Portekiz’de Gayrimenkul Nereden Alınır?

Portekiz, Avrupa’nın diğer ülkeleriyle karşılaştırıldığında uygun fiyatlı gayrimenkullere sahiptir. Üstelik kira fiyatlarındaki artış, Portekiz’in yatırım yapmak için iyi bir seçenek olmasını sağlıyor. Yurt dışı yatırım konusu uzmanlık gerektirir. Satın alacağınız gayrimenkulün lokasyonu konusunda kapsamlı bilgi sahibi olun; yatırımınızın kısa, orta ve uzun dönem kiralanabilirliğini iyi araştırın. Portekiz Golden Visa uzmanı Euporto, Portekiz’de Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken faktörler konusunda deneyimlidir. Bu yüzden yatırımcılarına gerek ticari yatırım gerekse konut teminatlı yatırım fonu alımlarında sağlam bir seçim yapılmasına öncülük eder.

Portekiz şehirleri içerisinde en iyi yatırım seçeneklerini Lizbon ve Porto ve Algarve Bölgesi sunar.

portekiz yatırımı

Porto’da Hangi Semte Yatırım Yapmalıyım?

Hem Avrupa gayrimenkul piyasasındaki 20 yıllık deneyimimiz hem doğuştan Portekizli ve Türk olmamız bize Portekiz’deki en iyi lokasyonlarda en güvenilir firmalara erişebilme fırsatı sunar. Gayrimenkul piyasasını okuma yeteneğimiz yatırımcılarımıza daha bilinçli yatırım önerilerinde bulunabilmemizi sağlar. Bu birikim Portekiz’de apartman dairesi ararken en ideal gayrimenkul nedir sorusuna uzun vadeli bir plan çerçevesinde bakış açısı sunar.

Forbes, yatırım yapmak için Avrupa’nın en iyi altı şehrini seçti. Listede Portekiz’in tek şehri yer aldı, o da Porto idi. Porto lüks inşaat projeleri ile rekabetçi fiyatlardan yatırım fırsatları sunar.  Lizbon ile karşılaştırıldığında yaklaşık %30 fiyat avantajı sağlar. 1996 yılında Porto’nun şehir merkezi Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alındı. Günümüzde Portekiz’de gayrimenkul yatırımı yapmak için en göz alıcı şehirlerden biridir Porto.  Yaklaşık 60 anıtı ve Portekiz’in Toscana’sı olarak adlandırılabilecek Douro Nehri tarif edilemez güzelliklere sahiptir. Vila Nova de Gaia bölgesindeki projeleri mercek altına alabilirsiniz.

Yine Forbes’e göre 2020’de yatırım yapılacak en iyi Avrupa Şehirler listesinde Porto, 70 ülkede 565 emlak acentesiyle görüştükten sonra ve gayrimenkul metrekare fiyatlarının Avrupa’daki diğer şehirlerle karşılaştırıldığında rakipsiz bir şehir olarak yer almıştır. Gayrimenkul yatırımı dendiğinde akla Portekiz Lizbon gelse de tek destinasyon değildir. İkinci büyük şehri olan Porto emekliler, yatırımcılar ve girişimciler için Golden Visa kapsamında yatırım yapılabilecek en önemli şehirlerden biri olarak anılmaktadır.

portekiz gayrimenkul alma rehberi

Portekiz Lizbon Gayrimenkul Fiyatları ve Avantajları

Portekiz’in başkenti Lizbon, yükselen marka değeriyle Avrupa’nın en iyi yatırım lokasyonlarından biridir. Lizbon’da m2 başına fiyatlar diğer Avrupa başkentleriyle karşılaştırıldığında hala daha akıllıca ve daha caziptir. Metrekare fiyatları Lizbon’un semtlerine göre değişmektedir. Aşağıdaki tablolarda Lizbon’da ortalama m2 fiyatıyla diğer Avrupa kentlerindeki ortalama m2 fiyatlarının karşılaştırmasını ve Lizbon’un semtlerindeki ortalama m2 fiyatlarını bulabilirsiniz.

M2 fiyatı (Ortalama) – 2021

 

Semtler Yaşayanlar M2 fiyatları Lüks Konutlar M2 Fiyatları
Avenida da Liberdade Yabancılar 7.500€ 10 500€
Chiado Yabancılar/ Portekizliler 7.000€ 10 000€
Cascais Yabancılar/ Portekizliler 6.000€ 10 000€
Estoril Yabancılar/ Portekizliler 5.500€ 8.000€
Principe Real Yabancılar/ Portekizliler 7 000€ 9.000€
Centre Historique Yabancılar/ Portekizliler 6.000€ 7.500€
Estrela / Lapa Yabancılar/ Portekizliler 5.500€ 7.000€
Avenidas Novas Yabancılar/ Portekizliler 5.200€ 6.500€
Campo de Ourique / Amoreiras Yabancılar/ Portekizliler 4.900€ 6.500€
Secteur bord du Tage Yabancılar/ Portekizliler 4.800€ 6.000€
Colina de Santana Yabancılar/ Portekizliler 4.700€ 5.500€
Restelo / Belém Yabancılar/ Portekizliler 4.700€ 5.500€
Alvalade / Campo Grande Portekizliler 4.500€ 5.500€
Sete Rios / Praça de Espanha Portekizliler 4.000€ 5.000€
Alcântara / Junqueira Yabancılar/ Portekizliler 4.000€ 5.000€
Parque das Nações / Expo Yabancılar/ Portekizliler 3.000€ 5.000€
Braço de Prata / Marvila Yabancılar/ Portekizliler 4.000€ 4.500€

Lizbon’un en pahalı semtleri:

  • Estrela / Lapa
  • Restelo / Belem
  • Chiado
  • Principe Real
  • Expo bölgesinin ilk bölümü

Lizbon’un pahalı semtlerinde m2 fiyatlar 4.000 € ile 7.000 € arasındadır, en lüks bölgelerinde ise m2 fiyatlar 10.500 Euro’ya kadar yükselmektedir.

Golden Visa ile Portekiz Lizbon’da Yaşamak :

  • Çocuklarınız için eşsiz eğitim fırsatları : Lizbon MBA, Nova Universitesi, Portekiz Katolik Üniversitesi ve Financial Times’a göre dünyanın en iyi 6. MBA’sini sunan MIT Sloan School of Management gibi okullar mevcuttur.
  • Uygun yaşam maliyeti: Lizbon, Avrupa’nın en ucuz şehirlerinden biridir. 6,5 Euro ile ızgarada taze balık, salata, şarap, tatlı ve kahve alabilirsiniz.
  • Türkiye’ye benzer iklim koşulları: Lizbon, Avrupa’nın en güneşli başkentidir. Koşu, bisiklet, yürüyüş, golf, binicilik, futbol veya kaykay gibi sporları yapma fırsatı sunar. Nehir ve denize yakınlığından dolayı ise sörf, yelken ve kitesurf için fırsatlar sunar. Avrupa’nın en büyük sörf cennetidir.
  • Türklere karşı önyargısı olmayan bir halk: Lizbonlular arkadaş canlısı ve misafirperverdir. Halkın yüzde 42’si İngilizce konuşur.

Portekiz’de yatırım yapmayı düşünüyorsanız Portekiz Golden Visa uzmanı Euporto ile iletişime geçebilirsiniz.

Euporto, yurtdışı yatırım ile ilgilenen yatırımcılara Portekiz’de sadece lokal gayrimenkul projeleri sunar. Portekiz Golden Visa pazarında fiyatları şişirilmiş gayrimenkuller konusunda T.C. vatandaşı yatırımcıları uyarır. Yatırımcılarına ekspertizleri yapılmış, banka kredilerine uygun, kısa veya uzun dönem kiralanabilecek ve Portekizlilerin yaşadığı bölgelerde değer artış potansiyeli bulunan gayrimenkulleri sunar.

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) kapsamında en verimli Portekiz Yatırım Fonu ve Gayrimenkul yatırım seçenekleri için Euporto danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.

Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

portekiz gayrimenkul

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.