Portekiz Vatandaşlığı için Dil Sınavı ve Aşamaları

Golden Visa başvurusu sonrasında Portekiz pasaportuna başvurabilmek için tüm şartları yerine getirirseniz, beş yıl sonra vatandaşlık için Portekizce dil sınavına girmeniz gerekir. Bu bölümde, Portekizce sınavı hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklayacağız.

Vatandaşlık için Portekizce Dil Sınavında Amaç Nedir?

Portekizce yeterlilik sınavı, Portekiz AB vatandaşlığı almak isteyenler için zorunlu bir sınav olup, adaylardan basit seviye olarak adlandırılan A2 seviyesinde temel Portekizce bilgisine sahip olmaları amaçlanır.

Portekiz AB Vatandaşlığı Dil Sınavına Kimler Girmeli?

Portekiz vatandaşıyla evlilik veya Portekiz Golden Visa ( Altın Vize) olarak bilinen fon yatırımı yoluyla ikamet programı aracılığıyla vatandaşlık başvurusunda bulunanlar girmelidir.

Portekiz Golden Visa  (Altın Vize) başvuru sahiplerinin oturum kartı almak için dil sınavına girmelerine gerek yoktur, ancak Avrupa vatandaşlığı kazanmak için bu testten geçmeleri istenir. Portekizce dil sınavı, 18 yaşın üzerindekiler için geçerlidir.

Portekiz vatandaşlığı için yapılacak dil sınavı üç bölümden oluşmaktadır ve yaklaşık 2 saat sürmektedir.

Portekizce (CIPLE) Dinleme Sınavı % 30: Adaylardan basit, kısa cümlelerle ve günlük temel konuşmaları anlama becerilerini göstermeleri gerekmektedir.

Portekizce (CIPLE) Okuma ve Yazma sınavı % 40: Adayların diyalog, bilgilendirici metinler, haberler veya kısa öyküler şeklinde basit yazılı metinleri anlamaları ve bu metinlerle ilgili gelecek soruları cevaplamaları beklenir.
Yazılı sınavda ise adaylardan günlük ifadeleri kullanarak kısa bir metin oluşturmaları beklenir. Bu genellikle kendiniz veya diğer kişiler hakkında ve ne düşündüğünüz hakkında kısa bir metin olacaktır.

Portekizce (CIPLE) Sözlü Sınav % 25: Genellikle aynı anda iki adayla yapılan 10-15 dakikalık bir sözlü sınavdır. Sözlü sınavda, adaylardan basit günlük ifadeleri temel yapılarla kullanmaları, konular veya resimler üzerinden konuşmaları beklenir.

Golden Visa (Altın Vize) Kapsamında Portekiz AB Vatandaşlığı için Portekizce Dil Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Portekizce öğrenmek için en yararlı kaynaklardan biri, Portekizce dilinin uluslararası düzeyde öğrenilmesini destekleyen Instituto Camões’tir. Web sitesi, ( https://www.instituto-camoes.pt/en/activity-camoes/what-we-do/learn-portuguese)  çeşitli çevrimiçi uygulamalara sahiptir. Dünyada birçok üniversitede ve bazı okullarda bir dizi kurslar yürütmektedir.

Golden Visa (Altın Vize) Kapsamında Portekiz AB Vatandaşlığı için Portekizce Dil Sınavına Nerede Girilir?

Portekizce dil sınavı (CIPLE) sınavı, CAPLE (Centro de Avaliação e Certificação de Português Língua Estrangeira) tarafından düzenlenir ve bu sınava tüm dünyada CAPLE sertifikalı çeşitli dil sınav merkezlerinde girilebilir.  A2 seviyesinde CIPLE sınav tarihleri: ​​Kasım, Temmuz, Mayıs, Ekim, Eylül, Haziran ve Mart aylarındadır. Portekiz sınav merkezlerinde daha fazla tarih (CIPLE-P) bulunmaktadır.

Golden Visa (Altın Vize) Kapsamında Portekiz AB vatandaşlığı için Portekizce Dil Sınavı için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Sınav için pasaport, kimlik kartı veya oturma kartına sahip olmanız gerekmektedir.

Golden Visa (Altın Vize) Kapsamında Portekiz AB Vatandaşlığı için Portekizce Dil Sınavı (CIPLE) Sınav Sonucu Nasıl Derecelendirilir?

Adaylar minimum % 55 not alırlarsa sınavı geçerler.

Golden Visa ( Altın Vize) Kapsamında Portekiz AB Vatandaşlığı için Portekizce Dil Sınavı (CIPLE) Sonucu Ne Kadar Sürede Açıklanır?

A2 CIPLE sınav sonuçlarını öğrenebilmek için genellikle 2 hafta beklemeniz gerekir.

Golden Visa ( Altın Vize) Kapsamında Portekiz AB Vatandaşlığı için Portekizce Dil Sınavı (CIPLE) Sınavında “Temel Portekizce” ile Kastedilen Nedir?

Vatandaşlık için CIPLE sınavında amaç, basit günlük ifadeleri anladığınızı, ayrıca bunları kullanarak “temel” Portekizce seviyesine sahip olduğunuzu göstermektir.

Golden Visa ( Altın Vize) Kapsamında Portekiz AB Vatandaşlığı için Portekizce Dil Sınavı (CIPLE) Girmek Zorunda Mıyım?

Portekiz’de yaşanmıyorsa Portekiz vatandaşlığı elde etmek için temel bir A2 dil testi gereklidir.

EUPorto: Biz Kimiz ve Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz Golden Visa alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız.  EUPorto sadece Portekiz Golden Visa ve Portekiz yatırım fonları alanında faaliyet göstermektedir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları:

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hâkimiyet
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri açık uçlu veya kapalı uçlu yatırım fonlarını avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan Golden Visa uzmanları mevcuttur.

Gerek Golden Visa uyumlu banka fonları, gerekse Portekiz kamu bankası destekli en güvenilir fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.