Portekiz’de Altın Vize İşlemleri

Altın Vize Nedir?

Altın Vize veya Golden Visa Avrupa dışı ülkelere mensup kişilere yatırım karşılığında Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı veren ayrıcalıklı haklar bütünüdür. Yatırım yapan kişinin, aile birleşimi yoluyla şartlarla uyumlu tüm aile fertleri de bu programa dâhil edilir. Böylece tek yatırımla tüm aile Altın Vize programından faydalanabilir.

Avrupa’da Altın Vize programı uygulayan ülkeler arasında şartları en uygun olan Portekiz Altın Vize programıdır. Bu uygun şartlardan en önemlisi Portekiz’in Altın Vize programına dâhil olan kişilere koştuğu zorunlu konaklama süresinin yılda sadece 7 gün olmasıdır. Beş yıllık Altın Vize programında ilk yılın sonunda 7 gün kalma koşulunu yerine getirmek gerekir. Bu koşul 3. yılın sonunda 14 gündür. Aynı şekilde 5. yılın sonunda da yine 14 gündür. Özetle 5 yıl boyunca her yıl 7 gün Portekiz’de kalarak bu şartı yerine getirmek mümkündür. Oysa, diğer ülkelerin programlarında bu süre yılda 6 aya kadar çıkmaktadır.

Altın Vize Başvurusu İçin Gerekli Yatırım Tutarı

Portekiz’in ikinci öne çıkan uygun koşulu ise yatırımın miktarıdır. Portekiz, Golden Visa adaylarına beş farklı tutar bandında seçenek imkânı sunar. Diğer ülkelerde bu çeşitlilik yoktur. Örneğin, yapacağınız gayrimenkul yatırımı Lizbon ve Porto gibi nüfus yoğunluğu yüksek yerlerden ve yeni yapılardan ise ödenmesi gereken minimum yatırım miktarı 500.000 eur’dur. Ama bu türde yatırımı nüfusu az olan bölgelerden yaparsanız Altın Vize yatırım miktarında indirim uygulanır ve toplam 400.000 eur yatırım miktarı kabul edilir. Tarihi ve mimari değeri olan kentsel dönüşüm kapsamına alınmış eski yapıların yenileme projelerinin inşaat aşamasında yatırım yapmayı seçtiyseniz, eğer nüfus yoğunluğu yüksek yerlerden alıyorsanız minimum 350.000 eur ayırmanız yeterlidir. Ama bu tür ürünü nüfus yoğunluğu az bir beldeden yapıyorsanız en indirimli fiyat bandı olan 280.000 eur ile Altın Vize programına tüm aile dâhil olabilirsiniz. Portekiz’in sunduğu beşinci seçenek ise yatırım fonu seçeneğidir. Burada ise koşul net 350.000 eur’dur. Bu yatırım koşullarından birini yerine getiren yatırımcı ailesiyle birlikte altın vize başvurusu yapabilir.

Altın Vize İşlemleri

Yatırımla Avrupa Vatandaşlığı konusunda uzman Euporto, yukarıdaki tüm seçeneklerde zengin bir portföye sahiptir. Doğuştan Portekizli-Türk olma avantajıyla lokal piyasada kârlı gayrimenkul yatırım fırsatlarını birinci elden Altın Vize yatırımcı adaylarına sunar. Tek bir ürünü pazarlamak yerine yatırımcıların kişisel hedeflerine yönelik filtrelenmiş en güvenilir ürünleri sunar. Euporto, ayrıca Avrupa’da 20 yılı aşkın finans bilgi-birikim ve deneyimine sahiptir. Bu özelliğiyle Portekiz fonları konusunda risk analizlerini yapıp sadece güvenli olanları sunar. Bu doğrultuda Euporto sadece Portekiz Altın Vize yatırımı üzerine uzmanlığını paylaşır. Altın vize işlemleri Euporto deneyimiyle A’dan Z’ye yürütülür. Euporto Portekiz yasalarını takip ederek yatırımcıdan bir hizmet bedeli talep etmez.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.