Porto Gayrimenkul Satın Alma Rehberi

Porto’da Gayrimenkul Sahibi Olmak İçin En Lüks ve En Uygun Bölgeler

Portekiz’in en büyük endüstri şehri olan Porto, yeni yasa değişikliklerinden sonra 2022 yılında da Golden Visa gayrimenkul ve fon yatırımcıları için çok cazip bir rota olmaya devam ediyor.

UNESCO koruması altında bulunan Porto otantik ve modern havası, eşsiz yemekleri ve şarapları ile yılın 12 ayı turist çeker. Gelişen ekonomisi ile Portekiz’in Cidade Invicta (yenilmemiş şehir) ünvanını elinde tutan bu eşsiz şehir Portekiz Golden Visa yatırımcılarına sunduğu verimli yatırım fırsatlarıyla ülkenin yükselen yıldızıdır. Geleneksel Avrupa emlak piyasalarının ötesinde Porto, küresel yatırımcılar ve girişimciler arasında popülerlik kazanmaktadır.

2012, 2014 ve 2017 yıllarında Avrupa’nın en iyi destinasyonu seçilen Porto, kültürel etkinlikleri, pastoral plajları, çarpıcı Ortaçağ mimarisi, olağanüstü gastronomisi ve enoturizmi sayesinde rekor sayıda uluslararası turisti ağırlamaya devam ediyor.

Yıllar Porto’ya Gelen Turist Sayısı

 

2019 27.900.000
2018 25.900.000
2017 24.600.000
2016 21.900.000

 

Yukarıdaki tabloda da görüldüğü gibi artan sayıda uluslararası ziyaretçi, artan talebe dönüştü- bu da Porto’da artan mülk değerlerine ve tatilciler arasında daha yüksek kiralama oranlarına yol açtı. 2019 yılında Porto, tüm Avrupa’da mevcut oda başına gelirde en yüksek artış oranına sahip oldu.

2014’ten bu yana, şehrin tarihi merkezindeki emlak fiyatları iki katından fazla artarken, şehir genelinde konut fiyatları 2016’dan beri istikrarlı bir oranda yükseliyor.

Porto yerel yönetimi Porto’yu rekabetçi ve istikrarlı bir ekonomik merkeze dönüştürmek için altyapı harcamalarına büyük öncelik verdi.  2016 yılında Porto otobüsleri, trenleri, metroları ve taksileri entegre edecek terminal sistemini oluşturdu. Kuzey Portekiz’in tamamı için bir ulaşım merkezi olan terminal, şehir ve bölge içinde olduğu kadar uluslararası bağlantılar da sunmaktadır.

Porto’da Gayrimenkul Sahibi Olmak İçin En Lüks ve En Uygun Bölgeler

Küresel Emlak Rehberi’ne göre Portekiz’de evlerin m2 fiyatı Batı Avrupa’da en uygun olanıdır. Gayrimenkul yatırımı için emlak fiyatları özellikle Porto’da caziptir. Porto için şehir merkezinde m2 fiyatı ortalama 2.655 Euro’dur. Paris’te m2 fiyatlar 11.014 Euro, Londra’da 14.430 Euro, Amsterdam’da ise 7.506 Euro olduğu düşünüldüğünde gayrimenkul yatırımı için Porto son derece caziptir.

Talep artışıyla beraber 2022 yılında da Porto’da gayrimenkul piyasasının gelişmeye devam etmesi bekleniyor. Porto’da fiyatların artış trendinde olduğu bir süreç yaşanmaktadır. Uygun fiyatlı seçenekler, Golden Visa yatırımcıları için yüksek değer artış fırsatı anlamına gelebilir.

Golden Visa program dahilinde Avrupa Birliği Vatandaşlığı almak isteyen yatırımcıların Portekiz’de minimum 280.000 Euro değerinde gayrimenkul satın almaları veya net 350.000 Euro’luk Portekiz Yatırım Fonu satın almaları gerekmektedir.

Porto’da Yatırım İçin En Uygun Bölgeler

Şehir merkezinde olup, çok iyi manzaraya sahip en iyi yatırım seçenekleri arıyorsanız Porto doğru şehirdir.

Şehrin en iyi manzarasına sahip lokasyonları Foz do Douro ve Aldoar’dır.  Denize yakın bir yerde ev alma düşüncesindeyseniz Leça da Palmeira bölgesine bakabilirsiniz. Ayrıca, tamamen yenilenmiş eski binalara sahip olan Baixa do Porto’dan alacağınız gayrimenkulleri kısa dönem kiralama yapan kuruluşlara vererek turistlere kısa dönem kiraya verilmesini sağlayabilirsiniz.

Paranhos veya Baixa da merkezi bir konumda oldukları için gayrimenkuller kısa dönem kiralamaya uygundur.

Porto’da Yatırım İçin En Uygun Bölgeler

Porto’da Yatırım İçin En Lüks Bölgeler

Avrupa şehirlerinin çoğunda şehir merkezlerinde yaşamak, uygun fiyata nehir veya deniz manzaralı bir ev bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. Porto son zamanlarda yapılan kamu harcamaları sonrasında adeta gençleşti ve özellikle yabancıların ev satın almak için tercih ettiği bir şehir oldu.

Porto’da yaşamak için en iyi lokasyonları arayanlar için bir liste hazırladık.

  1. Foz do Douro

Foz do Douro, Portekizli üst gelir grubunun başlangıçta yazlık ev aldıkları bir yer olmuştur, ancak daha sonra iyi komşu tercih edenler için mükemmel bir yerleşim yeri olmuştur. Bugün ise Porto’da en iyi okulların bulunduğu bir yere dönüştüğünden özellikle çocuklu aileler için oldukça popülerdir. Tenis kortları, bisiklet yolları, plajlar ve spor salonları ile yaşamınızı zenginleştirir.  Ayrıca Serralves Çağdaş Sanat Müzesi ve Parque da Pasteleira da bir adım uzaklıktadır.

 

  1. Lordelo do Ouro

Lordelo do Ouro mahallesi nehir manzaralı ev arayanların mutlaka görmesi gereken bir yerdir.  Lordelo do Ouro’dan on dakikadan kısa bir sürede plaja veya Porto şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Botanik bahçesi olan Jardim Botânico keyifli saatler geçirmek için harika bir yerdir.

  1. Boavista

Boavista, Porto’nun cephelerinde tipik çinileri bulunan havuzları ile muhteşem mimariye sahip evleri görebileceğiniz 6 km uzunluğunda bir bulvarda yer almaktadır. Porto’da bir villaya sahip olmak istiyorsanız, Boavista’ya bakabilirsiniz. Konser salonu Casa da Musica buradadır. Bisiklet şeridine sahip olması, denizin bulunması ve en ünlü balık restoranlarının bulunduğu Matosinhos’a yakın olması tercih nedenleridir.

  1. Porto şehir merkezi

Şehir merkezinde hareketli ve renkli bir yaşamı hedefliyorsanız, araca ihtiyaç duymadan Porto’nun tam kalbinde yaşayabilirsiniz. Şehirdeki en iyi restoranların hepsi şehir merkezine taşınmıştır. Café Majestic, Lello kitabevi, Trindade sineması, Rivoli tiyatrosu Porto merkezdedir.

  1. Bonfim

Douro Nehri kıyısına kadar uzanan Bonfim, sadece yayalara açık olan Rua Santa Catarina ve geleneksel Mercado do Bolhão’ya çok yakındır. Ancak olağandışı bir sükunete sahiptir. Geniş ev arayan yatırımcılar için idealdir. Ayrıca tren istasyonuna ve Porto Uluslararası Havalimanı’na yakındır.

  1. Campanhã

Uygun fiyatlardan arsa satın alıp havuzlu villa yaptırılabilecek bir lokasyondur. Ulaşım son derece kolaydır.

  1. Marginal do Freixo

Marginal do Freixo turistler için çok cazip bir lokasyondur.  Yat limanı ve Porto’nun muhteşem manzarasına sahiptir.

  1. Vila Nova de Gaia

Vila Nova de Gaia, uzun süredir yalnızca Porto şarap mahzenlerinin bulunduğu bir yer olarak biliniyordu. Daha sonra mavi bayraklı plajları ile tanındı.  Deniz kenarında muhteşem bisiklet yolları mevcuttur. Balık restoranları, barlar ve beş yıldızlı otellerin bulunduğu Gaia’da yatırım yapmak oldukça mantıklıdır. Gaia, 2018 yılından sonra sadece turistlerin kaldığı bir lokasyon olmaktan çıktı ve gerek Portekizlilerin gerek yabancıların yaşamak istediği bir lokasyona dönüştü. EUPorto yetkililerinden Gaia’daki deniz ve nehir manzaralı lüks apartman seçenekleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Gaia’da yaşamak, Porto şehir merkezinde deniz kokusuyla ve muhteşem gün batımına her gün şahit olmaktır.

  1. Matosinhos

Matosinhos Sul olarak geçen bu bölge gastronomi ve sörf cennetidir. Lüks konutlar ve Portekiz’in en kaliteli deniz restoranları bu bölgededir. Şehir merkezine uzaklığı 12 dakikadır. Deniz kenarında yaşam hayal edenler için ideal bir lokasyondur.

Porto’da Yatırım İçin En Lüks Bölgeler

En kolay vatandaşlık veren ülkeler arasında en popüler seçenek Portekiz’dir. Portekiz, çifte vatandaşlık veren ülkeler içerisinde T.C. vatandaşlarının en fazla başvuruda bulunduğu bir Golden Visa programına sahiptir. AB vatandaşlığı veren ülkeler araştırıldığında Portekiz iki seçenek sunar. Birinci seçenek minimum 280.000 Euro’luk gayrimenkul yatırımıdır, ikinci seçenek ise 350.000 Euro’luk yatırım fonu alımıdır. Her iki seçenekle de Portekiz Golden Visa başvurusu yapılabilir, böylece oturma ve çalışma izni alınması mümkün olur. Yurt dışından ev almak için yatırım seçeneklerini araştırıyorsanız dünya gayrimenkul piyasasını her gün yakından takip eden Euporto yetkililerinden profesyonel gayrimenkul danışmanlığı hizmeti alabilirsiniz.  Yatırımla Avrupa vatandaşlığı fırsatı sunan Portekiz, Golden Visa programı ile size ve ailenize Avrupa vatandaşlığının kapılarını açar. Golden Visa ile Portekiz’de yaşayabilir, çalışabilir, çocuklarınız kamu okullarına gidebilir ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

EUPorto’da güven ve profesyonellik Portekiz Golden Visa başvurularınızın merkezinde yer alır.

Portekiz Golden Visa Danışmanlık için Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.