklı yatırım seçeneklerinden kendine uygun olana yönelebilir. Bu seçeneklerin hepsi de Golden Visa programında gerek süreç gerekse haklar bütünü bakımından aynıdır. 2022 yeni Portekiz Golden Visa programında aşağıdaki yatırım seçenekleri hala bulunmaktadır:

  • Ana para korumalı, yıllık temettü sunan yatırım fonları (net 500.000 Euro tutarında)
  • Lizbon, Porto ve Algarve’da yeni gayrimenkul (minimum 500.000 Euro tutarında)
  • Denize sıfır bir tatil beldesinde yeni gayrimenkul (minimum 400.000 Euro tutarında)
  • Lizbon, Porto ve Algarve’da renovasyon aşamasında gayrimenkul (minimum 350.000 Euro tutarında)
  • Denize sıfır veya nehir kenarındaki bir tatil beldesinde renovasyon aşamasında gayrimenkul (minimum 280.000 Euro tutarında)

Portekiz Emlak Piyasası

Portekiz’de ev alma uzman bir danışmanlık gerektirir. Portekiz şehirleri arasında nereler yatırıma uygundur, nereler dönüşüme açıktır, nerelerde yatırım yapmaktan kaçınılmalıdır gibi sorular lokal bilgilere sahip doğru yönlendirmelerle yanıt bulmalıdır. Portekiz ev satın alma konusunda büyüleyici güzellikte seçenekler sunar. Ancak “exit plan”da lokal bir yatırımcı gibi düşünülmelidir. Bunun için doğru uzmanlardan lokal analizler gerekir.

Portekiz Emlak Piyasası

 Portekiz Emlak Fiyatları

Portekiz’de emlak fiyatları lokasyona, gayrimenkul türüne, metrekareye ve lüks konutların sunduğu olanaklara göre farklılık göstermektedir. Burada verimli yatırım seçiminde önemli olan pek çok faktör vardır. Bunların hepsi değerlendirmeye alınmalıdır. Alırken ve satarken kazanmak, kullanım yıllarında ise kazanç sağlamak hedefler arasında olmalıdır. Buna göre güvenilir lokal bilgilerden yararlanmak gerekir. EUPorto bu konuda lokal olması sebebiyle doğru ve uzman bilgiler sunacaktır.

Portekiz Emlak Fiyatları

Portekiz’de en kârlı yatırım hangisidir sorusu hedefe ve bütçeye bağlı olarak her yatırımcı için farklılık gösterebilir. Bunun için bire bir görüşmeyle butik bir anlayışla yatırımcıya yönelik analizler yapılmalıdır. Tek bir proje pazarlamak yerine yatırımcının tercihine yönelik verimli ve güvenli seçenekler sunulmalıdır. EUPorto ekibinde doğuştan Portekizli/Türk bulunması sebebiyle Portekiz’in lokal bilgilerine sahiptir, diline hâkimdir, güncel gelişmeleri yerinde takip eder. Ayrıca, Avrupa’da finans ve gayrimenkul alanlarında 20 yılı aşkın tecrübeye sahiptir, gerek gayrimenkul gerekse yatırım fonları alanında finansal analizler konusunda uzmandır. Bire bir görüşme ve bilgi almak için etkinliklerimiz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.