2022 Portekiz Emlak Piyasası Beklentileri

2022 Portekiz Emlak Piyasası Beklentileri

Portekiz emlak

2021 yılında birçok ülkede konut fiyatları rekor kırarken Portekiz Golden Visa uzmanı Euporto 2022 Portekiz gayrimenkul piyasasının beklentilerini yakından takip ediyor. Portekiz’de konut fiyatları ne olur? 2022’de gayrimenkul fiyatları düşer mi, yükselir mi? Yanıtlar bu yazımızda.

S&P Global’ın raporuna göre Portekiz’de kiralık ve satılık ev fiyatları yükselişini 2022 yılında da sürdürecek, yeni fiyat artışları gelmeye devam edecek.

2021’de Portekiz’de Konut Fiyatları ve Ev Kiraları Neden Yükseldi?

Portekiz gayrimenkul piyasasında konut arzının talebi karşılayamaması nedeni ile dengenin bozulduğunu, bunun gayrimenkul fiyatlarını tırmandırdığını söyleyebiliriz. İnşaat maliyetlerinde yaşanan artış ve Portekiz’in Avrupa’nın diğer ülkelerinden aldığı göçün de konut fiyatlarını arttırdığını eklemeliyiz. Yılda yaklaşık 40.000 yabancı Portekiz’den gayrimenkul alır.

Portekiz’de kiralık evlerde de talebin karşılanamaması sorunu devam etmektedir. Kiralık evlere olan talebin artmasının nedenleri ise Pandemide her ülkede olduğu gibi şehir içinde yaşayan ailelerin şehir dışında bahçeli ve geniş teraslı evlere taşınmak istemesidir.

Portekiz’de konut fiyatları ve ev kiraları 2022 yılında ne olur? Yükseliş devam edecek mi?

Müstakil ev alabilecek imkâna sahip Portekizliler bu ihtiyaçlarını çok uygun faizli konut kredisi çekerek karşıladılar. Sonrasında çelik ve ahşap prefabrik evler yapıldı. Doğal olarak bu durumda arsa fiyatları yükseldi. Pandemide yeni varyantlar sürdükçe 2022’de Portekiz’de gayrimenkul fiyatlarında artış sürecek gibi görünüyor.

Portekiz gayrimenkul

Enflasyonun 2022 Portekiz Konut Piyasasına Etkisi:

S&P Global Ratings raporuna göre Avrupa’da enflasyon kendini 2022 yılında da hissettirmeye devam edecek. 2021’in ikinci çeyreğinde Portekiz’de ev fiyatlarında yıllık artış oranı %6,9 oldu.

Portekiz konut piyasasında arz ve talebe bakıldığında ev fiyatlarında yükselişin devam edeceğini söyleyebiliriz.

01 Ocak ve 01 Haziran 2021 tarihleri arasında Portekiz’de 96.612 adet konut satıldı. Bu rakam bir önceki seneye göre yüzde 10 daha yüksektir. Pandeminin etkisiyle aylarca evde geçirilen zamanın etkisiyle Portekizliler daha kaliteli zaman geçirebilecekleri, evde çalışırken rahat edebilecekleri daha geniş yaşam alanlarına yönelmiştir. Bu talep artışından dolayı ev satışlarında artış görülmüştür.

Enflasyonun 2022 Portekiz Konut Piyasasına Etkisi

2019 – 2020 Avrupa’da Gayrimenkul Fiyatlarının Gelişimi ve 2022-2024 Tahminleri

S&P Global raporuna göre Portekiz’de ev fiyatları 2019’da yıllık % 8.9 ve 2020’de ise % 8.6 yükselerek rekor kırdı. 2021’de bu eğilimin biraz yavaşlayarak yükselişin yaklaşık % 4.9 civarında olacağı beklenmektedir.

2022’de Portekiz’de ev fiyatlarındaki artışın % 5, 2023 yılında % 4.6, 2024 yılında ise % 4.1 ile daha ılımlı geçeceğini böylece fiyatların normalleşeceğini söyleyebiliriz.

2022 yılında Portekiz’de turizmin iyi geçmesi ve yabancıların konut satın alma talebinde artışın devam etmesi beklenmektedir.

İspanya’da konut fiyatlarında büyüme 2021 yılında durdu. 2013 yılından bu yana en düşük değerlerde. Madrid ve Barselona gibi turistik bölgelerde fiyatlar 2020’de düşüş gösterdi.

İtalya’da ise gayrimenkul piyasası döngüden çıkarken, talepteki zayıflama fiyatlarda düşüşe yol açabilir.

Fransa’da ev satın alma talebi daha çok Paris’in dışında Lille veya Lyon gibi lokasyonlarda oluştu.

2021 yılında ABD’den Lizbon ve Porto’ya göç edenlerin oranı % 33 arttı.

Portekiz yatırım

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak yatırımcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda Portekiz’de gayrimenkul ve Portekiz Yatırım Fonu seçeneklerini sunarak yatırımla Avrupa vatandaşlığı konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz. Euporto olarak 2018 yılından günümüze butik bir hizmet anlayışıyla Avrupa Vatandaşlığı konusunda destek oluyoruz.

EUPorto’da güven ve profesyonellik Portekiz Golden Visa başvurularınızın merkezinde yer alır.

Golden Visa Danışmanlık için etkinliklerimiz sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

Portekiz ev

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.