Portekiz’de Kültürel Zenginlik: Sanat ve Tarih

Neden Portekiz?

Portekiz, Golden Visa oturum izni programı ve yaşama zorunluluğu olmadan beş yıl sonra Avrupa vatandaşlığına götüren tek ülke olmasından dolayı ülkemizde adından çok bahsedilen bir ülkedir. Ülkede yaşama zorunluluğu olmadan, yatırımla vatandaşlık yani Avrupa pasaportu hakkına götürmesi bakımından Portekiz Altın Vize yatırımcı ve ailesi için Avrupa Birliği’nde eşsiz bir fırsattır. Golden Vize yatırımla oturum izni başvurusundan itibaren beş yıl içinde, altın vize oturum kartlarına sahip olunan yıllarda yılda sadece 7 gün Portekiz’de konaklamak yeterlidir. Bu konaklamalarınız sırasında size turistik gezilerin dışındaki Portekiz’in kültürel zenginliği hakkında bilgi ve önerilerimizi aşağıda sunuyoruz.

Portekiz Kültürü

Portekiz kültürü çok köklü ve çeşitlidir. Portekiz’in tarihsel kültürü ve sanatları güncel devlet politikasında yer alıp genç halk tarafından da korunur ve takip edilir. Portekiz’in 1200’lü yıllardan beri bu topraklarda icra ettiği bazı geleneksel festivaller bulunur. Bu festivaller şimdiki halk için en az eskiden olduğu kadar önemli ve güncellenmiştir. Bu yüzden genç Portekizli halk ve ülkeye katılan yeni topluluklar için de Portekiz tarihi ve Portekiz kültürü geçerliliğini korumaya devam eder.

Bu tarihsel-kültürel etkinliklerden biri ve şu anda tüm Lizbon’da yapılan “Festas dos Santos Populares” yani Halk Azizleri Şenlikleridir. Lizbon’un Azizi Santo António’dur, Porto’nunki ise São João’dur. Her azizin kendine ait günü vardır ama Mayıs-Haziran arası 1 aylık bir sürede her hafta sonu çeşitli semtlerde açık havada canlı müzik ve yemekli şenlikler düzenlenir. Lizbon sokakları renkli garlandlarla süslenir. Haziran ayı sardalya tüketiminin başladığı ay olduğu için de bu şenliklerin başlıca yemeği kömür ızgarasında sardalyadır. Mangaldan yükselen kokular çok cezbedicidir. Henüz kurtulabilen yoktur. Şaka bir yana, Haziran’da Portekiz çok keyiflidir.

Portekiz Vatandaşlığı ile İstediğiniz Avrupa Ülkesinde Yaşayın

Porto’da da bu şenlik çok hararetli geçer. 23 Haziran asıl şenlik günüdür. Tarihsel pagan bir gelenekle sokakta insanlar birbirlerinin kafalarına bir demet sarımsak veya plastik bir çekiçle dokunurlar. Konserler ve sardalyalara ek olarak gece Douro Nehri kıyısından göğe mumla aydınlatılmış balonlar bırakılır. Görüntü muhteşemdir. Ateşlerin üzerinden atlanır, dans edilir, multimedia şovlar izlenir. Ardından da Porto’nun o büyülü siluetinde renkli havai fişekleri izlenir. Cesur Portolular sahil boyunca kilometrelerce yürüyüp güneşin doğuşunu izler ve ardından Atlantik Okyanusu’na kendilerini bırakıp bütün akşamın ve gecenin yorgunluğunu atarlar.

Madeira’da ise mayıs aylarında düzenlenen çiçek festivali görülmeye değerdir. Çiçeklere bürünmüş genç kızlar ve çocukların sokaklardaki kortejleri görsel bir şölendir. Baharın enerjisi ve coşkusu çiçeklerin güzelliğini yücelterek kutlanır.

Portekiz’de yıl boyunca pek çok yerde yerel şenlikler ve sanatsal etkinlikler düzenlenir. Bunlar katılımcı odaklı aktivitelerdir. Sokaklarda veya meydanlarda organize edilir ve tüm yerel halkı birleştirir.

Bu etkinlikleri yakalayarak siz de Golden Visa Portekiz kapsamında yılda minimum 7 gün kalışlarınızı unutulmaz bir deneyime dönüştürebilirsiniz.

Portekiz Vatandaşlığı ile İstediğiniz Avrupa Ülkesinde Yaşayın

Yatırımla vatandaşlık veren ülkeler arasında birinci sırada Portekiz geliyor. Yatırımı yaptıktan tam beş yıl sonra vatandaşlık hakkı doğuyor. Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra AB ülkelerinde sorgusuz sualsiz yaşama hakkı doğuyor. Çocuklarının geleceğine yatırım yapmak isteyen aileler için Portekiz tek seçenektir çünkü sadece beş yıllık bir süre içinde yılda 7 gün Portekiz’de tatil yapmak vatandaşlığa gitmek için yeterlidir. Portekiz altın vize yıllarınızda Portekiz’e seyahatlerinizi yukarıda belirttiğimiz gezilecek yerlerde değerlendirebilirsiniz.

EUPorto ile Portekiz Golden Visa Başvurusu Nasıl Yapılır?

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Gerek Portekiz borsası fonu gerekse Portekiz kamu banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.