Portekiz’de Yatırım ve Vize: Golden Visa Rehberi

Portekiz’de Yatırım Yapanlara Kalıcı Oturma ve Vatandaşlık Şansı

Portekiz Altın Vize yatırım yoluyla ikamet programı olup yatırımcılara Portekiz’de fon yatırımı sonrası Portekiz’de oturma izni ve 5 yıl sonra ise Türkiye’den taşınmadan Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı sunuyor. Portekiz Golden Visa başvurusu yapacak yatırımcının 18 yaşını doldurmuş olması, temiz bir sabıka kaydına ve gerekli olan 500.000 Euro’luk finansmana sahip olması yeterlidir.

Yatırımcıların Avrupa’da aynı yollarla oturum izni kazanmalarına olanak tanıyan başka Golden Vize programları da mevcuttur, ancak bu programlar vatandaşlık başvurusu için o ülkede yaşama şartı bulundurur. Avrupa vatandaşlığı için ülkede yaşama şartı bulunduran programlar: Yunanistan Golden Visa, İspanya Golden Visa, Malta Golden Visa ve Macaristan Golden Visa uygulamalarıdır. Türkiye’den taşınmadan Avrupa vatandaşlığına götüren tek bir Golden Visa uygulaması vardır, o da Portekiz’e aittir. Portekiz Altın Vize olarak bilinen program yatırımcı ve ailesine Portekiz’de ikamet etmesine ve AB ülkeler arasında serbest dolaşım dâhil pek çok avantajına erişim anlamına olanak tanırken beş yıl içerisinde yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak Portekiz vatandaşlığına başvurma avantajı sunar.

Yatırımla oturma izni programıyla elde edilecek Portekiz pasaportuyla, T.C. kökenli ailelerin çocukları yurtdışında ücretsiz eğitim alabilir, Avrupa Birliği’nin tüm üye ülkelerinde sorgusuz sualsiz yaşayabilir, 187 ülkede serbestçe dolaşabilir ve diledikleri AB ülkesinde çalışma olanaklarından faydalanabilir.  Altın Vize için Portekiz’de 500 bin Euro’luk fon yatırımında bulunmak yeterli oluyor. Golden Visa Portekiz yatırımcı ve aile fertlerine tüm Schengen ülkelerinde sınırsız seyahat olanağı verir ve 5 yıllık süreç sonunda Portekiz’de kalıcı oturma veya beşinci yılın sonunda Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı tanır.  Üstelik bu olanaklardan hem yatırımcı hem de eşi ve 25 yaşın altındaki evli olamayan tüm çocukları yararlanabilir.

Portekiz Golden Visa Programa Aile Fertlerini Ekleyebilme

Portekiz Oturma Vizesi ile elde edilen Portekiz vatandaşlığı, aynı zamanda Avrupa Birliği vatandaşlığını sağladığı için Hollanda, Almanya, Fransa ve İtalya gibi diğer AB ülkelerinde tam serbestçe dolaşım, yaşama, iş kurma, çalışma ve istenilen AB ülkesinde o ülkenin vatandaşıymış gibi eğitim alma olanağı sunar.

Portekiz Golden Visa Hangi Olanakları Sağlıyor? 

  • Portekiz’de yaşama imkânı
  • Avrupa Schengen ülkeleri içinde ek vizeye ihtiyaç duymadan seyahat edebilme
  • Programa aile fertlerini ekleyebilme
  • Sıfır vergi avantajıyla yatırım fonu seçenekleri ve Türkiye’den taşınmadan vatandaşlık başvuru fırsatı
  • Dünyanın en güvenli dördüncü ülkesi ve sıcakkanlı misafirperver insanları ile yaşama imkânı

Avrupa’da yatırımla vatandaşlık programları içerisinde en avantajlı olan Portekiz’dir. Bunun tek nedeni vatandaşlık başvurusu için Portekiz’de yaşama şartının bulunmamasıdır. Eğer sizin de Türkiye’den ailece taşınmak gibi bir durumunuz yoksa rotanızı Portekiz yatırımcı vizesi uygulamasına çevirmeniz daha doğru ve problemsiz bir yöntem olacaktır.

Yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak beş yıl sonra Portekiz pasaportuna başvurabilirsiniz. Altın Vize veren ülkeler arasında Portekiz AB pasaportuna en kolay ulaşılabilen Golden Visa uygulamasıyla eşinizi ve 25 yaşın altındaki çocuklarınızı, anne babanızı ve hatta eşinizin anne babasını başvurunuza dâhil edebilirsiniz.

Portekiz Golden Visa oturum kartı ile çocuklarınız Portekiz vatandaşlarının sahip olduğu eğitim imkânlarından yararlanabilirler. Beş yıl sonunda edinilecek Portekiz vatandaşlığı hakkıyla AB vatandaşlarının sahip olduğu Avrupa’nın tüm ülkelerinde yaşama, çalışma ve eğitim alma haklarından yararlanılır.

Yunanistan Golden Visa uygulamasında olduğu gibi paranızı ömür boyu bir yatırıma bağlamak zorunda kalmazsınız. 5 yıl sonra Portekiz vatandaşlığınızı aldıktan sonra tüm paranızı çekip Portekiz dışına çıkartabilirsiniz. Özetle Portekiz Golden Visa Türkiye’den taşınmadan en kolay Avrupa vizesi ve Avrupa vatandaşlığı için 27 Schengen ülkesi içerisinde istisna bir konumdadır.

Golden Visa ile uyumlu gerek banka fonları gerekse açık uçlu likit fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.