Portekiz’de Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Portekiz’de Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bilmediğiniz bir ülkede yatırım yapmak bazı çekinceleri ve endişeleri beraberinde getirir. Portekiz Golden Visa programına dâhil olmayı her ne kadar çok arzu etseniz de tanımadığınız bir ülkenin emlak piyasası gerçekliğine hâkim olmamanız harekete geçmenizde engel oluşturacaktır. Bu engeli aşmak için aşağıdaki adımları öneriyoruz.

  1. Yatırım yapacağınız lokasyonu netleştirin

İster Portekiz Golden Visa programına yönelik isterse yatırım amaçlı olsun alacağınız gayrimenkulü belirlemeden önce Portekiz’in emlak piyasası yani satılık ve kiralık konut fiyatları hakkında bilgi sahibi olun. Yerel gelişmeleri takip eden ve Portekizce diline hâkim bir uzmandan mutlaka danışmanlık alın.

  1. Doğru metrekare fiyatı bulun

Avrupa Gayrimenkul piyasasını anlamak beraberinde çok iyi bir fiyat araştırması yapmayı gerektirir. Her zaman olduğu gibi alırken kazanabilmek önceliğimiz olmalıdır. Doğru lokasyondan ve doğru fiyattan bir yatırım yapmak uzun vadede sizi daha kârlı bir yatırıma taşıyacaktır. Bütçe ve beklentilerinize göre satın almak istediğiniz gayrimenkullerin özelliklerini netleştirdikten sonra Portekiz’in www.olx.pt veya www.idealista.pt gibi lokal emlak sitelerinden ortalama fiyatlar konusunda bilgi edinebilirsiniz.

  1. Gayrimenkullerin lokasyonunu iyi araştırın

Golden Visa kapsamında yatırım yapacaksanız gayrimenkulün şehir merkezine yakın olmasına, kısa-orta ve uzun dönem kiralamaya uygunluğuna dikkat edin. Şehir merkezine yakın bir yerde konumlanan gayrimenkul size yıllar içerisinde daha fazla kazanç sağlayabilecektir. Bölgeye gelecek kamu ve özel sektör yatırımlarına ilişkin planları öğrenin.

  1. Golden Visa’ya uygun olmayan gayrimenkul almayın

Oturum izni amaçlı bir ev almayı düşünüyorsanız satın alacağınız evin tapu kaydı detaylı bir şekilde incelenmeli, çünkü Portekiz’de her gayrimenkul Golden Visa’ya uyumlu değildir. Eğer Golden Visa kriterlerine uygun olmayan bir mülk satın alırsanız Golden Visa başvurunuzun reddedilmesi kaçınılmazdır.

  1. Tapu kaydını avukatınıza inceletin

Burada amaç binanın ve satın alacağınız gayrimenkulün ne durumda olduğunu görmektir. Avukatınız binanın yapı kayıt belgesini, ruhsatlarını, yatay kat mülkiyet tesisini ve apartman yönetiminin finansal durumunu kontrol eder, sizi bilgilendirir.

  1. Aidat tutarı ve borç araştırılmalı

Portekiz’de ev alırken satın alacağınız evin sahibinin apartman yönetimine borcu olup olmadığını mutlaka sorgulayın. Borçsuz gayrimenkul nedir? sorusuna en iyi örnek; binanın çatısı yenilenmiş ancak satın alacağınız dairenin payına düşen tutar ödenmemiş olabilir.

Euporto, Türkiye’deki yatırımcıların Portekiz’den satın aldıkları evlerin tüm satın alma ve sonrasındaki tüm süreci tek muhatap konseptiyle yönetir.

Euporto, Türkiye’de Golden Visa piyasasında “Portekiz’de lokal yatırım fırsatları” kapsamında satış yapan ilk ve tek firmadır.

Kısacası Golden Visa kapsamında Portekiz’den alacağınız gayrimenkullerin tüm işlemleri Euporto ile başlar ve tamamlanır.

EUPorto Önerileri

Portekiz’de yatırım yaparak Golden Visa Oturum programına başvuran T.C vatandaşları için tatil süresince veya devamlı yaşamak için önereceğimiz yerler arasında Lizbon, Lizbon’un karşı yakası Almada, Montijo, Setúbal, Tróia, Alcácer do Sal, Lourinhã, Coimbra, Aveiro, Porto, Porto’nun karşı sahili Vila Nova de Gaia, Braga, tüm Algarve Bölgesi sayılabilir. Doğuştan Portekizli-Türk olarak Portekiz’in A’dan Z’ye tüm lokasyonlarındaki emlak piyasası gerçekliği hakkında bilgi ve deneyim sahibi olduğumuzu belirtmek isteriz. Sizin ve ailenizin hedeflerine uygun yatırım seçeneklerini, yirmi yılı aşkın Avrupa finans-gayrimenkul alanında bilgi ve birikimimizle analizleri yaparak Golden Visa yatırımcı adaylarına sunmaktan mutluluk duyarız. Ücretsiz danışmanlık için etkinliklerimiz sayfasından bire bir görüşme talep edin.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.