Portekiz’e Taşınma Rehberi ve Bilinmesi Gereken Her Şey

Son yıllarda pek çok T.C. yatırımcısının ilgisini çeken konulardan biri de Portekiz’de fon yatırımı karşılığında ailece Avrupa’da oturum izni fırsatı yakalamak.  Böylece Portekiz’de Euro bazında bir yatırım gerçekleştirerek Avrupa Birliği içerisinde serbest dolaşım ve AB vatandaşlık hakkı kazanılıyor.

Portekiz’de yatırım yoluyla daimi oturma izni programı Portekiz Golden Visa olarak adlandırılır ve Portekiz yatırım fonu edinimi karşılığında Portekiz’de ikamet etme hakkı sunar.  Golden Visa Portekiz oturma izni yatırımcıya ve aile fertlerine Portekiz’de eğitim, sağlık ve kamu hizmetlerine ücretsiz erişim gibi çeşitli haklar ve ayrıcalıklar sunar.

Yatırım yoluyla Portekiz vatandaşlığı, ikinci bir pasaportla ailenizin geleceğini güvence altına almanın güvenli bir yoludur.

Portekiz’e Taşınmak İçin İlk Üç Neden

Portekiz'e Taşınmak İçin İlk Üç Neden

  1. Çocuklarınıza Avrupa’nın En İyi Okullarında Daha Avantajlı Okuma İmkânı

Portekiz’de yatırım ile AB vatandaşlık alan Türk aileler çocukları için eğitimde özel avantajlara sahip olur. Portekiz’de eğitim tecrübesi yaşayan çocuklarınız gittikleri diğer Avrupa ülkelerinde karşılarına çıkacak olan iş/kariyer fırsatları onlara daha güvenli bir yaşam sunar. Türkiye’ye geri dönmek istemeleri durumunda ise zengin bir CV ile uluslararası firmalarda daha iyi şartlarda çalışabilme gibi katkı sağlar.

Çocuklarınızın Avrupa vatandaşlığa sahip olması, Avrupa’da kaliteli ve ücretsiz eğitim fırsatlarından faydalanmanın anahtarını sunar. Aynı zamanda Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde daha yüksek standartta bir yaşam sürebilmeleri için çok önemli bir fırsattır.

  1. Çocuklarınıza Daha Fazla İş ve Kariyer Fırsatı

Portekiz Altın Vize ile Avrupa vatandaşlığı almanın faydalarından bir tanesi de Avrupa Birliği ülkelerinin sağladığı daha iyi ve zengin iş imkânlarıdır. Portekiz Golden Visa oturum kartı ile Avrupa Birliği içinde ticari faaliyette bulunmak oldukça kolaydır. AB vatandaşlığı alındıktan sonra ise sorunsuz onlarca ülkede iş bulmaları mümkün olacaktır. Avrupa’da birçok ülkede çalışanların işe başlama ve bitiş saatleri daha belirgindir,  bu detay özel hayatınıza özgürlük katar.

  1. Tüm Dünya Eviniz Olur

Portekiz 2024 yılında dünyanın en güçlü pasaportları listesinde beşinci sıradadır. Portekiz pasaportu sahipleri 187 ülkeye vizesiz giriş yapabilmektedir. Portekiz pasaportu sahibi olabilmek için Portekiz’de devamlı olarak yaşama zorunluluğu yoktur. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunmanız oturum kartınızın devamı ve sonrasında da Portekiz vatandaşlığına başvuru yapabilmeniz için yeterlidir. Özetle Altın Vize ile en güvenli ülkeler ve en güvenli şehirler içerisinden seçim yaparak yepyeni bir hayata adım atarsınız.

Yatırım yolu ile vatandaşlık programları, gayrimenkul yatırımı, fon yatırımları ya da doğrudan ülkelere yapılan bağış ile gerçekleşebiliyor. EUPorto’nun sunduğu Portekiz Golden Visa ve vatandaşlık programı Avrupa Parlamentosu onaylı yasal bir programdır.

Portekizliler: Dost Canlısı İnsanlar

Portekizliler de aynı Türkler gibi misafirperver ve dost canlısıdır. Portekiz insanları son derece yardımsever bir millet olarak bilinir. Bazı durumlarda ilk izlenimler farklı oluşsa da Portekizlilerin çoğu sizi Türkiye’deki gibi evinizde hissettirecek ve ihtiyaç duymanız durumunda size yardımcı olmak için ellerinden geleni yaparak organik bir ev sahipliği yapacaklardır.

Portekiz Türkiye halkları karşılaştırıldığında aralarında pek çok benzerlik mevcuttur. En başta gelen benzerlik yaşam tarzlarımızdır. Türkiye Portekiz turizm kimliği olan iki ülke olup gastronomi kültürün büyük ve önemli bir parçasıdır. En az dil gibi gastronomi de o ülkenin kimliği niteliğindedir. Damak tatlarındaki bu zengin uyum sizleri Portekiz’de evinizde hissettirecektir.

Dünyanın En Güvenli Dördüncü Ülkesi: Portekiz

Portekiz 2024 yılında dünyanın en güvenli ülkeleri listesinde yedinci olarak seçilmiştir. Bir Türk olarak Portekiz’de kendinizi rahat ve korunaklı hissedersiniz. TC kimliğinizle kuracağınız ilişkilerde kalıcı dostluklar kurma fırsatı yakalayabilirsiniz. En yaşanabilir ülkeler arasında olan Portekiz doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri, Türk damak tadına uygun muhteşem mutfağı ve renkli kültürleriyle adeta o huzurlu coğrafyada, güvenle ve keyifle ikinci baharı sunacaktır.

Dünyanın En Güvenli Dördüncü Ülkesi: Portekiz

Uygun Yaşam Maliyeti: Portekiz

Portekiz Golden Visa ile elde edilecek oturum kartlarınızla çocuklarınız Avrupa’nın en uygun yaşam şartları sunan ülkesi Portekiz’de devlet okullarında ücretsiz eğitim alabilirler. Akademik altyapısı zengin bir geçmişe sahip olan Portekiz, özellikle Lizbon, Porto ve Coimbra’da eşsiz bir öğrenme ortamı sağlarken işletme, mimarlık, hukuk, yazılım, tıp ve mühendislik gibi alanlarda zengin lisans ve lisansüstü programlarına sahiptir. Portekiz pahalı mı? sorusunun yanıtı Portekiz yaşam maliyeti diğer Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında en düşük olandır ve aksine daha yüksek bir yaşam kalitesi sunar.

Portekiz Golden Visa ile Avrupa’da Üniversite Kabulü veya Başlama Kolaylığı

Golden Visa Portekiz programı ile Avrupa’nın en uygun yaşam şartları sunan Portekiz’de işletmeden mimarlığa, tıptan yazılım mühendisliğine kadar geniş bir yelpazede ücretsiz okuma ve dünyaca tanınan bir diplomaya sahip olma mümkün.

Sadece Portekiz Golden Visa konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle Portekiz’in lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Portekiz Altın Vize kapsamındaki tüm yatırım türleri ve kategorilerinde zengin bir fon portföyüne sahiptir.

Portekiz’e Yatırım Yapılır mı?

Portekiz, yatırımla Avrupa Vatandaşlığı hedefleyen tüm T.C. vatandaşı aileler için önemli bir ülkedir. Golden Vize Portekiz kapsamında net 500.000 Euro’luk fon yatırımı ile ailece yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak beş yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurup Avrupa vatandaşı olunabilir.

Portekiz’e Fon Yatırımı Yapmanın Avantajları Nelerdir?

  • Portekiz’in stratejik konumu
  • Euro cinsinden vergisiz temettü ve sermaye değer artışı
  • Türkiye’den ve Avrupa şehirlerinden günlük uçuşlar
  • Eski kolonileri olan Brezilya, Angola, Mozambik ve Makau ile çok güçlü ekonomik ilişkilere sahiptir.
  • İngiltere ile 14.yy’dan günümüze ayrıcalıklı ilişkiye sahiptir; İngiliz dili ve kültürü yaygındır.
  • Avrupa Komisyonu’na göre e-devlet uygulamasında tüm AB ülkeleri içinde bir numaradır.
  • Portekiz karayolu, demiryolu, hava yolları ve deniz yollarında modern bir altyapıya sahiptir.
  • Güneş ve rüzgâr enerjisinde yüksek potansiyele sahiptir.
  • Dünyada en güvenli dördüncü ülkedir.
  • Kaliteli insan kaynaklarına sahiptir.
  • Portekiz OECD Avrupa ülkeleri arasında eğitimde en avantajlı ülkelerdendir.
  • Portekiz, İngilizcenin dünyada en yaygın konuşulduğu yedinci ülkedir. İspanya 33, Fransa 31. sırada yer alır. Birinci Hollanda’dır.
  • 189 ülke arasında, işyeri kurma açısından sıralamada en pratik 10. ülkedir.

Özetle Portekiz, Golden Visa yatırımcıları için dünya piyasalarına açılırken pek çok avantajı beraberinde sunan bir Avrupa Birliği ülkesidir. Bu nedenle, Portekiz’e güvenle yatırım yapılır.

EUPorto uluslararası finans ve gayrimenkul alanında 25 yılı aşkın tecrübesiyle, doğuştan Portekizli-Türk olmanın verdiği lokal bilgi, dil ve Portekiz kültürü hakimiyetiyle, sadece Portekiz’e odaklı çalışarak zengin yatırım fonu portföyü çeşitliliğiyle ve güvenli fon yatırım seçkisiyle Portekiz Golden Visa ile Avrupa Vatandaşlığı alanında Türkiye’de öncüdür. EUPorto, Portekiz’de en güvenli fon yatırımını gerçekleştirmeyi hedefleyen yatırımcılar için lokal fon yatırım fırsatlarını ve Portekiz Borsası’nda aktif kuruluşların fonlarını (Portekiz Açık Fon) Türkiye’deki yatırımcılara sunan ilk firma olmayı başarmıştır. EUPorto, Portekiz’de fon yatırım tavsiyesi, en güvenli fon nedir?  Açık yatırım fonu nedir? en sağlam yatırım seçenekleri, Portekiz vatandaşlığı, Portekiz altın vize, Portekiz yatırımı konularında uzmandır.

EUPorto Olarak Biz Kimiz ve Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek banka destekli Portekiz yatırım fonları gerekse Portekiz açık fonları hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.