Portekiz’in Eşsiz Ayrıcalıkları

Avrupa’nın güney sahillerinin en batı noktasında gizli kalmış bir güzellik olan Portekiz her ne kadar bir Akdeniz ülkesi olarak nitelendirilse de sadece Atlantik Okyanusu sahillerine sahiptir. Bu özellik Portekiz’e, kendine has iklimi ve doğasıyla bir ada kimliği verir. İber Yarımadası’nı İspanya ile paylaşan Portekiz 1794 km sahil şeridine sahiptir. Portekiz’in Atlantik Okyanusu’nda bulunan Madeira ve Azor volkanik takım adaları ise gizli kalmayı başarmış eşsiz güzellikte cennet köşeleridir. Bu nedenlerle Portekiz’de yaşam deniz kültürüyle iç içe bir yaşam demektir.

Portekiz, korunmuş doğal güzelliklerinin yanı sıra Schengen Bölgesi ve Avrupa Birliği üyesi olması nedeniyle de dikkat çekmektedir. Avrupa dışı vatandaşlıklara sahip kişilere ve ailelerine yönelik Golden Visa ile oturum programı oluşturmuştur. Altın Vize oturum kartlarıyla programa dâhil olmuş aile fertleri tüm Schengen Bölgesi’nde serbest dolaşımda bulunabilmektedir. Toplam beş yıl süreli oturum programı sona erdiğinde Portekiz Vatandaşlığı veya süresiz oturum iznine başvurma hakkı elde edilir. Bu yolla, 463 T.C vatandaşı aile Avrupa Vatandaşlığına adım atmıştır.

Portekiz Golden Visa programına başvurmak için koşul Portekiz’de yatırım yapmak ve bu yatırımı en az beş yıl tutmaktır. Portekiz Altın Vize yatırımı iki şekilde olabilir: Gayrimenkul Yatırımı veya Fon Yatırımı . Bu iki yatırım şeklinde de belirlenmiş tutarlar vardır. Yatırımcının hedefine göre getiri amaçlı ve/veya oturum amaçlı yatırım yapmak mümkündür. Daire, villa, dükkân, apartotel veya yatırım fonu satın alarak Golden Visa başvurusu mümkündür.

Altın Vize için Portekiz’den ev alıp yaşamayı düşünen T.C vatandaşları için doğuştan bir Portekizli/Türk olarak birinci elden deneyim ve bilgilerimizi paylaşmak isteriz. Güçlü aile bağları, misafirperverlik, yardımseverlik, çocuğa ve yaşlıya verilen değer, toplumsal sorumluluk bilinci, aile sofralarına verilen önem, büyüklere saygı gibi kültürel değerler Portekiz’de çok önemlidir. Bu bakımdan Portekiz, Avrupa’daki çoğu ülkeden ayrışır. Portekiz’de ırkçı bir tavır sergilenmez. Türklere ve Müslümanlara karşı bir ön yargı yoktur. Portekiz’in pek çok yerinde 500 yıllık Arap işgalinin kültürel ve sanatsal izlerine rastlamak mümkündür. Bu değerler milli miras olarak değerlendirilir.

Portekiz’de yaşam şartları pek çok Avrupa ülkesiyle karşılaştırıldığında çok uygundur. Hollanda, Fransa, İngiltere gibi ülkelerle karşılaştırıldığında restoranda yemek maddi bir yük oluşturmaz. Her bütçeye uygun, kaliteli yemek yemek mümkündür. Portekiz’de balık, deniz mahsulleri, et ürünleri, sebze ve meyve boldur; lüks değildir. En mütevazi yemekte bile çorba/salata, ana yemek, içki/içecek, tatlı ve kahve olmazsa olmazlardandır. Şehir içi ve şehir dışı ulaşım fiyatları, geçiş ücretleri gayet uygundur. Portekiz’in başkenti Lizbon’da yaşam, diğer bölgelere nazaran daha pahalı olsa da Avrupa başkentleriyle kıyaslanamaz. Lizbon, oturanlarına gündelik yaşamda sanatsal-kültürel pek çok etkinlik, gurme restoranlar, ürün çeşitliliğiyle göz kamaştıran pastaneler, teraslı kafeler, kitapçılar, renkli gece hayatı, çeşit çeşit müzeler, parklar, botanik bahçeler, manzara noktaları, sörf sporu, yelkencilik, boylu boyunca uzanan ve giriş ücreti diye bir kavramın olmadığı plajlar ve barbekü lokantalar sunar. Lizbon’da yaşam tatil yaşamıyla şehir yaşamını bir arada tutabilen ender Avrupa başkentlerindendir.

EUPORTO Kimdir?

EUPorto Yatırımla Avrupa Vatandaşlığı, Portekiz Golden Visa ve Yatırım uzmanıdır, farklı sektörlerden pek çok kişinin, aileleriyle birlikte Golden Visa işlemlerini başarıyla sonuçlandırmıştır. Avrupa’da 20 yılı aşkın finans ve gayrimenkul bilgi ve deneyimiyle doğuştan Portekizli-Türk olmanın avantajını yerel bilgilerle birleştirerek Golden Visa yatırımcısına özel yatırım modelleri ve seçenekleri sunar. Golden Visa sürecinin tüm aşamalarında yatırımcının işlemlerini yürütür danışmanlık ve destek verir. Hiçbir hizmet bedeli talep etmez.

 

 

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.