Yatırım Yoluyla Portekiz Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Kasım 2012’den bu yana Portekiz, TC vatandaşına ailesini de kapsayarak, yatırım karşılığında Portekiz vatandaşlığı fırsatı sunuyor. Avrupa’daki bu yatırım programlarının en başarılı ismi Portekiz Golden Visa’dır. Programa inanıp Portekiz vatandaşlığına başvuranlardan 2021 itibariyle 5 milyar Euro’luk yatırım hacmine ulaşılmıştır. Portekiz, Golden Visa programı sayesinde şehirlerini, dünyada en yatırım yapılabilir şehirler seviyesine taşımayı başarmıştır. Aralık 2020 itibariyle Portekiz’den konut alan yabancıların sayısı 35.000’e ulaşmıştır. İlk üçte Fransa, İngiltere ve Brezilya bulunmaktadır. Vatandaşlık satan ülkeler olarak Avrupa’da Güney Kıbrıs ve Malta olarak belirtilebilir. Ancak bu iki ülkenin minimum yatırım şartları 1.000.000 Euro’nun üzerindedir. Portekiz yatırım seçeneği TC vatandaşlarına en uygun olanıdır.

Portekiz Vatandaşlığının Avantajları Şu Şekilde Özetlenebilir:

  • Portekiz’de yaşama, çalışma ve okuma özgürlüğü
  • Schengen Bölgesi’nde vizesiz dolaşma imkânı
  • Avrupa Birliği ülkelerinde 6 aylık bir dönemde 90 günü geçmemek şartıyla ikamet edebilme
  • Portekiz sağlık sisteminden faydalanma olanağı
  • Bazı vergisel avantajlardan yararlanma ayrıcalığı (denizaşırı gelir vergisi, stopaj vergisi, sermaye kazancı vergisi)
  • Beş yılın sonunda süresiz oturum veya Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı

Peki TC vatandaşları yatırım yoluyla Portekiz vatandaşlığını nasıl alabilir? İşte adım adım Yatırım yoluyla Portekiz Vatandaşlığı:

  1. Portekiz Golden Visa Danışmanlık Firması Seçilir 

Portekiz Golden Visa alanında tecrübeli ve profesyonel yardım alabileceğiniz danışmanlık firmalarıyla çalışmanız gerekiyor. Danışmanlık firması sizin ihtiyaç ve isteklerinizi ön plana çıkarabilmesi için Portekiz’deki tüm yatırım modellerine eşit mesafede bulunmalıdır. Sadece Portekiz Golden Visa programına odaklanmış olmalı, çünkü güncel yasalara ve mevzuata hâkim olmak odaklanmayı gerektirir. Seçim yapacağınız danışmanlık firmasının ekibinde hem Türkçe hem de Portekizce hâkim en az bir ekip üyesinin bulunması 6-7 yıl sürecek bu süreçte Portekiz’de dosyanızla ilgilenen kurumlar arasında bilgi akışının sürekliliğini sağlayarak, Golden Visa başvurunuzu hızlandıracaktır.

  1. Avukatlık Firması Belirlenir

Portekiz Golden Visa alanında uzman hukuk bürolarını tercih etmekte fayda var. Kurumsal hukuk firmaların belirli kriterleri olur ve ekibindeki avukatları bu kriterlere göre çalışır. Bu nedenle Portekiz’de Golden Visa işlemlerinizi yürütecek hukuk firmasını tanımanız ve araştırmanız çok önemlidir.

  1. Golden Visa Başvuru Belgeleriniz Hazırlanır ve Hızlı Kargo ile Portekiz’e Gönderilir

Bu kısım oldukça dikkatli ve bilgili olmayı gerektirir. Hazırlanacak bazı belgeler noter onaylı ve çift apostilli olmalıdır. Bazı belgelerin geçerliliği onay tarihinden itibaren 1 aydır. Bu yüzden dosyanızın hazırlanması aşamasında Golden Visa dokümanları konusunda danışmanlık hizmeti aldığınız firmadan profesyonel destek almanız gerekir.

  1. Portekiz’de Banka Hesabınızın Açılır, Tapu veya Fon Alımı İşlemi Gerçekleştirilir

Avukatınız, Portekiz’de vergi numarası alımından banka hesabının açılmasına, para aktarımından gayrimenkul tapusu veya Golden Visa yatırım fonu alımına, Golden Visa başvuru işlemleri de dâhil süreçlerde, tüm kontrat ve gerekli resmî belgelerin yönetimini ve takibini yapar.

  1. SEF’e (Göçmenlik Bürosu) Başvurunuzun Yapılır, Onay Alınır ve Biometrik Verileriniz için Portekiz’e Gidilir

Tapu devri veya fon alımı sonrası avukatınız on-line olarak başvurunuzu yapacaktır. Artık bu aşamadan sonra Golden Visa başvurunuz hukuki olarak gerçekleşmiş olur. Yaklaşık 3-4 ay içinde ön incelemeniz tamamlanır. Biometrik verilerinizi tamamlamak üzere ailece Portekiz’e gidilir.

  1. Golden Visa Kartlarınızın Teslim Edilir 

Portekiz Golden Visa kartlarınızın size ulaşması ortalama 6 ay kadar sürer. İlk etapta alacağınız oturum kartlarının geçerlilik süresi bir yıl olacaktır.
EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa (Altın Vize) alanın hizmet verir, Portekiz’in tüm bölgelerindeki zengin portföyü ile Golden Visa Yatırım fonu seçimlerinde de yatırımcılarına yardımcı olur.
Portekiz yatırım seçenekleri için EUPorto danışmanlarıyla iletişime geçebilir, ücretsiz profesyonel destek alabilirsiniz. Bilgi için: euporto.com/etkinliklerimiz
Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.