Portekiz’de Gezilecek En Güzel Doğal Alanlar

Neden Portekiz?

Portekiz, sunduğu Golden Visa oturum izni programı ve yaşama zorunluluğu olmadan beş yıl sonra Avrupa vatandaşlığına götüren tek ülke olmasından dolayı ülkemizde adından çok bahsedilen bir ülke konumundadır. Ülkede yaşama zorunluluğu olmadan Avrupa pasaportu hakkına götürmesi bakımından Portekiz Altın Vize yatırımcı ve ailesi için Avrupa Birliği’nde eşsiz bir fırsattır. Golden Vize başvurusundan itibaren beş yıl içinde, oturum kartlarına sahip olunan yıllarda yılda sadece 7 gün Portekiz’de konaklamak yeterlidir. Bu konaklamalar için size turistik gezilerin dışındaki alternatif önerilerimizi aşağıda sunuyoruz.

Portekiz de Gezilecek Görülecek Yerler


Portekiz gezilecek yerler
bakımından çok zengin bir ülkedir. Ülke küçük de olsa ziyaret edilecek yerler çok çeşitlidir. Coğrafya ve iklim bakımından arabayla yapılacak yarım saatlik bir mesafede büyük bir değişimle karşılaşmak mümkündür. Flora bakımından enfes güzellikte zenginlikler barındıran Portekiz doğal güzellikleri tanık olmaya değerdir. Ziyaretlerinizi ilkbahar aylarına denk getirebilirseniz (Şubat başı – Mayıs sonu) çiçek cümbüşüne ve bahar dallarına tanık olursunuz. Haziran – Ekim arası bu doğal güzellikleri plaj tatiliyle taçlandırırsınız. Ağustos sonundan itibaren ise üzüm hasatı şenlikleriyle sonbahar renklerini kucaklamaya başlarsınız.

Portekiz de gezilecek görülecek yerler

Portekiz Doğal Güzellikleri – Doğal Parklar

Lizbon da görülmesi gereken yerler. Lizbon da yapılacak şeyler .Lizbon gezi rehberi.  Lizbon’da görülecek yerler listelerinde genellikle pek karşılaşılmayan ancak yine de Lizbon ve çevresinde kaçırılmaması gereken doğal parklar bulunur. Koruma altındaki büyük Monsanto ormanı Lizbon’un içindedir ve akciğeridir. Monsanto, 50 hektardan fazla bir alana yayılmış bir şehir ormanıdır. İçinde pek çok bitki çeşidinin, yabani hayatın barındığı ve çeşitli aktivitelerin düzenlendiği Lizbonlular için çekici bir hafta sonu mekânıdır. Çocuklara göre fiziksel aktivite parkları, yürüyüş parkurları ve açık hava müzik dinletileriyle sıcak yaz günlerinde serinleyebileceğiniz güzel bir seçenektir Monsanto doğal orman parkı.

Sintra – Cascais Doğal Parkı, Lizbon merkezden yaklaşık 1 saatlik mesafededir. Okyanusa kıyısı olması sebebiyle masif kayalıklara sahiptir, “Serra da Sintra” (Sintra Tepesi) olarak anılır ve yüksekliği Cruz Alta’da 528 metreye ulaşır. Civarında kumluk plajlar da bulunur. Bu park aynı zamanda Sintra şatolar bölgesini barındırır. Tam bir gününüzü ayırabileceğiniz unutulmayacak bir gezi olacaktır. Ayrıca, civarda gezilecek en önemli yerler arasında kıta Avrupasının en batı noktası olan “Cabo da Roca” ve inanılmaz güzellikteki tepe köyü olan “Azenhas do Mar” vardır. Bu parkın kültürel merkezi ve coğrafi güzelliği UNESCO dünya mirası kültürel manzara kapsamında koruma altındadır.

Arrábida Doğal Parkı, Lizbon’dan güney yönünde arabayla 1 saat mesafededir. Kayalık ve kumluk özelliklere sahip plajlara kıyısı vardır. Risco tepesi 500 metre yüksekliktedir ve enfes bir manzara sunar. Zengin bir yabani hayat barındıran bu doğal park Akdeniz makilik özelliklerine sahiptir. Özellikle denize girmek için ideal bir yerdir. Motorla gidilebilecek gizli koyları bulunur. Sesimbra Limanı’ndan 10 dakikada Ribeira do Cavalo plajına gelinir. Bakir bir plajdır, su ve yiyeceğinizi yanınızda götürün. Bunun dışında Galapinhos, Galapos ve Portinho de Arrábida plajları da sakin ve türkuaz renginde bir deniz sunar. Caféleri ve restoranları vardır. Ancak koruma altında olduğundan yaz aylarında özel arabayla girişe izin verilmemektedir. Setúbal’ın içinden plajlara otobüsler kalkar.

Portekiz Altın Vize ile Avrupa’yı gezin

Yatırımla oturma izni olarak da adlandırılan golden visa Portekiz, başvuru sahiplerine ve ailelerine oturum izni vererek T.C. vatandaşlarının vize sorununa çözüm getiriyor. Portekiz fon yatırımı karşılığında altın vize veren Portekiz en tercih edilen golden vize programı olmaya devam ediyor.

Portekiz Vatandaşlığı ile İstediğiniz Avrupa Ülkesinde Yaşayın

Yatırımla vatandaşlık veren ülkeler arasında birinci sırada Portekiz geliyor. Yatırımı yaptıktan tam beş yıl sonra vatandaşlık hakkı doğuyor. Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra AB ülkelerinde sorgusuz sualsiz yaşama hakkı doğuyor. Çocuklarının geleceğine yatırım yapmak isteyen aileler için Portekiz tek seçenektir çünkü sadece beş yıllık bir süre içinde yılda 7 gün Portekiz’de tatil yapmak vatandaşlığa gitmek için yeterlidir. Portekiz altın vize yıllarınızda Portekiz’e seyahatlerinizi yukarıda belirttiğimiz gezilecek yerlerde değerlendirebilirsiniz.

EUPorto ile Portekiz Golden Visa Başvurusu Nasıl Yapılır?

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Gerek Portekiz borsası fonu gerekse Portekiz kamu banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.