Yatırımla Oturum: Portekiz Golden Visa Programının Avantajları

Yatırımla oturum izni programları genellikle başka bir ülkede yaşama, çalışma, eğitim ve sağlık gibi kamu hizmetlerine erişim hakkı sunar. Avrupa’da oturum izni veren ülkeler arasında Portekiz, Yunanistan, İspanya, Malta ve Macaristan bulunur.

Yatırımla Portekiz’de Oturma İzni Programı Nedir?

Portekiz Golden Visa programı, net 500.000 Euro tutarında fon yatırımı gerektiren bir oturma izni uygulamasıdır. Golden Visa Portekiz programı Schengen Bölgesi’ne vizesiz erişim ve Portekiz’de süresiz oturma hakkı sağlar. Fon yatırım tarihinden itibaren 5 yıl sonrasında ise Portekiz vatandaşlığına başvurmak mümkündür.

Yatırımla Portekiz’de Oturma İzni Programının Avantajları

  • Aile birleşimine izin vermesi: Eşler ve bakmakla yükümlü olunan 24 yaş altı çocuklar ve ebeveynler başvuruya dâhil edilebilir.
  • Portekiz Avrupa Birliği’ne üyedir.
  • Portekiz’de süresiz olarak ikamet etme hakkı
  • Portekiz’de çalışma hakkı
  • Yüksek kalitede eğitim ve sağlık standardı ve çocuklara ücretsiz eğitim avantajı
  • Her 180 günde bir 90 gün Schengen bölgesinde vizesiz seyahat edebilme
  • Vatandaşlık için ülkede yaşama gerekliliği yok, yılda sadece 7 gün bulunmak yeterli
  • Hayalinizdeki işi kurma fırsatı
  • Portekiz oturum programına başvurmak için dil şartı bulunmuyor
  • Başlangıç düzeyi olan A2 seviyesinde Portekizce ile Portekiz’de yaşamadan 5 yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurulur.
  • Fon yatırımında gelir ve servet değer artış vergisi sıfır
  • Avrupa oturum programları içerisinde 5 yıl gibi kısa bir süre sonunda süresiz oturuma başvurulabilme avantajı sunar.

Portekiz Golden Visa için Yatırım Şartları Nelerdir?

Portekiz Golden Visa için Yatırım Şartları Nelerdir?

  • 7 Ekim 2023 sonrası Portekiz oturum izni için net 500.000 Euro tutarında yatırım fonu alınması gerekmektedir. Yatırım, fonların toplam değerinin en az 500.000 Euro olması koşuluyla tek bir fona veya birden fazla fona yapılarak ailece Portekiz oturum izni alma hayalini gerçeğe dönüştürmek mümkündür. Portekiz’in Altın Vize uygulaması Avrupa’da oturum almak isteyen T.C. yatırımcılar için en kolay olanıdır.
  • Başvuru sahibi Avrupa Birliği vatandaşı olmamalıdır.
  • Portekiz de oturum almak için başvuru sahibi 18 yaşın üzerinde olmalıdır.
  • Portekiz golden vize için yapılan fon yatırımı vatandaşlık alıncaya kadar elden çıkarılmamalıdır.

Portekiz yatırımla oturum programının adım adım süreci:

  • Portekiz’de açık ve/veya kapalı bir fona yatırım yapma kararı verilir.
  • Portekiz’de kurumsal bir avukatlık firmasıyla anlaşılır.
  • Portekiz’de vergi kimlik numarası (NIF) alınır.
  • Portekiz’de banka hesabı açılır.
  • Fon yatırımı tamamlanır.
  • Golden Vize Portekiz başvurusu için tüm kamu belgeleri hazırlanır.
  • Göçmenlik bürosuna (AIMA) başvuru tamamlanır.
  • Başvuru sahibi ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri, oturum kartlarını almadan önce biyometrik verilerini ibraz etmek için Portekiz’e 1-2 günlüğüne gelir.

En kolay oturum veren ülkeler arasında Portekiz’in oturum kartları 2 yıllık bir süre için geçerlidir.  Aşağıdaki şartlar yerine getirildiğinde oturum kartları 2 yılda bir yenilenebilir:

  • Fon yatırımının elden çıkarılmaması
  • Yılda 7 gün Portekiz’de bulunmak
  • Sabıka kaydının temiz olmaya devam etmesi

Avrupa oturum izni programları içerisinde Portekiz T.C. vatandaşları için, 2024 yılında da çifte vatandaşlığa izin vermektedir.

Portekiz’de Yatırımla Golden Visa Başvurusu Nasıl Yapılır?

AB oturum izni kapsamında Portekiz Golden Visa başvuruları avukatınıza vereceğiniz vekaletnameler ile online olarak yapılır. Gerekli kamu belgeleri hazırlanır ve Altın Vize başvuru ücreti tüm aile fertleri için ayrı ayrı devlete ödendikten sonra başvuru süreci tamamlanır.

Özetle Portekiz Golden Visa Programının Avantajları

‘En kolay Avrupa vatandaşlığı nasıl alınır?’ sorusunun yanıtı Portekiz Altın Vize programına başvurmaktır. Gerekli yatırım tutarı 500.000 Euro olup, program tüm Türk vatandaşlarına önce oturma izni ve beş yıl sonra ise Portekiz vatandaşlığına sahip olabilmelerini sağlar. Portekiz vatandaşlığı yatırımcılara ve tüm aile fertlerine birçok avantaj sunar. En önemli avantaj, bir AB vatandaşı olarak tüm Avrupa Birliği ülkelerinde hareket özgürlüğü sunduğundan herhangi bir AB ülkesinde, o ülkenin vatandaşıyla aynı hakları sunuyor olmasıdır. Böylece, Portekiz vatandaşlığı almış bir T.C. vatandaşı örneğin, Hollanda’da bir Hollandalı gibi, Almanya’da bir Alman gibi, Fransa’da bir Fransız gibi yaşar, çalışır ve her türlü sosyal haklardan faydalanır.

Portekiz’in kaliteli eğitim ve sağlık altyapısı hükümet tarafından desteklenir ve düzenli olarak sübvanse edilir. Veraset vergisi sıfırdır. Fon yatırımlarında elde edilen kâr payları ve sermaye değer artışı vergiden muaftır. Portekiz oturma izni ile ailece tüm Schengen ülkelerine vizesiz seyahat etmek mümkündür. Beş yıl sonra ise Portekiz vatandaşlığı elde edilip, tüm AB bölgesinde yaşama, eğitim alma, çalışma ve ticaret yapma hakkı sunar.

EUPorto, Portekiz Golden Visa alanında öncü kurumlardan biri olarak Portekiz yatırım fonlarındaki risk yönetimini önemle ele alır. Avrupa finans sektöründe 25 yılı aşan güçlü risk yönetimi tecrübesiyle Portekiz yatırım fonlarında, olumsuz yönde etkileyebilecek riskleri kapsamlı bir biçimde analiz eder. Yatırımcılarını fon seçim aşamasında bilinçlendirir ve Portekiz vatandaşlığı alınıncaya dek çıkabilecek risklerin en alt düzeye indirilmesini hedefler.

Fon yatırımıyla Portekiz vatandaşlığı kararında yanıtlanması gereken pek çok soru, araştırılması gereken detaylar ve incelenmesi gereken hususlar mevcuttur. Çoğu yatırımcı, birçok fon seçeneği arasından en iyi fonları seçebilmek ister. Golden Visa başvurularını düşük maliyetle ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmek için profesyonel şirketlerin tecrübelerine ihtiyaç duyarlar.

EUPorto Olarak Biz Kimiz ve Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek turizm içerikli Portekiz gayrimenkul yatırım fonlarının özellikleri gerekse Portekiz banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorularınız için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.