2022 Portekiz Golden Visa: Bilmeniz Gereken Tüm Güncel Yasal Değişiklikler

2022 Portekiz Golden Visa Hakkında Güncel Yasal Değişiklikler

Yatırımla AB Vatandaşlık imkânı sunan Portekiz Golden Visa uygulamasındaki son değişiklikler 12 Şubat 2021 tarihinde resmi gazetede açıklandı.

  1. Portekiz Golden Visa başvurusu için gereken minimum yatırım tutarları arttırılacak.
  2. Portekiz yatırım fonu seçeneği 350.000 Euro’dan 500.000 Euro’ya yükselecek.
  3. Sermaye transferi için gerekli olan 1.000.000 Euro’dan 1.500.000 Euro’ya yükseltilecek.
  4. Gayrimenkul yatırımı yoluyla Golden Visa başvurusu için ancak ülkenin iç kısımlarından Azor ve Madeira Adaları’ndan mümkün olabilecektir.

Yukarıdaki tüm değişiklikler 1 Ocak 2022’den itibaren yürürlüğe girecektir.

2022’de Portekiz Golden Visa Uygulamasındaki Değişiklikler Nelerdir?

Portekiz Hükümeti 12 Şubat 2021’de Golden Visa (Altın Vize) değişikliklerini tebliğ etti.
Açıklanan değişiklikler iki başlıkta toplanabilir.

  1. Portekiz Golden Visa başvurusu için yatırım yapılabilecek bölgeler:

Golden Visa kapsamında gayrimenkul yatırımı yapılacak yerler sınırlanacak. 1 Ocak 2022’den itibaren Lizbon, Porto ve sahildeki beldelerden mülk edinimi yoluyla Golden Visa başvurusunda bulunulamayacak. Yalnızca Portekiz’in iç kesimlerden ve nüfus yoğunluğunun düşük olduğu yerlerden gayrimenkul yatırımları yapılabilecek.

  1. Minimum yatırım tutarlarında düzenleme:

Golden Visa kapsamında 1 Ocak 2022’den itibaren için minimum yatırım tutarları arttırılmıştır.

  • Yatırım fonunda minimum tutar 350.000 Euro’dan, 500.000 Euro’ya çıkarılacaktır.
  • Sermaye transferi 1.000.000 Euro’dan 1.500.000 Euro’ya yükseltilecektir.

Peki, Golden Visa Yatırımcıları Bu Durumda Ne Yapmalı?

Portekiz Golden Visa’ya (Altın Vize) hak kazanmak için Lizbon, Porto ve Algarve Bölgesi’ndeki gayrimenkul yatırımınızı en geç Ağustos 2021’e kadar yapmalısınız. Böylece Kasım veya Aralık ayı içerisinde SEF’e, Golden Visa (Altın Vize) başvurunuzu yapabilmek için yeterli zaman kalacaktır. Tarih bakımından stres yaşamadan ilerlememiz mümkün. Ancak, piyasada kalan gayrimenkul seçeneklerini göz önünde bulundurduğumuzda uygun fiyatlı dairelerden alabilmek için harekete geçmekte fayda var.
Golden Visa (Altın Vize) başvurusu için gereken doğum kayıt, nüfus kayıt örneği, sabıka kaydı ve evlenme kayıt örneği gibi bazı belgelerinin hazırlanması tasdiklenmesi ve sonrasında da posta yoluyla Portekiz’e ulaştırılması zaman alacağından, yatırımınızı hızlıca yapmanızı öneriyoruz. Bir müşterimizin evraklarının Portekiz’e ulaşması, Covid-19 nedeniyle 23 günü bulmuştu. Ayrıca Portekiz’de banka hesabının açılması TC kökenli vatandaşlar için bir hafta ile 1,5 ayı bulabilmektedir. Bu detayları da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Golden Visa (Altın Vize) Değişiklikleri Ne Zaman Uygulamaya Geçecek?

Tüm değişiklikler 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak. Portekiz Golden Visa (Altın Vize) programına başvurmayı düşünüyorsanız, ancak yatırım yapmayı düşündüğünüz lokasyon konusunda bir kısıtlamadan rahatsız olmayacaksanız acele etmenize gerek yok. Portekiz Golden Visa (Altın Vize), yani yatırımla Avrupa Vatandaşlık Programı önümüzdeki dönemde de devam edecek. Fakat eğer Lizbon, Porto ve Algarve sahil bölgesinde yatırım yapmayı düşünüyorsanız hızlı hareket etmenizde fayda var. 350.000 Euro’luk indirimli Golden Visa kapsamında gayrimenkul seçenekleri sınırlı olduğu için iyi alternatifler azalıyor. Pandemi nedeniyle banka hesap açım işlemleri ve tapu devri 1,5 ayı bulabiliyor. Bu yüzden Eylül 2021’e kadar banka hesap açım işleminizi tamamlamanızı öneriyoruz. EUPorto olarak, Portekiz Golden Visa (Altın Vize), Portekiz’de gayrimenkul alımı veya fon yatırımı konularında sorularınız olursa yanıtlamaktan mutluluk duyarız.
www.euporto.com

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.