Portekiz Vatandaşlığı Avantajları Nelerdir?

Son yıllarda turistik vize alma sıkıntısı yaşayan T.C. vatandaşları, ailelerinin geleceğine yatırım yapmak adına bazı ülkelerin yatırım karşılığında vatandaşlık programlarına daha fazla ilgi duymaya başladı. Yurt dışında yatırım yaparak önce oturum izni ardından da vatandaşlık fırsatlarını araştıran yatırımcılar Portekiz vatandaşlığı alarak edinecekleri avantajlar nedeniyle yönünü Portekiz Golden Visa programına çeviriyor.

Avrupa Birliği ülkelerinden vatandaşlık almak kolay bir süreç değildir. Ancak Portekiz Golden Vize sayesinde beş yıl gibi kısa bir sürede ve en önemlisi Portekiz’de yaşama zorunluluğu olmadan Portekiz vatandaşlığı almak mümkündür. Bu olanağı sağlayan Portekiz Altın Vize programıdır. Bir başka ülkede böyle bir program yoktur. Bu yüzden aileleri için bir B planı oluşturmak isteyen yatırımcılar, Golden Vize Portekiz ile ilgili şimdiden harekete geçerek, beş yıl sonra edinecekleri Portekiz vatandaşlık hedeflerine bir adım daha yaklaşıyorlar.

Portekiz Vatandaşı Olmak Nedir?

Portekiz vatandaşı olmak Avrupa vatandaşı olmak demektir. Herhangi bir Avrupa ülke vatandaşının sahip olduğu tüm haklara sahip olmaktır. Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra örneğin Hollanda’daki bir Hollandalı, Almanya’daki bir Alman, Fransa’daki bir Fransız ile eşit haklara sahip olunur. Portekiz pasaportuna sahip biri herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde sorgusuz sualsiz yaşayabilir ve o ülkedeki vatandaşla eşittir. O ülkede ister çalışarak, isterse çalışmadan yaşayabilir; hesap vermek zorunda değildir. Dolayısıyla, istediği AB ülkesine vizesiz seyahat eder, AB ülkeleri arasında şehirler arası yolculuk yaparcasına rahatlıkla dolaşabilir, istediği ülkede istediği kadar yaşayabilir ve çalışabilir. Portekiz vatandaşı olmak yukarıda belirtilen bu haklara ve özgürlüğe sahip olmak demektir. Bu haklara götürecek başka bir ülke şu anda bulunmamaktadır. Yunanistan, İspanya, Macaristan gibi ülkeler vatandaşlık almak isteyen yatırımcılara ülkelerinde 7, 10 veya 8 yıl boyunca yaşayarak vergi ödemelerini şart koşar. Ama Portekiz’de yaşama zorunluluğu olmadan sadece beş yıl sonra Portekiz vatandaşlık başvuru hakkına kavuşursunuz.

Portekiz Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Portekiz vatandaşlık hakkına ulaşabilmek için önce beş yıllık oturum programını  tamamlamış olmak gerekir. Bunun için öncelikle Portekiz Golden Visa oturum programına başvurmak gerekir. Tek bir yatırım karşılığında başvuru sahibi ve aile fertleri Portekiz Altın Vize oturum izni alır. İlk başvuru tarihinden tam beş yıl sonra ise Portekiz vatandaşlık başvurusu yapılabilir.

Portekiz Golden Vize başvurusu yapıp oturum izni kartları geldikten sonra istenirse Portekiz’de yaşamak da mümkündür. Yani Portekiz vatandaşlığı almadan da Portekiz’de yaşanabilir ve çalışabilir. Portekiz yaşam şartları pek çok AB ülkesine kıyasla oldukça uygundur. Portekiz yaşam bakımından öne çıkan bir ülkedir; güvenli, barışçıl ve insancıldır.

Portekiz Golden Visa oturum iznine sahip biri ayrıca bir Portekiz çalışma izni başvurusu yapmak zorunda değildir. Zira, Portekiz Altın Vize aynı zamanda Portekizde çalışma izni hakkını da barındırır.

Portekiz Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Portekiz Vatandaşlık Şartları Nelerdir?

Beş yıllık golden vize portekiz oturum programından sonra Portekiz vatandaşlığı için başvuru yapılabilir. Portekiz vatandaşlık şartları aşağıda belirtilmiştir.

  • Beş yıllık oturum süresini doldurmuş olmak
  • Portekiz’deki yatırımı hâlâ elde tutmak (Portekiz vatandaşlık sonrası yatırım elden çıkarılabilir.)
  • Temiz bir sabıka kaydına sahip olmak
  • Başlangıç seviyesine (A2 seviyesi) Portekizce dilbilgisi

Portekiz Golden Vize şartlarını yerine getiren herkes Portekiz vatandaşlığı için başvuru yapabilir. Portekiz vatandaşlık ücreti sadece pasaport harcı ve küçük bir işlem ücretinden oluşur.

Portekiz Yatırım Vatandaşlık Konularında Nasıl Destek Alabilirim?

Portekiz Yatırım Vatandaşlık konularında EUPorto’dan destek alabilirsiniz. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir.

EUPorto, Portekiz Altın Vize başvurusu için gerekli olan Portekiz Devleti’nin belirlediği 500.000 Euro tutarında güvenli fon yatırım seçeneklerini sunar. Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

Golden Vize Portekiz uzmanı EUPorto, ihtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Böylece, Portekiz Golden Visa yatırımcısı değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Portekiz Altın Vize uyumlu banka fonları gerekse Portekiz kamu bankası destekli fon seçenekleri hakkında detaylı bilgi almak için EUPorto’nun deneyimli ekibine ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

1 Yorum. Yeni Yorum

  • mustafa şenol
    8 Mart 2024 14:47

    merhaba,
    Portekizden ev satın almak yöntemiyle vatandaşlık almak ve yatırım yapmak istiyorum.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.