Portekiz’de Ev Almak Kolay mı? Ev Alma Şartları Neler?

Portekiz’de Ev Almak Kolay mı?

Portekiz’in hareketli emlâk piyasası, gitgide büyüyen turizm sektörü, yatırım geri dönüş süresinin diğer Avrupa ülkelerine göre daha kısa olması, yabancı yatırımcılara yapılan vergi indirimleri ve Portekiz Parlamentosu’nun onayı ile yasallaşan Golden Visa sürecinin oluşması Portekiz’den ev almak isteyen yabancı yatırımcıların sayısını arttırarak Avrupa’nın yeni çekim merkezi olmayı başarmıştır. Ağustos 2019 itibariyle 363 Türk vatandaşı Golden Visa başvurusunda bulunmuştur.

Portekiz’de Ev Alma Şartları Neler?

Golden Visa kapsamında ev alma şartları incelendiğinde, önümüze 3 farklı seçenek çıkıyor.

  1. Şehirlerde ve yüksek nüfus yoğunluğuna sahip bölgelerde, 30 yaşın üzerinde, toplam değeri 350.000 Euro olan bir veya birden fazla gayrimenkul satın almak.
    Bu seçenekte emlâk, kentsel dönüşüm alanında olmalı ve restore edilmelidir. Restorasyon tutarı 350.000 Euro’nun içindedir. Bir başka deyişle, 300.000 Euro’luk emlâk alıp 50.000 Euro’luk yenileme harcaması yapabilirsiniz.
  2. Şehirlerde ve yüksek nüfus yoğunluğuna sahip bölgelerde, toplam değeri 500.000 Euro olan bir veya birden fazla gayrimenkul satın alarak.
  3. Nüfus yoğunluğunun düşük olduğu bölgelerde, 30 yaşın üzerinde, toplam değeri 280.000 Euro olan bir veya birden fazla gayrimenkul satın alarak.

Portekiz’in yaşam kalitesi, alçak gönüllü insanı, düşük maliyetli konforlu yaşamı, uluslararası ağı ve ılıman havası yatırımcıları cezbetmiştir. Bir başka deyişle, elverişli yatırım ortamı ve ucuz maliyete yüksek yaşam kalitesi yabancı yatırımcıların Portekiz’i tercih etmelerine sebep olmuştur.

Son yıllarda Lizbon’da artan turizm talebiyle 1+0 ve 1+1 dairelerin fazlalaşması, yerel kiralamaya yönelik arzın karşılanamamasına yola açmıştır. Portekiz’de ev almadan önce bu gerçeği göz önünde bulundurmanızı öneririz. Golden Visa  kapsamında Portekiz’den alacağınız gayrimenkulleri 2+1 veya 3+1 özelliklerde olmasına dikkat ediniz. Böylece, lokal veya expat ailelerin konut açığını kapatacağı için çok hızlı bir şekilde uzun süreli ve kredibilitesi yüksek kaliteli adaylara kiraya verebilirsiniz.

Golden Visa koşullarına yönelik Portekiz emlâk piyasasının lüks projelerle fahiş fiyatlara ulaşan satış politikasına alternatif, Portekiz Lokal piyasasından daha gerçekçi ve verimli bir yatırım için mutlaka EUPorto’nun bilgi ve tecrübelerinden yararlanmanızı öneririz.
Bilgi almak için in**@eu*****.com adresine e-mail gönderebilir veya 0 532 501 99 17 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.