2022 Portekiz Golden Visa Programının Püf Noktaları

2022 Portekiz Golden Visa Programının Püf Noktaları     

Portekiz’deki Golden Visa başvurusunda dikkat edilmesi gereken detayları TC vatandaşı yatırımcılar için kaleme aldık.

1. Portekiz’de Golden Visa kapsamında yatırım yapılabilecek şehirler ve semtler:

Golden Visa amaçlı yurtdışında gayrimenkul satın alan TC vatandaşları genellikle yatırım yapılan bu ülkelerde yaşamamaktadır.  AB Vatandaşı olabilmek için satın alınan gayrimenkuller çoğu zaman kısa süreli olarak turistlere kiraya verilmektedir. Dolayısıyla, Golden Visa amaçlı Portekiz’de yapacağınız yatırımın öncelikle turistlere yüksek fiyattan ve kolayca kiralanabilecek türden olmasına dikkat ediniz.

Bunu başarabilmek için öncelikle Portekiz’de ev alınabilecek yani yatırım yapılabilecek en uygun lokasyonlar hakkında araştırma yapınız. Talebin canlı ve sürekli olduğu yerlerin isimlerini belirleyin. Portekiz’de ev fiyatları bir caddeden diğerine, çoğu zaman ise mahallenin bir tarafından diğer tarafına hatta aynı binada katlar arasında farklılıklar görülebilmektedir.

Portekiz gayrimenkul piyasasını anlamak, Türkiye gayrimenkul piyasası ile karşılaştırıldığında daha fazla detaylı bilgiyi gerektirmektedir. Bu nedenle, Portekiz emlak piyasanı bilen, Golden Visa konusunda tecrübeli, beklentinize uygun çözümler sunabilecek uzman kuruluşlarla çalışmak gerekliliktir.

2022 Portekiz Golden Visa uygulamasında yasal değişiklik: Portekiz Hükümeti Şubat 2022’de Golden Visa’da değişikliğe gidileceğini belirtti. Artık Golden Visa kapsamında Lizbon ve Porto şehir merkezlerinden gayrimenkul alınamayacak. Yatırımcılardan Portekiz’de büyüme kapasitesindeki küçük şehir ve bölgelerinden gayrimenkul almaları istenecektir.

Portekiz Golden Visa kapsamında olası yasal değişikliklerin 2022 sonunda uygulamaya geçmesi beklenmektedir. Lizbon ve Porto’dan ev satın alarak Golden Visa’ya başvurmak istiyorsanız, beğendiğiniz, yasal dokümanları eksiksiz olan bir projeden, yasalar değişmeden gayrimenkul yatırımınızı yapmanızı öneririz.

2. Portekiz’de Golden Visa konusunda uzman, lokal avukatlık bürolarından 5 yıl boyunca alınacak hizmetleri içeren paket fiyat alın ve teklifleri karşılaştırın.

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) kapsamında alınacak hukuki danışmanlık hizmeti 5 yıldan uzun süreceğinden, bireysel çalışan avukatlardan çok Golden Visa konusunda da deneyimli avukatlık bürolarıyla çalışmayı tercih ediniz.

3. Golden Visa başvuru belgelerini hazırlayın.

Portekiz Golden Visa başvuru belgelerinin tamamlaması zaman alacaktır. Gayrimenkul seçimi için Portekiz’e giderken, başvuru belgelerinizi yanınızda götürüp avukatınıza verebilirsiniz. Tüm belgeler SEF’in (Göçmenlik Bürosu) talep ettiği standartlarda Portekizceye çevrilmiş ve onaylanmış olmalıdır.

4. Portekiz’e seyahat. Portekiz’e gidemeyecekseniz avukatınıza vekaletname verebilirsiniz.

Portekiz’de vergi numarası almak ve bir bankada hesap açtırmak, avukatınıza vereceğiniz bir vekâletname ile yapılabilir. Vergi numaranızı kendiniz almak istiyorsanız, temsilci niteliğinde bir Portekiz vatandaşı ile birlikte vergi dairesine gidip vergi numarası isteyebilirsiniz. Portekiz’de bir banka hesabı açmak istiyorsanız, bankaya giderken yanınızda pasaportunuz, Portekizceye çevrilmiş gelir belgeniz ve ikametgâh belgenizi alınız.  Bankanızdan internet bankacılığı talebinde de bulunun. Böylece Türkiye’den, Portekiz’deki hesap hareketlerinizi görüntülemeniz mümkün olacaktır.

5. Portekiz’de satın alacağınız evi seçin.

Portekiz’de yatırım yapacağınız evi belirleyin, avukatınıza Golden Visa sürecini başlatmak için vekâletname verebilirsiniz. Bu aşamadan sonra avukatınız sizin adınıza Portekiz Golden Visa başvuru sürecini yürütecektir.

6. Adınıza açılan Portekiz’deki hesabınıza para transferini tamamlayın.

Türkiye’ye döner dönmez, ödemeleriniz için gerekli tutarı Portekiz’de bankada adınıza açılmış hesaba, bankada size ait Euro hesaptan transfer yapınız. Türkiye’deki ve Portekiz’deki bankalar ayrı ayrı maliyet yansıtacaktır.

7. SEF’e (Göçmenlik Bürosu)  başvurunuz yapılmalı

SEF’e başvuru çoğunlukla avukatlarca yapılmaktadır.

8. Mülakat başvurunuzun yapılması

Lizbon’da randevu almak başvuru sayısının fazla olmasından ötürü iki üç ay sürebilir. Avukatınız, yoğunluğun az olduğu yerlerden de başvurunuzu yapabilir. Böylece vakit kazanmış olursunuz.

9. SEF’ten biyometrik verileri için randevu alınması

SEF’ten (Göçmenlik bürosu) biyometrik verileriniz için randevu alınmalıdır. Bu randevuda başvuru sahiplerinin hepsi bulunmalıdır.

10. Nihai onayın alınması

Portekiz Golden Visa onayınızın alınması ortalama 6 ay kadar sürer. Onay alınır alınmaz, başvurusu yapılan her bir aile ferdi başına 5.324,40 Euro Portekiz hükümeti onay bedeli tahsil eder. İlk etapta alacağınız oturum kartlarının geçerlilik süresi bir yıl olacaktır.

11. Bir ve üçüncü yılın sonunda tüm aile fertlerinin Golden Visa kartlarının yenilenmesi

Portekiz Golden Visa oturum kartlarınızın bir yıl ve üçüncü yılın sonunda yenilenmesi gerekmektedir. İkinci yılın başında biyometrik veriniz ve sabıka kaydınız, güncel haliyle başvuruda sunulmalıdır. Her bir aile ferdi başına Portekiz Golden Visa hükümet ücreti yüzde 50 indirimli olup, 2.662,30 Euro’dur. Ayrıca, yenileme işleminde başvuru sahibi 532,70 Euro ödeyecek olup, diğer aile fertleri için kişi başı 83,10 Euro ödenmelidir.

12. Portekiz pasaportuna başvurun, ailece AB vatandaşı olun.

Beşinci yıl biter bitmez ailece süresiz oturum kartı alabilirsiniz. Diğer seçenek ise ailece Portekiz pasaportuna yani Avrupa vatandaşlığına başvurmaktır. Vatandaşlık için A2 seviyesinde Portekiz’ce bilmek zorunludur. Portekizce dil sınav bedeli 72 Euro’dur. Başarısız olunması halinde sınava tekrar tekrar girilebilir. Arzu ederseniz Portekiz’de belediyelerin açtığı ücretsiz dil kurslarına yazılabilirsiniz. Portekiz vatandaşlık hakkınız nesilden nesle aktarılabilmektedir.

Avrupa’da çoğu zaman komisyon ödemesi satıcı tarafından yapılır. Bu yüzden, EUPorto olarak müşterilerimizden komisyon ücreti almıyoruz.

Portekiz Golden Visa başvuruları çoğunlukla gayrimenkul alımı yoluyla gerçekleşmektedir. Portekiz Golden Visa başvurusunda bulunan TC vatandaşlarının çoğu en sağlam ve geleneksel tercih olan gayrimenkul satın alımı yoluyla ilerlemişlerdir.

Portekiz Golden Visa ile ailece elde edilen Portekiz pasaportu ile çocuklarınız, torunlarınız Avrupa’nın tüm üye ülkelerinde okuyabilir diledikleri ülkelerde çalışabilir ve yaşayabilir. Örneğin, çocuklarınız Almanya’nın en iyi üniversitelerinde ücretsiz okuyabilir, Hollanda’daki uluslararası firmalarda çok yüksek bir maaşla çalışıp, diledikleri ülkelerde yaşayıp, Türkiye’ye göre daha yüksek bir yaşam standardına sahip olabilirler.

EUPortoPortekiz Golden Visa konusunda uzmanlaşmıştır. Müşterilerinin Portekiz’de Golden Visa alanında en güvenilir seçeneklere ulaşabilmelerini sağlar. EUPorto Portekiz sadece Portekiz Golden Visa Programı konusunda aktiftir. Müşterilerinin beklentilerine göre Portekiz’deki en karlı yatırım fırsatlarını en güncel bilgilerle güvenle sunar.

Web : www.euporto.com
Tel
Ofis
: 0 532 501 99 17
: 0 212 302 90 40
E-mail in**@eu*****.com
Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.