Portekiz’de Doğum Yoluyla Avrupa Vatandaşlığı

Doğum Hakkı Vatandaşlığı Nedir?

Doğumla kazanılan Portekiz vatandaşlığı, Portekiz Golden Visa sahiplerinin Portekiz’de doğum yapmaları şartıyla kazanılan vatandaşlık olup, yapılan bildirim üzerine doğum anından itibaren hüküm ifade eder. Doğumla Portekiz vatandaşlığının kazanılması çok yeni bir uygulamadır. Amaç Portekiz nüfusunun artmasını teşvik etmektir. Bu yasa şartlı da olsa Portekiz’in doğum yoluyla vatandaşlık veren ülkeler kategorisine girmesini sağlamıştır.

Portekiz Doğum Hakkı Vatandaşlığı Veriyor mu?

Portekiz, 11 Kasım 2020’de yeni bir vatandaşlık yasasını uygulamaya koydu. Yeni yasaya göre, ‘Portekiz’de en az bir yıllık oturumu olan Golden Visa yatırımcılarının yeni doğan çocukları, doğrudan Portekiz vatandaşlık almaya hak kazanacak.

Eski yasaya göre, doğumla vatandaşlık alabilmek için ebeveynlerinden birinin en az iki yıl Portekiz’de ikamet etmesi gerekiyordu. Yeni vatandaşlık yasası, doğum yoluyla vatandaşlık yasasının sürecini kısaltmaktadır.

Portekiz Doğum Hakkı Vatandaşlığı Veriyor mu?

Doğumla Portekiz Vatandaşlığı Yasası Portekiz Golden Visa Sahiplerini Nasıl Etkileyecek?

2020’de uygulamaya konan yeni yurtdışı vatandaşlık yasası ile Portekiz’de doğum yapan Golden Visa yatırımcılarının doğan çocuklarının, yatırımcılardan birinin en az 1 yıl Portekiz’de ikamet etmesi halinde Portekiz vatandaşlığı elde etmesine izin veriyor. Golden Visa Portekiz kart sahipleri, Portekiz’de yılda sadece 7 gün kalma şartını yerine getirmeleri durumunda yasal olarak Portekiz’de ikamet eden bireyler olarak kabul edilmektedir. Bir başka ifadeyle, Portekiz Golden Visa kartına sahip ailelerin Portekiz’de doğum yapmaları durumunda ailenin yeni üyesi direkt olarak Portekiz vatandaşı olabilecek. Bu yasayla Portekiz doğumla vatandaşlık veren ülkeler listesinde yer almaya başlamıştır.

Bu yeni değişiklik Portekiz oturma izni sahipleri için büyük bir avantaj olarak nitelendirilebilir,  çünkü Avrupa Birliği’nde ikamet etme şartı ve oturum kartı masrafı ödenmeden doğum yoluyla Portekiz yani Avrupa vatandaşlığı alınabilen tek programdır. Avrupa’da Portekiz doğum yolu ile vatandaşlık veren ülkeler arasındadır.

Euporto, yatırım yoluyla Avrupa’da oturma izni ve Portekiz vatandaşlık konularında 2017’den günümüze uçtan uca çözümler sunar. Portekiz’de kamu bankası destekli yatırım fonları ve Portekiz açık fon seçeneklerinin sunum aşamasından Golden Visa başvuru onayına kadar tüm süreci tek muhatap olarak yönetir.

Doğumla Portekiz Vatandaşlığı Yasası Portekiz Golden Visa Sahiplerini Nasıl Etkileyecek?

EUPorto uzmanları sadece Portekiz Golden Visa alanında bağımsız yatırım danışmanlığı hizmeti verir. Gerek Portekiz Borsası’ndan alınabilen açık fonları gerekse bankalara ait yatırım fonlarını Portekiz Golden Visa kapsamında yatırımcılarına tarafsız bir bakış açısı sunar.

Özetle sadece Portekiz Golden Visa konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Portekiz Altın Vize kapsamındaki yatırım fonlarından zengin bir portföye sahiptir. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli fon seçenekleri üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Portekiz vatandaşlığı için fon almak veya Portekiz yatırım, Portekiz yatırım vatandaşlık, yurtdışı vatandaşlığı, hangi ülkeler doğumla vatandaşlık veriyor gibi konulardaki tüm sorulara detaylı yanıtlar ve güncel bilgiler için web sitemizi ziyaret ederek bire bir görüşme formunu doldurabilir veya 0212 302 90 40 no’lu telefonu arayabilirsiniz. Instagram ve facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.