Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Veren Ülkeler Hangileridir?

Yatırım yoluyla vatandaşlık programları, T.C. vatandaşı ailelere ikinci bir pasaport ve çifte vatandaşlık elde edebilmeleri için eşsiz fırsatlar sunuyor. Yatırım ile vatandaşlık veren ülkeler arasından hedeflerinize en uygun olan programı belirleyerek daha istikrarlı bir ülkeye yatırım yapabilir ve ardından da ailenizle birlikte çifte vatandaşlığa giden bir yola girebilirsiniz.

Günümüz dünyasında T.C. kökenli birçok aile değişik nedenlerle özellikle Avrupa’da bir ülkenin vatandaşlığını almak ister. Bunlardan bazıları oluşturulan bu ‘B’ planının beraberinde getirdiği hareket özgürlüğünü elde ederler, bazı aileler ise AB vatandaşı edinerek çocuklarının eğitim ve kariyerlerini önünü açmayı hedeflerler. Bazı aileler ise daha güvenli bir ülkede yaşamayı seçerler. Çifte vatandaşlık edinen aileler vizesiz seyahat ve daha yüksek bir yaşam standardına sahip olmanın avantajlarından ömür boyu yararlanır.

Ailenize Daha Güvenli Bir Gelecek İnşa Edin

Aileniz için ikinci bir pasaport, aslında olası bir deprem veya ekonominin zayıflama riskini dağıtmak için gerekli bir ‘B’ planıdır. Başka bir ülkeye de yatırım yapmak, aileniz ve servetinizle birlikte ihtiyaç duyulması durumunda daha güvenli bir ülkeye rahatlıkla gidebilmeniz ve yaşam standardınızı güçlendirmeniz anlamına gelmektedir. Bu yazıda Yatırımla vatandaşlık veren ülkeler hakkında detaylı bilgi bulacaksınız, yurtdışı yatırım fırsatları kapsamında da yazımıza göz atarak yatırımla vatandaşlık programlarının size uygun olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Uluslararası Hareketliliğinizi Geliştirin

Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeler T.C. ailelere sunacakları pasaportla uluslararası seyahat olanaklarını genişletir. Vize başvurularını ortadan kaldıracağı için ailenizin seyahat planlamalarını kolaylaştırır.

Uluslararası Eğitim ve Global Kariyer  Fırsatlarından Faydalanma

Yurtdışı yatırım ile çocuklarınızın ikinci bir pasaporta sahip olmaları dünya çapında tanınan okullarda eğitim alabilmeleri, uluslararası şirketlerde donanımlı işbaşı eğitimi ve zengin iş fırsatlarından faydalanabilmeleri anlamına gelir.

Daha Yüksek bir Yaşam Kalitesini Deneyimleme

Yatırımla Avrupa vatandaşlığı edinmek Avrupa’nın modern sağlık hizmetlerine, konforlu yaşam altyapısına ve daha yüksek standartta yaşam kalitesine ulaşım sağlar.

2024 Yılında Vatandaşlık Almanın En Kolay Olduğu Ülkeler: Yatırım Yoluyla Oturma İzni

Birçok ülke, ekonomilerini güçlendirmek için yatırım karşılığında başvuru sahiplerine ve aile fertlerine oturma izni (Altın Vize) vermektedir. İspanya, Yunanistan, Macaristan ve Portekiz’in Golden Visa yani yatırımla oturma izni uygulaması iyi örneklerdir.

Portekiz

Yatırım ile oturma izni veren ülkeler arasında en popüler olanı Portekiz, Portekiz Golden Visa fon alımında bulunan ailelere oturma izni sunmaktadır. Portekiz Golden Visa programının en önemli avantajı vatandaşlık için Portekiz’de yaşama şartı koşmamasıdır. Bir başka ifadeyle Türkiye’deki aile ve iş düzeninizi bozmanıza gerek olmadan 5 yıl gibi kısa bir sürede Portekiz pasaportuna başvuru hakkı tanınması kaçırılmaması gereken altın bir fırsattır. Birazdan değineceğimiz Avrupa’daki diğer ülkelerin programlarının hepsinde vatandaşlık başvurusu için yaşama zorunluluğu bulunur. Bu detay danışmanlık firmaları tarafından Türk yatırımcılara aktarılmaz ve bu yüzden çoğu zaman gözden kaçar.

Portekiz Golden Vize oturum kartı ile Portekiz’de yaşama, eğitim alma ve sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkına sahip olunur. Portekiz’de yılda sadece yedi gün konaklayarak beş yılın sonunda ailece Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı kazanılır. Portekiz Altın Vize ile vatandaşlığa başvurabilmek için en düşük seviye olan A2 düzeyinde Portekizce bilmek yeterlidir.

Golden Vize Portekiz Uygulamasında Vatandaşlık Başvuru Şartları

  1. 500.000 Euro’luk fon yatırımı beş yıl boyunca elden çıkarılmamalı
  2. Minimum konaklama şartı olan yılda 7 gün Portekiz’de bulunmalı
  3. Temiz sabıka kaydına sahip olmalı
  4. Portekiz’de bir vergi borcu bulunmamalı

Portekiz yatırım vatandaşlık ve Portekiz Golden Visa hakkında detaylı bilgi için tıklayınız >

2024 Yılında Vatandaşlık Almanın En Kolay Olduğu Ülkeler Yatırım Yoluyla Oturma İzni

İspanya

Yatırımla oturum kapsamında İspanya’dan vatandaşlık alabilmek için birinci şart minimum 500.000 Euro değerinde bir gayrimenkul yatırımı yapmaktır. İspanya vatandaşlığı başvurusunda bulunabilmek için ikinci şart ise, İspanya’da 10 yıl boyunca her yıl en az 183 gün ikamet etmektir. Üçüncü şart ise İspanya kültürü uyum sınavından geçerli not amaktır.

Yatırımla AB Vatandaşlık için İspanya Golden Visa Uygulamasının Dezavantajları

  1. İspanya Golden Visa programında yatırımcıya ve aile fertlerine kalıcı oturum kartı verilmesi söz konusu değildir.
  2. İspanyol vatandaşlığını alabilmek için ailece her yıl 6 ay olmak üzere, en az 10 sene süreyle İspanya’da ailece yaşanmalıdır.
  3. İspanyol vatandaşlığı alıncaya kadar satın alınan gayrimenkul elden çıkarılmamalıdır. Aksi halde yatırımla oturma izni olan Golden Visa kartları uzatılmaz.
  4. Eğer İspanyol vatandaşlığı alınamıyorsa satın alınan gayrimenkul ömür boyu satılmamalıdır.
  5. İspanya’ya taşındıktan sonra vatandaş olunsun veya olunmasın, Türkiye’deki ve diğer ülkelerdeki gelirleriniz üzerinden vergi ödemeniz gerekir.
  6. Ekonomik olarak size bağımlı olan çocuklarınız 18 yaşını aştıklarında Altın Vize oturum kartlarını uzatmalarına izin verilmez.
  7. Veraset vergi oranları son derece yüksektir. Hayat kaybında İspanya hükümeti gayrimenkulünüzün değerinin %34’üne denk gelen tutarın aile fertleriniz tarafından ödenmesini bekler. Bu detay danışmanlık firmaları tarafından pek aktarılmaz.

Malta

Malta Golden Visa Programı, Avrupa Birliği vatandaşlığı elde edebilmek için T.C. kökenli yatırımcılara fırsat sunar. Hem bağış ve hem de gayrimenkul yatırımı yoluyla Malta oturum kartı almak mümkündür. Malta’da 36 ay yaşanması durumunda 600.000 Euro; 12 ay yaşanması durumunda 750.000 Euro’luk hibede bulunmak gereklidir. Bu kadar yüklü bir hibe sonrası Malta vatandaşlığına başvurabilmek için 700.000 Euro değerinde bir gayrimenkul alınmalıdır. Hibe ile birlikte gayrimenkul almak istemeyen kişiler yıllık en az 16.000 Euro tutarında bir ev kiralamak şartıyla başvuruda bulunabilirler.

Golden Vize Malta uygulamasında vatandaşlık başvuru şartları:

  1. 700.000 Euro’luk gayrimenkul yatırımı vatandaşlık alınıncaya kadar elden çıkarılmamalıdır.
  2. Beş yıl boyunca her sene minimum konaklama şartı yılda 183 gündür.
  3. Temiz sabıka kaydına sahip olunmalıdır.
  4. Malta’da bir vergi borcunun bulunmaması gereklidir.

2024 Malta Golden Visa Uygulamasının Dezavantajları

  1. Malta vatandaşlığını alabilmek için her yıl 6 ay olmak üzere, en az 5 sene süreyle Malta’da ailece yaşanmalıdır.
  2. Malta vatandaşlığı için ayrılacak yatırım bütçesi 1 milyon Euro’nun üzerindedir.
  3. Başvuru sahibinin 650.000 Euro’luk bağışta bulunması. Ayrıca eşi ve 18 yaş altındaki her bir çocuk için kişi başına 25 bin Euro, diğer yetişkin aile bireyleri için ise 50.000 Euro tutarında bağış yapılmalıdır. Yapılan bağış maalesef geri ödemesizdir.

Malta Golden Visa Başvurusunda Yapılan Bağışların Detayları

  • Başvuru sahibi için: 650.000 Euro
  • Eş için: 25.000 Euro
  • 17 yaşına kadar her bir çocuk için: 25.000 Euro
  • 18-26 yaşına arası yetişkin her bir çocuk için: 50.000 Euro
  • Başvuru sahibi veya eşinin anne ve babası için kişi başı: 50.000 Euro

Antigua ve Barbuda

Antigua ve Barbuda vatandaşlığı için ülkeye tek seferlik minimum 100.000 USD bağış yapmak yeterlidir. Diğer bir seçenek de Antigua ve Barbuda hükümetinin onayladığı bir gayrimenkul projesinden 400.000 USD tutarında yatırım yapmaktır. Yapılan yatırım beş yıl boyunca elden çıkarılmamalıdır. Antigua ve Barbuda pasaportu 151 ülkeye vizesiz dolaşım sunar. Antigua ve Barbuda yatırım yoluyla vatandaşlık almanın kolay olduğu ülkelerden biridir.

Antigua ve Barbuda Vatandaşlığı İçin Genel Şartlar

  • On sekiz yaşından büyük olmak
  • Temiz sabıka kaydına sahip olmak
  • Yatırım ve bağış şartlarını yerine getirmek
  • Sağlıklı olmak
  • Minimum konaklama şartını yerine getirmek
  • Bağlılık yemininde bulunmak

St. Kitts ve Nevis

Karayiplerde bulunan St.Kitts ve Nevis vatandaşlık programı uygulamasında hükümet onaylı bir gayrimenkul projesine 200.000 USD ya da 400.000 USD’lık bir yatırım yapılması gerekir. Şayet 200.000 USD’lik yatırım ile ilerlemek istenirse yatırım yedi yıl elden çıkarılmamalıdır. 400.000 USD’lik seçenekte ise yatırımı elde tutma süresi beş yıldır.

Diğer bir seçenek ise hibe yöntemidir. St. Kitts ve Nevis büyüme fonuna 150.000 USD bağış yapılmalıdır. Yapılan 150.000 USD’lik hibe iade edilmez.

St. Kitts ve Nevis Vatandaşlığı İçin Genel Şartlar

  • 18 yaşından büyük olmak
  • Temiz bir sabıka kaydına sahip olmak
  • Yatırım seçeneklerinden bir tanesini gerçekleştirmek
  • Paranızın kaynağını kanıtlamak

Sonuç olarak, Türkiye’den taşınmadan Avrupa Birliği ülkelerinden yatırımla Avrupa vatandaşlığı alınabilen tek ülke Portekiz’dir. Kendisi ve çocukları için AB vatandaşlığı hedefi olmayan yatırımcılar için diğer vatandaşlık veren ülkeler arasında yatırım tutarlarına, türlerine ve maliyetlerine bakarak seçim yapılabilir.

Yatırımla Vatandaşlık Kapsamında Sıkça Sorulan Sorular

Hangi Ülkelerden Yatırımla Vatandaşlık Almak Daha Kolaydır?

Türkiye’den taşınmadan Avrupa pasaportu alınabilen tek ülke Portekiz’dir. Bunun dışında Avrupa pasaportu hedefi olmayan kişiler Karayip ülkelerini tercih etmektedir.  Yeterli yatırımı yapmanız şartıyla Portekiz’de yılda sadece 7 gün konaklayarak beş yıl sonra Portekiz vatandaşlığı yani AB pasaportu alınabilir.

Hangi AB Ülkesi Kolay Vatandaşlık Veriyor?

Eğer 500.000 Euro’luk yatırım yapabilecek finansal güce sahip olup Türkiye’den taşınmadan ailece AB pasaportuna sahip olmayı hedefliyorsanız en kolay ülke Portekiz’dir.  Yani Türkiye’deki iş ve aile düzenini bozmadan yılda sadece 7 gün Portekiz’de geçirerek ailece AB vatandaşlığına başvurabilmek kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Yunanistan, İspanya ve Malta programlarında vatandaşlığa başvurabilmek için orada yaşama zorunluluğu bulunur. Örneğin Yunanistan’da 7 yıl boyunca her sene en az 183 gün kalınmalıdır. İspanya’da ise 10 yıl boyunca her sene en az 183 gün geçirilmelidir. Diğer AB ülkeleri arasında Malta yatırım yoluyla vatandaşlık listesinde bulunur ancak hibe edilecek tutarın yüksekliği ve yatırım şartı 1 mio Euro’nun üzerinde olması başlıca dezavantajlardır.

Mevcut Türk Vatandaşlığım İkinci veya Üçüncü Vatandaşlığımı Etkiler mi?

Hayır. Türkiye çifte vatandaşlığa izin veren bir ülkedir. Bu nedenle, yatırım yoluyla vatandaşlık programına karar vermeden önce AB vatandaşlık uzmanı EUPorto yetkililerinden veya kurumsal bir hukuk firmasından destek almanız önemlidir.

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Veren Ülkeler Ülkede Yaşamayı Gerektiriyor mu?

Eğer başvurulan program AB ülkelerine aitse Portekiz hariç tüm ülkelerde vatandaşlık için yaşama zorunluluğu vardır. Portekiz Golden Visa uygulamasında yılda sadece 7 gün Portekiz’de geçirerek ailece AB vatandaşlığına başvurulabilir. Yunanistan, İspanya, Letonya, Macaristan, Bulgaristan ve Malta programlarında vatandaşlığa başvurabilmek için orada yaşama zorunluluğu bulunur. Örneğin Yunanistan’da 7 yıl boyunca her sene en az 183 gün ailece kalınmalıdır. İspanya’da ise 10 yıl boyunca ailece her sene en az 183 gün geçirilmelidir.

Ücretsiz Vatandaşlık Veren Ülkeler Var mı?

Ücretsiz vatandaşlık alabilmek mümkündür, ancak bu yöntemde bir Avrupa ülkesinde genellikle belirli bir süre yaşadıktan ve belli bir seviyede dil öğrendikten sonra vatandaşlık almak mümkün olacaktır.

Bir Türk Olarak Kaç Vatandaşlığa Sahip Olabiliriz?

Bir Türk olarak kaç vatandaşlığa sahip olabilirsiniz sorusunun cevabı tercihlerinize bağlıdır. Birçok T.C. kökenli aile, Türkiye’den taşınmadan AB vatandaşlığı veren Portekiz Golden Visa uygulamasıyla vizesiz seyahat yapabilir ve ailece elde edilecek Portekiz pasaportuyla AB vatandaşı olmanın sunduğu tüm avantajlardan yararlanabilir.

Yatırımla Vatandaşlık Veren Ülkelerin Bir Listesi Var mı?

Yatırımla vatandaşlık veren ülkeler dinamik bir yapıya sahiptir. Bu yüzden sabit bir liste bulunmamaktadır. Ancak daha fazla bilgi edinimi için Blog sayfamızda ülke karşılaştırmalarının yapıldığı makalelerimize göz atabilirsiniz.

Yatırımla vatandaşlık kararında yanıtlanması gereken pek çok soru, araştırılması gereken detaylar ve incelenmesi gereken hususlar mevcuttur. Çoğu yatırımcı, birçok ülke seçeneği arasından ailesi için en doğru olanı seçmek ister. Yatırımla vatandaşlık başvurularını hatasız, bir sürpriz yaşamadan düşük maliyetle ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmek için profesyonel şirketlerin tecrübelerine ihtiyaç duyarlar.

EUPorto Olarak Biz Kimiz ve Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir.

Yatırımcılarına en güvenilir Golden Visa yatırım fonu alternatiflerini avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hakimiyet
  • Ücretsiz danışmanlık
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan Golden Visa uzmanları mevcuttur.

Gerek Golden Visa uyumlu açık uçlu yani likit fonlar gerekse bankalara ait en güvenilir kapalı fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için Portekiz yatırım uzmanı ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz. Portekiz Golden Visa hakkında detaylı bilgi için web sitemiz www.euporto.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.