Portekiz Yatırım Fonu Türleri Nelerdir?

Avrupa Vatandaşlığı edinimi için Portekiz’de yatırım seçeneklerinin neler olduğunu ve yatırımın nasıl yapılması gerektiğini bilmek gerçekten hayati bir öneme sahiptir.

Portekiz Golden Visa kapsamında Avrupa Vatandaşlığı hedefleyen yatırımcılar yurt dışı yatırım fonu ile yatırım yaparak Portekiz pasaportuna sahip oluncaya dek yatırımlarını güvenle artırmayı hedeflerler.

Portekiz Yatırım Fonları Nasıl Çalışır?

Net 500.000 Euro yatırım ile bir veya birden fazla fona kayıt yaptırılarak fonlara ortak olunur. Ancak, hangi türden yatırım fonu aldığınız çok önemlidir. Her ne kadar sektör çeşitliliği barındırsa da fonun yapısı riski minimize etme bakımından çok belirleyicidir. Ülkemizde genelde yatırımcılar fonun içeriğine ve getiri hedefine odaklanmakta, ancak fonun yapısal özelliğini aynı oranda değerlendirmemektedir. Bunun nedeni danışmanlık veren firmaların ya kendi fonlarını pazarlamaları ya da piyasada kolayca internet üzerinden ulaşılabilecek yatırım fon seçeneklerini alt alta sıralayarak sadece fonun varlıkları hakkında bilgi vermeleridir. Oysa, Golden Visa başvurusu için uygun farklı türde yatırım fonları vardır, riski minimize etmekte önemli özelliklere sahiplerdir. Bu türler hakkında size bilgi aktaralım.

Portekiz Yatırım Fonları Nasıl Çalışır

Portekiz Yatırım Fonu Türleri Nelerdir? 

Golden Visa uyumlu Portekiz yatırım fonu türleri üç gruba ayrılır.

  1. Portekiz Golden Visa – Kapalı Uçlu Fonlar
  2. Portekiz Golden Visa – Açık Uçlu Fonlar. Takasbank mantığı ile çalışır, devlet güvencesi vardır.
  3. Portekiz Golden Visa – Banka Fonları

Portekiz Golden Visa – Kapalı Fonlar

Portekiz Golden Visa başvurusu için piyasada çoğunlukla Golden Visa yatırımcılarına kapalı fonlar pazarlanır. Halbuki kapalı fonlar daha yüksek risk potansiyeline sahiptir. 7-8 yıl boyunca çıkış yapılamayan kapalı fonlara yatırım yapmayı uygun buluyorsanız, paranızla ne satın alınacağını çok iyi bilmelisiniz ve o sektör hakkında iyi bir araştırma gereklidir. Portekiz kapalı fon yatırımında değerlendirme yaparken dikkate almanız gereken detaylar ve yanıt bulmanız gereken temel sorular şunlardır:

  1. Fonun dayanak varlığı nedir, yani fon şirketi kendi öz sermayesi ile bir yatırımda bulunmuş mudur? Yoksa sadece yatırımcılardan topladığı paralarla mı yatırım yapacak.
  2. Fonun veya fon kuruluşunun geçmiş performansı mevcut mudur ve nasıldır?
  3.  Fonun temettü getiri hedefi Portekiz ekonomisinin gerçekliğiyle uyuşuyor mu?
  4. Fonun arkasında bir banka var mı?

EUPorto olarak 2017’den günümüze Golden Visa başvuru sürecinizde yatırımcılarımızın ihtiyaç duyacakları tüm bilgileri paylaşıyor ve destek veriyoruz.

Portekiz Golden Visa Kapalı Fon

Portekiz Golden Visa – Açık Uçlu Fonlar (Likit Fon)

Portekiz Açık fon Portekiz Borsasında işlem gören kurumsal firmalara yatırım yapılmasını sağlar. Dilendiği zaman satış yapılarak nakde çevrilebilmesi ve yatırım değer artışının her gün görüntülenebilmesi bakımından benzersizdir.

Golden Visa amaçlı Portekiz açık fonu seçenekleri ile yatırımınızı risk tercihinize ve getiri beklentinize göre Portekiz yani dünya borsalarında gerçekleştirmiş olursunuz.

Golden Visa yatırımınızı Borsa Yatırım Fonu ile Portekiz borsasında yaparak uluslararası piyasalarda likiditesi olan sermaye piyasası ürünlerinde değerlendirmiş olursunuz.

Portekiz Yatırım fonu ile birikimleriniz Avrupa sermaye piyasasında değerlendirilmek üzere profesyonel yöneticiler tarafından minimum risk – maksimum getiri ilkesi ile yönetilir. Dünya piyasalarındaki gelişmeler SPK lisanslı profesyonel fon yöneticileriyle her gün takip edilerek fonun içindeki menkul kıymetler yönetilmekte ve böylece Golden Visa yatırımınızda optimum getiri elde edilir.

Portekiz Golden Visa ve en mantıklı yatırım fonu seçenekleri hakkında A’dan Z’ye her türlü bilgi ve profesyonel destek için EUPorto’nun deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

Portekiz Golden Visa – Banka Fonları

Portekiz’de Golden Visa kapsamındaki bazı fonlar bankalara aittir. Bilançoları çok büyük olduğundan yatırımcılarına ek güven sunarlar.

Portekiz Golden Visa uyumlu banka fonları Portekiz pasaportuna sahip oluncaya kadar güvenle yatırım yapmanızı sağlar. Riskler konusunda temkinli Golden Visa yatırımcıların portföylerini güçlendirme imkânı verir.

EUPorto’nun portföyünde Portekiz Golden Visa uyumlu banka yatırım fonları da bulunmaktadır.

Portekiz vatandaşlığını alıncaya kadar yani Golden Visa yıllarınızda doğru bir fon yatırım portföyüne sahip olmak, yatırımlarınıza yön verebilmek için çok önemli bir aşamadır. Bu anlamda Portekiz Golden Visa alanında uzman EUPorto yetkililerinin Golden Visa fon yatırımlarındaki risk yönetimi tecrübelerinden faydalanıp Portekiz’deki fon yatırımınızı sağlam adımlar atarak oluşturabilirsiniz.

Oturum ve Vatandaşlık Amaçlı Yurtdışı Yatırım Fonlarının Getirileri Nelerdir?

Portekiz Golden Visa yatırım fonlarının getirileri farklı şekillerde oluşur. Birincisi, fonun içeriğinden kâr payı elde eder. Fondan elde edilen kazançlar portföy değerine yansıtılır. Açık fonlarda fon fiyatları her gün görüntülenebilir. Örneğin fonun sahip olduğu bir hisse senedinin değeri artar ve satış yapılırsa fon, sermaye kazancı elde eder. Elde edilen bu kazanç da fonun portföy değerine yansır. Ancak Golden Visa fonlarında bu durumun tersi de yaşanabilir ve değer kaybı riski de bulunmaktadır. Değer kaybı riskini minimize etmek ancak en güvenilir sağlam fonlardan seçimle mümkündür.  Temettü ödeyen kapalı fonlar da yıllık bazda yatırımcılarına gelir avantajı sunarlar. Portekiz’de banka destekli yatırım fonları hakkında Euporto yetkililerinden destek alabilirsiniz. Portekiz borsasında kurumsal firmalara yatırım yapan açık fonlarda yatırım fonu getirileri 2023 yılında net yüzde 17 olarak gerçekleşmiştir.

Portekiz’e Yatırım Yapılır mı?

Portekiz, yatırımla Avrupa Vatandaşlığı hedefleyen T.C. vatandaşları için önemli bir ülkedir. Golden Visa Portekiz kapsamında 500.000 Euro ile fon yatırımında bulunarak  ailece yılda sadece 7 gün kalınarak Avrupa vatandaşlığı alınabilir.

Portekiz’e yatırım yapma avantajları:

  • Stratejik konum
  • Euro cinsinden temettü geliri
  • Türkiye’den ve büyük Avrupa şehirlerinden günlük uçuşlar
  • Cazip Tüketici Pazarı
  • Eski sömürgeleri olan Brezilya, Angola, Mozambik ve Makau arasında ayrıcalıklı ekonomik ilişkilere sahiptir.
  • İngiltere ile 14.yy’dan beri ayrıcalıklı ilişkiye sahiptir ve İngiliz dili ve kültürü yaygındır.
  • Avrupa Komisyonu’na göre e-devlet uygulamasında AB ülkeleri arasında bir numaradır.
  • Portekiz karayolu, demiryolu, hava yolları ve deniz yollarında dünyaca ünlü altyapıya sahiptir.
  • Jeolojik kaynaklarda yüksek potansiyel
  • Güvenlik – düşük suç oranı ile dünyada dördüncüdür.
  • Kaliteli insan kaynakları
  • Portekiz OECD Avrupa ülkeleri arasında eğitimde en avantajlı ülkelerdendir.
  • Portekiz, İngilizcenin dünyada en yaygın konuşulduğu yedinci ülkedir. İspanya 33, Fransa 31. sırada yer alır. Birinci Hollanda’dır.
  • 189 ülke arasında, işyeri kurma açısından sıralamada en pratik 10. ülkedir.

Portekiz'e Yatırım Yapılır mı

Neden Portekiz’e Yatırım Yapılır?

Portekiz, Golden Visa yatırımcıları için sadece Avrupa piyasasına değil aynı zamanda dünya piyasalarına açılırken pek çok avantajı beraberinde sunan bir Avrupa Birliği ülkesidir. Bu nedenle, Portekiz’e güvenle yatırım yapılır.

Portekiz’e Yatırım Yapmak Mantıklı mı?

Portekiz Avrupa’nın en gelişmiş ve en esnek vatandaşlık programına sahiptir.  500.000 Euro tutarında yatırım fonu alımıyla Golden Visa’ya başvurulabilir. Portekiz’de yapacağınız fon yatırımı sayesinde Euro cinsinden temettü getirisi oluşur ve TL-Euro kur değişimleri göz önüne bulundurulduğunda daha güvenli bir geliriniz olur.

Portekiz’de Fon Almanın Başlıca Avantajları Nelerdir?

  • Türkiye’den taşınmadan Avrupa Birliği vatandaşı olarak ailenizin geleceği için bir B planı oluşturmak.
  • Avrupa’nın en prestijli ve popüler ülkelerinde yaşayabilme fırsatı
  • Euro cinsinden temettü getirisi
  • Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra kolayca fonları satıp çıkış yapabilme

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla, Portekiz yatırım tavsiyesi, en güvenli fon nedir?  Açık yatırım fonu nedir? en iyi yatırım seçenekleri, Portekiz vatandaşlığı, Portekiz altın vize, Portekiz yatırımı konularında uzman EUPorto 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Portekiz Açık yani likit fonları gerekse Portekiz kamu banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.