2022 Portekiz Golden Visa, Yeni Yatırım Fırsatları: Bilmeniz Gereken Her Şey

2022 Portekiz Golden Visa yeni yasayla birlikte yatırım türleri, miktarları ve bölgelerinde bazı değişiklikler meydana gelmiştir. Ab Vatandaşlığı almak için 2012’den bu yana pek çok yatırımcı çeken Portekiz Altın Vize programı, 2022’de Golden Visa kapsamına giren yatırımlara yeni tanımlar getirmiştir. Buna göre Altın Vize kapsamına giren yatırım çeşitleri aşağıda belirtilmiştir.

AB Vatandaşlığı

  1. Minimum 500.000 eur tutarında gayrimenkul alımı:

Bu gayrimenkuller turistik veya ticari lisansa sahip olmalıdır. Dükkân, ofis, turistik apartotel, turistik resort’ta villa veya daire olabilir.

Bu kategoride Lizbon, Porto ve sahil şeridi gibi merkezi yerlerde bulunan yeni binalardan satın alıma izin verilmektedir.

  1. Minimum 350.000 eur tutarında gayrimenkul alımı:

Bu gayrimenkuller turistik veya ticari lisansa sahip olmalıdır. Dükkân, ofis, turistik apartotel, turistik resort’ta villa veya daire olabilir.

Bu kategoride Lizbon, Porto ve sahil şeridi gibi merkezi yerlerde bulunan yenileme inşaatı aşamasındaki projelerden satın alıma izin verilmektedir.

  1. Minimum 400.000 eur tutarında gayrimenkul alımı:

Bu gayrimenkuller oturum amaçlı veya turistik/ticari lisansa sahip olabilir. Bir sitede özel kullanım için daire, villa ya da turistik apartotel veya turistik resort’ta villa olabilir.

Bu kategoride nüfus yoğunluğu düşük iç bölgelerde bulunan yeni binalardan satın alıma izin verilmektedir.

  1. Minimum 280.000 eur tutarında gayrimenkul alımı:

Bu gayrimenkuller oturum amaçlı veya turistik/ticari lisansa sahip olabilir. Bir sitede özel kullanım için daire, villa ya da turistik apartotel veya turistik resort’ta villa olabilir.

Bu kategoride nüfus yoğunluğu düşük iç bölgelerde bulunan yenileme inşaatı aşamasındaki projelerden satın alıma izin verilmektedir.

  1. Net 500.000 eur tutarında yatırım fonu satın alarak da Golden Visa’ya başvurulabilir.

Tüm bu kategorilerin Portekiz Golden Visa süreci aynıdır ve aynı haklara ulaşım sağlar. Bu beş kategoriden birini yatırımcı kendi tercihlerine ve ayırmak istediği bütçeye göre seçer. Tek bir yatırımla, başvuru sahibinin şemsiyesi altında toplanan tüm aile fertleri aynı haklara sahip olur.

Schengen Ülkelerinde Serbest Dolaşım

Nedir Bu Haklar?

  • Beş yıl boyunca Portekiz oturumuna sahip olma (Yaşama, çalışma, sağlık ve eğitim hizmetlerinden faydalanma; tüm Schengen ülkelerinde serbest dolaşım)
  • Beş yıllık Golden Visa sürecinden sonra Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı (Portekiz vatandaşı olmak Avrupa vatandaşı olmak demektir: Tüm Schengen ülkelerinde yaşama, çalışma, sağlık ve eğitim hizmetlerinden faydalanma)

Bu haklara sahip olmak için öncelikle yukarıdaki beş kategoriden birini seçerek yatırım yapmak ve beş yıl boyunca yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak oturum şartını yerine getirmek gerekir.

Doğru Yatırım Seçeneği Nedir

Doğru Yatırım Seçeneği Nedir?

Her ne kadar yatırımın ana hedefi Altın Vize programına girmek olsa da Portekiz’de en kârlı yatırım nedir sorusuna yanıt ararken Portekiz’in emlak piyasası bilgilerine ve analizlerine erişimde bulunmak gerekir. Portekiz’in gerek lokal emlak dinamiklerini gerekse para piyasalarını yıllardır birebir takip eden EUPorto, doğuştan Portekizli/Türk olması sebebiyle Portekiz Gayrimenkul Danışmanlık ve Yatırım Fonu konularında uzman ve deneyimlidir. EUPorto, oluşturduğu seçkin, çeşitli ve zengin bir portföye sahiptir.

Yeni Yatırım Fırsatları Bilmeniz Gereken Her Şey

Yukarıda belirtilen beş Golden Visa yatırım seçeneğinden her biri için yatırımcının hedefine uygun alternatifler sunarak butik bir danışmanlık hizmeti verir. Yatırımcıya özel bir çalışma anlayışı vardır. Lizbon, Porto ve Algarve Bölgesi ve nüfus yoğunluğu düşük yerlerde gayrimenkul seçiminde güvenli, verimli ve kârlı alternatifleri nasıl belirlemek gerektiği konusundaki tüm soruları göz önünde bulundurur. Ev alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir, Porto’da nerede ev alınır, Porto emlak danışmanlığı, Porto gayrimenkul danışmanlık, Lizbon’da ticari konut, Lizbon’da turistik tesis, Lizbon’da dükkân, Lizbon gayrimenkul danışmanlık Algarve emlak danışmanlığı gibi alanlarda bilgi almak için web sitemiz üzerinden birebir danışmanlık alınabilir.

Portekiz Altın Vize

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.