Portekiz’de Yaşam Tarzı

Güney Avrupa’nın en batı noktasında, İber Yarımadası’nın Atlantik Okyanusu sahillerinin neredeyse tamamına sahip, sırtını İspanya’ya verip yüzünü okyanusun enginliğine çevirmiş boylu boyunca uzanan Portekiz’de zaman adeta durmuş gibidir. Olağanüstü parlaklıktaki güneş ışığı, okyanusun çevreleyen eşsiz sesi, rüzgarla içinize dolan tertemiz hava, martıların bereketli deniz üzerindeki bağırışları ve kadife gibi serilmiş yumuşacık bir kumsal günün her saati Portekiz sakinlerini kıyıya çeker. Devasa boyuttaki kumsallar 10 milyon nüfuslu ülkenin tamamını ağırlayacak kadar cömerttir. Bu küçücük ülkede bu kadar geniş bir alana ve görüş mesafesine nasıl sahip olduğunuz her zaman bir hayranlık konusudur.

Yüzyıllar boyu bu enginlik Portekizlileri Amerika, Afrika, Orta Doğu, Hindistan ve Uzak Doğu coğrafyasıyla, insanlarıyla, kültürleriyle, nimetleriyle, kısaca dünyanın tüm çeşitliliğiyle buluşturmuştur. Bu zenginlikten doğan zihniyet hâlâ daha günümüz Portekiz’inde mevcuttur. Portekiz çoğu Avrupa ülkesindeki gibi farklı olana ırkçı bir yaklaşım sergilemez. Kültüründe çeşitliliğe verilen değer çok yüksektir. Bu yüzden yabancılar Portekizliler tarafından dışlanmaz. Ancak saygı, toplumsal kurallara riayet, doğaya ve çevreye verilen önem Portekiz’de uyum içinde yaşamak için olmazsa olmaz kriterlerdir. Portekiz’de yaşam insana ve doğaya verilen değer ile bütünleşmiştir.

Toplam 1.794 km uzunluktaki sahil boyunca yüzeyin altında görünmeyen muazzam zenginlik Portekiz’de yaşam tarzı için belirleyicidir. Çeşitliliği, kalitesi ve besin değeriyle dikkat çeken enfes okyanus ürünleri, dünya gastronomi bilgisiyle harmanlanmış Portekiz mutfağı ile işlenip Portekiz’in geleneksel sofralarını donatır. En fakir sofradan en zenginine kadar yiyecek son derece kaliteli ve boldur. Pek çok ülkede lüks sayılacak tabaklar Portekiz’de her günün yemeğidir. Sofrada mutlaka zeytin ve zeytinyağı, tadı ve kalitesiyle öne çıkan salatalık ürünler, mısır ekmeği, lezzetiyle sarhoş eden okyanus ürünleri, kaliteli av, kümes ve kırmızı et mamulleri, karşı koyulamaz tatlıları, kaliteli tropikal meyveleri, ferahlatıcı yeşil şarabı, sert kahvesi ve dijestif likörleri bulunur. Her günü ziyafet niteliğinde yaşatan bu zenginliğin yanında olmazsa olmazı, Portekizlilerin zamanı durduran sofra sohbetleridir. Portekiz kültüründe gündelik konuşma sohbet kalitesindedir. Hızlıca etrafa saçılan kelimelerin yerini, gözden göze iletişimin önemli olduğu karşılıklı tam cümleler alır. Bir telefon konuşmasını bitirmek bile bir vedaya ayrılan zaman kadar uzun olabilir. İletişime verilen değer, insana verilen değerle eştir.

Zengin doğasının verdiği eşsiz olanaklarla desteklenen Portekiz’de yaşam şartları Avrupa’da karşılaşabilecek en ekonomik düzeydedir. Sosyalist bir yönetim anlayışı nedeniyle Portekiz’de, gündelik yaşamda standart bir düzey hâkimdir. Bunun yanında Portekiz’in coğrafi zenginliği Portekiz’de yaşam tarzını belirler. Örneğin başkent Lizbon’da yaşam düşünüldüğünde gündelik aktivite ve rekreasyon alanları arasında bol sayıda parklar ve bahçeler, müzeler ve kültür-sanat etkinlikleri, açık hava konserleri ve gösteriler, golf, sörf, yelkencilik, uçurtma sörfü, atçılık, hiking-trekking gibi spor türleri, sonsuz sayıda plajları, ormanlık alanlar, civardaki balıkçı köyleri, tarihi-mimari yapılar, her adımda karşınıza çıkan restoranlar ve kafeler, şarap tadım merkezleri, kapalı belediye pazarları, bit pazarları, antikacılar, çeşitli kategorileriyle donanmış kitapçılar sayılabilir. Bu sunduğu avantajlarla Türkiye’de Golden Visa yani Altın Vize programıyla tanınmaya başlayan Portekiz çekim merkezi olmaya hızla devam etmektedir.

EUPORTO Kimdir?

EUPorto– Yatırımla Avrupa Vatandaşlığı, Portekiz Golden Visa ve yatırım uzmanıdır. Avrupa’da 25 yılı aşkın finans alanında bilgi ve deneyimiyle doğuştan Portekizli-Türk olmanın avantajını yerel bilgilerle birleştirerek Golden Visa yatırımcısına banka yatırım fon seçeneklerini sunar. Altın Vize sürecinin tüm aşamalarında yatırımcının işlemlerini yürütür danışmanlık ve destek verir. Portekiz yasalarını takip eder bu yüzden hiçbir hizmet bedeli talep etmez. Çünkü Portekiz’de hizmet bedelini fon şirketleri öder. Portekiz’de yatırımcılardan hizmet bedeli almak yasaktır. Türkiye’de bu pek bilinmediğinden danışmanlık hizmeti adı altında Golden Visa yatırımcılarından para talep edilebilmektedir.

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla, Portekiz yatırım tavsiyesi, en güvenli fon nedir?  Açık yatırım fonu nedir? en iyi yatırım seçenekleri, Portekiz vatandaşlığı, Portekiz altın vize, Portekiz yatırımı konularında uzman EUPorto 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Portekiz Açık yani likit fonları gerekse Portekiz kamu banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.