Portekiz’de Yaşam: Huzurlu Bir Hayat İçin İdeal Bir Ülke

Portekiz, Avrupa’nın en batı noktasında bulunması, tek komşusunun İspanya ve Atlantik Okyanusu’yla uzun bir sınırı olmasından dolayı uzun bir süre tecrit konumunda kalmıştır. Ancak Avrupa Birliği üyeliğine girmesinden sonra Portekiz öne çıkmaya başlamıştır. Avrupa’da pek çok ülke vatandaşı emekliliğini Portekiz’de geçirme kararı alarak Lizbon, Porto, Algarve ve Comporta gibi gözde yerlere taşınmaktadır. Bunun en büyük nedeni Portekiz’in huzurlu ve barışçıl bir ülke olmasıdır. Ayrıca Portekiz yaşam şartları bakımından pek çok Avrupa Birliği ülkesine göre çok elverişlidir. Daha kaliteli bir yaşama daha ekonomik şartlarda ulaşmak Portekiz’de mümkün. Bu yüzden Portekiz yaşam bakımından pek çok avantaj sunar.

Doğa aktiviteleri, uçsuz bucaksız plajlar, deniz ürünlerini ve genel olarak yemeği seviyorsanız, yardımsever, saygılı ve cana yakın insanların arasında stresten uzak, düşük ritimde bir yaşam hayal ediyorsanız burası Portekiz. Tüm yıl boyunca sadece büyük şehirlerde değil, küçük yerleşim yerlerinde de insanları birbiriyle kaynaştıran pek çok kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle karşılaşırsınız.

T.C. vatandaşları Portekiz’e Portekiz Golden Visa yani Portekiz oturma izni programı sayesinde daha fazla ilgi duymaya başladı. Yatırım karşılığında Portekiz oturum izni veren program Avrupa’daki diğer golden visa programlarından önemli bir ölçüde ayrışıyor. Portekiz altın vize programının en önemli ayırt edici özelliği Portekiz vatandaşlığı hakkını yatırımcılara uzaktan vermesi. Bir diğer deyişle, Portekiz pasaportu almak için ülkede yaşama zorunluluğu bulunmuyor. Yatırımı yaptıktan beş yıl sonra Portekiz vatandaşlığı hakkı elde ediliyor üstelik hem yatırımcı hem de ailesi için. Böyle bir imkân başka hiçbir AB ülkesinin oturum izni programında yoktur.

Portekiz Vatandaşlığı Avantajları

Portekiz vatandaşı olmak Avrupa vatandaşı olmak demektir. Çifte vatandaşlık olarak alınan Portekiz vatandaşlığı sadece vizesiz seyahat özgürlüğü değil, 27 Schengen ülkesinde yaşama/çalışma hakkı verir. Örneğin, Hollanda’da bir Hollandalı ile aynı haklara sahip olunur. Portekiz vatandaşlığı olan bir öğrenci Hollanda’da, Hollandalı bir öğrenciyle aynı şartlarda okur, yabancı üniversite öğrencilerine uygulanan yıllık yüksek ücretler alınmaz. Okul bittikten sonra ister çalışsın veya çalışmasın Hollanda’yı terk etmek durumunda bırakılmaz. Portekiz vatandaşlığı demek Avrupa Birliği içinde tamamıyla özgür olmak demektir. Bu özgürlüğe kavuşmanın yolu Portekiz golden vize programıdır. Portekiz’de yaşama zorunluluğu bulunmadan bu özgürlüğe kavuşmak mümkündür. Başka hiçbir AB üyesi ülkenin altın vize oturum izni programında böyle bir imkân yoktur.

Portekiz’de Yaşam İdeal Bir Ülke

Golden Visa Portekiz

Portekiz yatırım karşılığında Portekiz çalışma izni ve oturum izni sunmaktadır. Toplam 500.000 Euro tutarında Portekiz yatırım fonu alınması koşuluyla yatırımcı ve ailesi 5 yıllık programa dâhil olur. Böylece ilk etapta oturum izniyle beraber Portekizde çalışma izni de elde edilmiş olur. Portekiz oturum izni sayesinde Schengen ülkelerine vizesiz seyahat hakkı başlar. Ancak, tüm oturum izni programlarında olduğu gibi ilk etapta sadece T.C. vatandaşlığına sahip olunduğu için 180 günde en fazla 90 gün AB ülkelerine seyahat etme hakkı vardır. Ancak, Golden Vize Portekiz programında bu hakka ek olarak beş yılın sonunda Portekiz vatandaşlığı yani bir başka deyişle AB vatandaşlığı hakkı doğar. Bu hak sayesinde, yatırımcı ve ailesi için Avrupa’nın kapıları ardına kadar açılır. Bunun için EUPorto olarak Portekiz yatırım vatandaşlık konusunda uzman danışmanlık desteği veriyoruz.

EUPorto

EUPorto, Portekiz’e yatırım yoluyla Portekiz vatandaşlığı alanında uzman, Türkiye merkezli, asektörde lider bir danışmanlık firmasıdır.

EUPorto’nun uzmanlığı sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmasından kaynaklıdır. Portekizceye hâkim, Golden Visa Portekiz fon yatırımı konusunda bilgili ve deneyimli finansal danışmanlardan oluşan kadroya sahiptir.

Portekiz Golden Visa uygulamasıyla Portekiz vatandaşlığı ve Portekiz oturum izni programına katılabilmek sadece ciddi ve güvenilir bir yatırım planlaması ile mümkündür. Yatırımcılarımızın ailelerinin gelecekleri hakkında alacakları stratejik yatırım kararında tasarruflarının finansal güvenliğinin çok önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle, EUPorto olarak sadece Portekiz alanında aktifiz.  Portekiz fon yatırımından tüm Golden Visa sürecine kadar başvurunun zamanında, doğru ve akılcı bir şekilde sonuçlanabilmesi için yatırımcılarımızla birlikte A’dan Z’ye koordineli çalışıyoruz ve her aşamada butik bir çalışma konseptiyle bilgilendiriyoruz.

EUPorto’nun İlkeleri

Sektörde faaliyet gösteren diğer firmalardan farkımız doğuştan Portekizli-Türk ve sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmamızdan kaynaklanıyor. EUPorto doğruluk, dürüstlük ve açıklık prensipleri üzerine inşa edilmiştir. Bu ilkeler, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında Türkiye’de ve Portekiz’de tanınan pazar lideri bir marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun tüm hizmetlerini internet sitemiz üzerinden detaylıca inceleyebilirsiniz. Gerek Portekiz yatırım fonları gerekse Golden Visa ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar hakkında internet sitemizde yer alan “görüşme talebi” sekmesinden form doldurarak bilgi talep edebilirsiniz. Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz Golden Visa ile Yaşam Kalitenizi Yükseltin! Portekiz 2012’de Golden Visa Oturum Programı’na başladıktan sonra, özellikle…
Detaylı Bilgi Alın.