Portekiz’de Emekli Olmak: Tüm Bilmeniz Gerekenler

Portekiz’in tüm sosyal ve doğal güzelliklerinin yanında 2022 Global Yaşam Kalitesi sıralamasında dördüncü sıradadır. Her ailenin çocukları için aradığı sağlıklı yaşam koşulları, spor tesisleri, trafiksiz ulaşım, sosyal – uluslararası ortam ve güvenli bir yaşam Portekiz’de en yüksek standarttadır.

Türkiye’den emekli olan kişiler de, kendileri için daha iyi imkânlar sunan ülke ve şehirlere yatırım yapmayı tercih ediyorlar.  Bu doğrultuda Golden Visa yatırımcıları için Portekiz en çok tercih edilen bir ülke konumundadır.

Portekiz Emekli Olmak için İyi Bir Ülke mi?

Tenisten deniz sporlarına geniş yelpazedeki aktivitelerden yararlanabilmek birçok Avrupa ülkelerinde maliyetliyken Portekiz’in daha uygun alternatifler sunduğunu göreceksiniz. Çevre kirliliğinden, kalabalıktan ve gürültüden uzak şehirleri, tertemiz havası, sağlıklı gıdaları, doğal güzellikleri ve yemyeşil yerleşim yerleri Portekiz’de yaşamı daha kaliteli ve konforlu hale dönüştürmektedir. Ayrıca doğru ekonomi yönetimi ile yabancı yatırımcılar çekerek işsizlik oranını azaltmış, sonuç olarak Portekiz’i yatırım ve yaşam açısından daha da kıymetli bir ülkeye dönüştürmüştür.

Özetle Portekiz mükemmel iklimi, ucuz yaşam maliyeti, mükemmel sağlık altyapısı ile pek çok emekli yatırımcıyı cezbediyor. Emekli T.C. vatandaşları Golden Visa yatırımı yaparak aldıkları oturum kartlarıyla, kendilerine daha iyi imkânlar sunan Portekiz’de ikinci baharlarını yaşamayı tercih ediyorlar.

Portekiz emekli olmak için iyi bir ülke mi?

Portekiz’de Emekliler için En İyi Yer Neresidir?

Emekli olup yurt dışına yerleşmek isteyen Kuzey Avrupalılar genellikle Algarve bölgesini tercih etmektedir. Portekiz’in küçük bir ülke olmasının getirdiği avantajlardan biri de Lizbon’dan Algarve bölgesine araçla 2 saat 45 dakikada ulaşılmasıdır. Algarve’ın 200 km boyunca uzanan sahilinde doğanın muhteşemliğine şahitlik edersiniz. Carvoeiro, Sagres, Silves ve Lagos beldelerinde yatırım seçeneklerine bakılabilir. Portekiz turistik yatırımlar açısından Avrupa’nın en avantajlı ülkesidir.

Fon yatırımı yurtdışı emeklilik şartları arasındadır.  Portekiz’de bir yatırım fonu alımı yaparak dilediğinizde gidip kalabilirsiniz ya da temettü gelirinizle her ziyaretinizde Portekiz’in farklı bir bölgesini keşfedip yaşamınızı zenginleştirirsiniz.

Peki Türkler Emeklilik için Neden Portekiz’i Tercih Ediyor?

  • Düşük Vergiler

Portekiz yasalarına göre Portekiz’de ikamet etmeyen yatırımcılar yurt dışındaki emekli maaşı ve kira- ticari gelirlerinden vergiye tâbi değildirler.

  • Portekiz Golden Visa ve Oturma İzni

Portekiz, T.C. vatandaşlarına Golden Visa programıyla Portekiz oturma izni fırsatı sunuyor. Net 500.000 Euro değerinde fon yatırımı yaparak ailece Portekiz oturum izni elde etmek mümkündür. Yatırımcıların ve aile fertlerinin yılda sadece 7 gün Portekiz’de kalma şartı vardır, başvuru sahipleri beşinci yılın sonunda Portekiz vatandaşlığına yani AB vatandaşlığına başvurabilirler. Ayrıca aile birleşimi sayesinde yatırımcı programa aile bireylerini de dâhil edebilir.

Türkler emeklilik için neden Portekiz’i tercih ediyor?

Yukarıda bahsettiğimiz fırsatlar doğrultusunda emekliliğinizi Portekiz’de geçirmek isterseniz, Golden Visa Portekiz programını inceleyebilir, en sağlam yatırım fonu seçenekleri konusunda deneyimli EUPorto ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Portekiz’e Yatırım Yapılır mı?

Portekiz, yatırımla Avrupa Vatandaşlığı hedefleyen tüm T.C. vatandaşı aileler için önemli bir ülkedir. Golden Vize Portekiz kapsamında net 500.000 Euro’luk fon yatırımı ile ailece yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak beş yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurup Avrupa vatandaşı olunabilir.

Portekiz’e Fon Yatırımı Yapmanın Avantajları

  • Portekiz’in stratejik konumu
  • Euro cinsinden vergisiz temettü ve sermaye değer artışı
  • Türkiye’den ve Avrupa şehirlerinden günlük uçuşlar
  • Eski kolonileri olan Brezilya, Angola, Mozambik ve Makau ile çok güçlü ekonomik ilişkilere sahiptir.
  • İngiltere ile 14.yy’dan günümüze ayrıcalıklı ilişkiye sahiptir; İngiliz dili ve kültürü yaygındır.
  • Avrupa Komisyonu’na göre e-devlet uygulamasında tüm AB ülkeleri içinde bir numaradır.
  • Portekiz karayolu, demiryolu, hava yolları ve deniz yollarında modern bir altyapıya sahiptir.
  • Güneş ve rüzgâr enerjisinde yüksek potansiyele sahiptir.
  • Dünyada en güvenli dördüncü ülkedir.
  • Kaliteli insan kaynaklarına sahiptir.
  • Portekiz OECD Avrupa ülkeleri arasında eğitimde en avantajlı ülkelerdendir.
  • Portekiz, İngilizcenin dünyada en yaygın konuşulduğu yedinci ülkedir. İspanya 33, Fransa 31. sırada yer alır. Birinci Hollanda’dır.
  • 189 ülke arasında, işyeri kurma açısından sıralamada en pratik 10. ülkedir.

Özetle Portekiz, Golden Visa yatırımcıları için dünya piyasalarına açılırken pek çok avantajı beraberinde sunan bir Avrupa Birliği ülkesidir. Bu nedenle, Portekiz’e güvenle yatırım yapılır.

EUPorto uluslararası finans ve gayrimenkul alanında 25 yılı aşkın tecrübesiyle, doğuştan Portekizli-Türk olmanın verdiği lokal bilgi, dil ve Portekiz kültürü hakimiyetiyle, sadece Portekiz’e odaklı çalışarak zengin yatırım fonu portföyü çeşitliliğiyle ve güvenli fon yatırım seçkisiyle Portekiz Golden Visa ile Avrupa Vatandaşlığı alanında Türkiye’de öncüdür. EUPorto, Portekiz’de en güvenli fon yatırımını gerçekleştirmeyi hedefleyen yatırımcılar için lokal fon yatırım fırsatlarını ve Portekiz Borsası’nda aktif kuruluşların fonlarını (Portekiz Açık Fon) Türkiye’deki yatırımcılara sunan ilk firma olmayı başarmıştır. EUPorto, Portekiz’de fon yatırım tavsiyesi, en güvenli fon nedir?  Açık yatırım fonu nedir? en sağlam yatırım seçenekleri, Portekiz vatandaşlığı, Portekiz altın vize, Portekiz yatırımı konularında uzmandır.

EUPorto Olarak Biz Kimiz ve Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Portekiz yatırım, yurtdışı emeklilik, yurt dışı emeklilik şartları, yurtdışı emeklilik işlemleri gibi konulardaki tüm sorulara detaylı yanıtlar ve güncel bilgiler için web sitemizi ziyaret ederek bire bir görüşme formunu doldurabilir veya 0212 302 90 40 no’lu telefonu arayabilirsiniz. Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.