Portekiz’de Nerelerde Yatırım Yapılır?

Önemli Not: Portekiz Golden Visa programına dâhil olmanın koşullarından biri gayrimenkul(ler) satın almaktı ancak 7 Ekim 2023 sonrası Portekiz Parlamentosunun aldığı kararla sadece yatırım fonu alımıyla başvuru yapılabilmektedir.

Güncel yasaya göre Portekiz yatırım vatandaşlık kapsamında yapılacak Golden Visa yatırım fonu alımı toplam 500.000 Euro’dur. Bu toplam tutar çeşitli Portekiz yatırım fonu seçeneklerine dağıtılabilir. Yapılacak fon yatırımı Portekiz Golden Visa ile uyumlu olmalıdır; belirlenmiş kriterlere sahip olmalıdır. Ancak, yatırım fonunun belirlenmesinde bu koşul yeterli olmamalıdır. Yatırım yapmak ciddi bir iştir. Bu yüzden, Portekiz özelinde ve Portekiz yatırım fonu uzmanlarıyla birlikte değerlendirilmelidir.

Golden Vize Portekiz amaçlı alınacak Portekiz yatırım fonları güncel yasada gayrimenkul içerikli olmamalıdır. Gayrimenkul fonları kapsam dışı olmuştur. Portekiz Golden Visa uyumlu ‘açık’ fonlar yatırımcıya likidite sunar. ‘Kapalı’ fonlar ise dikkatlice seçilmelidir. Sadece golden visa amaçlı çıkarılmış fonlar olmamasına özen gösterilmelidir. Portekizlilerin ve golden visa dışı yatırımcıların da tercih ettiği bir fon olmasına dikkat edilmelidir. Temettü hedefleyen yatırımcılar fonun yatırım modellerini incelemeli ve Portekiz gerçekliğinde değerlendirmelidir. Bu konuda Portekiz yatırım fonu konusunda uzmanlaşmış bağımsız bir danışmanlık firmasından destek alınmalıdır.

Portekiz Golden Visa oturum programına başvurmak isteyen yatırımcılar Portekiz’de nerelerden gayrimenkul alınmalı sorusuna yanıt bulmak amacıyla 2022 yeni yasa kapsamındaki bölgeleri araştırmayı hedefliyorlar. Ancak, 2022 Golden Visa Portekiz kapsamında hala Lizbon ve Porto gibi merkezi yerlerden gayrimenkul almanın mümkün olduğunu hatırlatmak isteriz. Portekiz’de en iyi şehirler hangileridir diye sorduğumuzda bunun cevabı kuşkusuz Lizbon ve Porto şehirleri ve Algarve bölgesidir. Yalnız burada gayrimenkulün şehir içindeki lokasyonu, türü, yapısı ve daire tipi gibi detaylar da önemlidir. Portekiz Altın Vize 2022 yasa değişikliğine göre turistik lisanslı veya ticari gayrimenkuller alarak oturum izni için başvuru yapmak mümkündür. Bu yüzden gayrimenkulün turistik veya ticari talebin olduğu yerlerden seçilmesi son derece önemlidir. Gayrimenkulün değeri kadar kiraya verecek işletmenin de önemi büyüktür. Kötü işletilen turistik bir gayrimenkul beklenen ölçüde getiri sunmayabilir. Satmak istendiğinde yatırım değeri düşük bir gayrimenkul rahatça likide çevrilmeyebilir. Bu sebeple, yatırım yaparken lokal bilgilerle donanımlı bir danışmanlık firmasıyla ilerlemek gereklidir. Yatırımın avantaj ve risklerini analizlerle sunacak altyapıya sahip bir firmadan danışmanlık almalısınız. Tek bir proje veya tek bir ürün pazarlayan firmalar Portekiz Golden Visa yatırımınız hakkında objektif bir bakış sağlamayabilirler. Her projeye veya bölgeye eşit mesafede duran bir danışmanlık almak yatırımcının kendi hedefi doğrultusunda seçim yapmasını sağlayacaktır.

Portekiz’in başkenti Lizbon nerede diye sorulacak olursa ülkenin ortasında güney yakasındadır. Bu yüzden yılın 300 günü güneşlidir. En soğuk Ocak ayında bile en düşük ısı ortalama 8C° civarındadır. Portekiz Lizbon şehri yatırım için verimli bir yerdir. Ancak, yapılacak gayrimenkul yatırımının Lizbon içinde nerede olduğu ve nasıl bir alt yapıyla ve markayla işletileceği de son derece önemlidir. Bu konuda danışmanlık almak elzemdir.

Portekiz’deki En Önemli Bölgeler Hangileridir?

Portekiz yatırım yapmak için çeşitlilik sunan bir ülkedir. Her şeyden önce bir turizm ülkesidir. Ülke nüfusunun 10 milyon olmasına rağmen yılda 30 milyon turist çeker. En çok turist çeken Portekiz şehirleri arasında tarihi, kültürü, mimarisi ve gastronomisiyle Lizbon ve Porto vardır. Ancak deniz tatili, gece hayatı, sörf ve golf gibi doğa sporları ve deniz ürünleri dediğimizde şüphesiz Algarve bölgesi öne çıkar. Portekiz’in güneyinde, en batı noktasından İspanya’ya kadar uzanan sahil şeridiyle Algarve Bölgesi Kuzey Avrupalıların tatil destinasyonudur. Yılın 10 ayı turist çeker. En çok turisti İngiltere, Hollanda, Almanya, İskandinav ülkeleri, Fransa ve İspanya’dan alır. Ziyaret edilecek yerler bakımından da Algarve coğrafi güzelliklerle doludur. Gizli koyları, mağaraları, manzara sunan tepeleri, incecik kuma sahip plajları, kumul adacıklarıyla turistlere çeşitli keşifler sunar.

Algarve Bölgesi’nde profesyonel bir işletme firmasıyla yönetilen, denize sıfır veya güzel plajlara yürüme mesafesinde, golf sahalarına yakın, deniz ürünleri restoranlarının bulunduğu ve sörf için uygun bölgelerde yer alan turistik alt yapıya sahip bir projeden gayrimenkul almak iyi bir yatırım olacaktır. Kira getirisi sunan verimli bir yatırım hedefi olan Portekiz Golden Visa yatırımcıları için Algarve önemli bir bölgedir.

Portekiz'deki En Önemli Bölgeler Hangileridir?

Aileler için Portekiz’deki En İyi Bölge Hangisidir?

Algarve bölgesinin bazı beldeleri aileler için çok elverişlidir. Boylu boyunca uzanan kumsalları ve çocuklara yönelik aktivite alanlarıyla çocuklu ailelere güvenli ve eğlenceli bir tatil fırsatı sunar. Bu yerlerde ve çocuklu ailelerin tatilleri için alt yapıya sahip işletmesi olan bir gayrimenkul yatırımı yapmak verimli bir Golden Visa süreci sunacaktır.

Aileler için Portekiz’deki En İyi Şehir Hangisidir?

Portekiz yaşam bakımından rahat ve güvenlidir. Ailelere pek çok aktivite imkânı sunar. Doğa sporları, deniz sporları, kültürel ve sanatsal aktiviteleri zengindir. Özellikle hafta sonları sahillerde ve doğa içinde Portekizli aileler çocuklarıyla birlikte kaliteli zaman geçirirler. Kaykay, sörf, yelken, plaj voleybolu, golf, tenis, aktivite alanları, yüzme, bilimsel atölyeler, müzelerde sanatsal/kültürel workshoplar Portekiz’de gündelik yaşamın parçasıdır.

Aile yaşantısı için en uygun şehirlerden biri de Porto şehridir. Sadece Lizbon ile değil, Portekiz Porto şehriyle de tanınır. Porto Portekiz’in ikinci büyük şehridir. Ülkenin kuzeyinde yer alır. 2021’de yapılan Norveç kaynaklı bir araştırmada Porto aile yaşantısı için en uygun Avrupa şehri seçilmiştir. Gerek çocuklara yönelik aktivitelerin çeşitliliği gerek eğitim/öğretim kalitesi gerekse uygun fiyat sunmasıyla ailelerin gözdesidir Porto şehri.

Aileler için Portekiz'deki En İyi Bölge Hangisidir?

Ayrıca, Porto Üniversitesi her yıl pek çok Erasmus öğrencisi çeker. Porto Expat’lerin de gözdesidir. Uluslararası pek çok teknolojik firma Porto’da yer alır. UNESCO tarafından koruma altında olan Porto şehrinin merkezi pek çok turist çeker. Ayrıca Douro Nehri’nin iç kısımlarının iki yamacında yer alan üzüm bağları ve şarap çiftlikleriyle, Porto’nun karşı kıyısında yer alan şarap tadım merkezleriyle Porto bir enoturizm cennetidir. Bu gibi nedenlerle Porto Portekiz Altın Vize amaçlı gayrimenkul yatırımı yapmak için çok verimli bir yerdir.

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz Golden Visa alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız.  EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında faaliyet göstermektedir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları:

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Golden Vize Portekiz alanında butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Portekiz’de yatırım kapsamında bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hakimiyet
  • Portekiz fon yatırımı alanında ücretsiz danışmanlık
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri Golden Visa yatırım fonu alternatiflerini avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan Golden Visa uzmanları mevcuttur.

Zamanın en kıymetli hazine olduğuna inanan EUPorto Golden Visa uzmanları, Avrupa Vatandaşlığı amacıyla Portekiz’de fon yatırımı yapmak isteyen T.C. vatandaşlarına, A’dan Z’ye ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri, tek bir çatı altında toplar ve en güvenli şekilde yönetir.

Hepimizin derinden hissettiği gibi hızla gelişen ve değişen bir dünyada, özellikle çocuklarımızın kaliteli bir eğitimle günümüz dünyasındaki yenilikleri takip edebilmeleri ve değişime uyum sağlayabilmeleri için bir ‘B’ planına sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Bunu yatırım yaparak başarabilmenin en hızlı ve pratik yolu Portekiz Golden Visa uygulamasıdır.

Portekiz’de yatırımla oturum kapsamında gerek Golden Visa uyumlu açık uçlu yani likit fonlar, gerekse bankalara ait en güvenilir kapalı fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz. Portekiz Golden Visa hakkında detaylı bilgi için web sitemiz www.euporto.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.