Yatırımcılar için Lizbon ve Semtleri

Lizbon’un yatırım yapmak için ideal bir Avrupa şehridir. Düşük suç oranları, yıl boyunca süren güneşli havası ve mükemmel bir yaşam kalitesi ile Portekiz yatırımcıları çekmek için gerekli tüm niteliklere sahiptir.

Önemli Not: Bu programa dâhil olmanın koşullarından biri gayrimenkul(ler) satın almaktı ancak 7 Ekim 2023 sonrası Portekiz Parlamentosunun aldığı karar sonrası sadece yatırım fonu alımıyla programa başvurmak mümkün.

Güncel yasaya göre Portekiz yatırım vatandaşlık kapsamında yapılacak Golden Visa yatırım fonu alımı toplam 500.000 Euro’dur. Bu toplam tutar çeşitli Portekiz yatırım fonu seçeneklerine dağıtılabilir. Yapılacak fon yatırımı Portekiz Golden Visa ile uyumlu olmalıdır; belirlenmiş kriterlere sahip olmalıdır. Ancak, yatırım fonunun belirlenmesinde bu koşul yeterli olmamalıdır. Yatırım yapmak ciddi bir iştir. Bu yüzden, Portekiz özelinde ve Portekiz yatırım fonu uzmanlarıyla birlikte değerlendirilmelidir.

Golden Vize Portekiz amaçlı alınacak Portekiz yatırım fonları güncel yasada doğrudan veya dolaylı gayrimenkul projelerine yatırım yapmamalıdır. Gayrimenkul fonları kapsam dışı bırakılmıştır. Portekiz Golden Visa uyumlu ‘açık’ fonlar yatırımcıya likidite sunar. ‘Kapalı’ fonlar ise dikkatlice seçilmelidir. Sadece golden visa amaçlı çıkarılmış fonlar olmamasına özen gösterilmelidir. Portekizlilerin ve golden visa dışı yatırımcıların da tercih ettiği bir fon olmasına dikkat edilmelidir. Temettü hedefleyen yatırımcılar fonun yatırım modellerini incelemeli ve Portekiz gerçekliğinde değerlendirmelidir. Bu konuda Portekiz yatırım fonu konusunda uzmanlaşmış bağımsız bir danışmanlık firmasından destek alınmalıdır.

Portekiz Golden Visa ile Gayrimenkul Yatırımı yapılabilecek bölgeleri keşfedelim:

  • Alfama: Lizbon’un en eski bölgesindedir, gittikçe daha fazla yabancı yatırımcı çekmektedir. Alfama, aslında şehir merkezinde otantik bir köydür. En büyüleyici semtlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Evlerinin çoğu Tejo nehir manzarasını sunmaktadır.
  • Graça: Graça, sunduğu nefes kesici manzarasıyla Lizbon’un en yüksek tepesinde yer almaktadır. Alfama gibi, Lizbon’un en eski bölgelerinden biridir. Altın Vize kapsamında yabancı yatırımcılara da hitap etmektedir.
  • Avenidas Novas: Bu bölgede, 1950’lerde şehrin genişlemesiyle birlikte, geniş caddelerde yerleşimler başlamış ve ticaret alanlarının açılmasıyla sonuçlanmıştır. Orta-üst sınıf ailelerin yaşadığı yerlerden biridir.
  • Príncipe Real: Príncipe Real, Lizbon’un en çok talep gören yerleşim yerlerinden biridir. Güzel binaları ve alışveriş mekânları vardır. Otopark eksikliği ve yüksek konut fiyatları olumsuz noktalar olarak göze çarpmaktadır.
  • Belém: Tejo Nehri’nin hemen yanında bulunan, anıtları ve müzeleri içeren kent mahallesidir. Yokuştan çıkarak Ajuda ve Restelo mahallelerine ulaşabilirsiniz. Bu bölgede, özellikle Restelo’da, üst ve orta sınıf arasındaki bir segment yaşar. Belém oldukça turistik olmasıyla birlikte geniş yeşil alanlara sahiptir.
  • Campo de Ourique ve Amoreiras: Campo de Ourique, 19. yüzyılın sonlarında bir yerleşim bölgesine dönüştürüldü. Art Nouveau tarzında güzel binalar içeren ve gerçek bir mahalle atmosferi ve geleneksel ticaret ile yaşamak için çok hoş bir mahalledir. Bu bölgede özellikle orta ve yüksek sınıfta yaşayan aileler ve ev fiyatlarının ortalamanın üzerinde olması dikkati çekiyor.
  • Parque das Nações: Bu bölge Expo 98’de rehabilite edildi ve modern mimarisiyle tanınan konut ve ticaret bölgesi oldu. Parque das Nações, yüksek gelirli ailelerin ve yabancıların yaşadığı bir bölgedir. Nehir manzarası, yeşil alanlar, sessizlik ve erişilebilirlik yatırımcıları bu bölgeye çekmektedir. Havaalanına, şehirler arası tren istasyonuna, alışveriş merkezlerine, konser alanlarına, açık alan aktiviteleri ve sergi alanlarına yakınlığıyla yabancıların aradığı modern bir yerleşim bölgesidir.
    Golden Visa, (Altın Vize) kapsamında gayrimenkul yatırımı için ideal bir bölgedir.
  • Lapa: Lapa, Lizbon’un eski yerleşim bölgelerinden biridir. Merkezi bir bölge olması nedeniyle ev fiyatları oldukça yüksektir. Bu bölgede varlıklı ve yüksek sınıf aileler yaşamaktadır.

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve Portekiz vatandaşlığı işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek likit yani açık uçlu banka fonları gerekse sahibinin bankaların olduğu kapalı uçlu Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.