Portekiz Golden Visa ve Avrupa’da Serbest Dolaşım

Portekiz Golden Visa fon yatırımı karşılığında edinilen Avrupa’daki en popüler oturum programıdır. Bu program, Avrupa ülkeleri içerisinde Türkiye’den taşınmadan Avrupa vatandaşlığı hakkı sunan tek göçmenlik programıdır. Bu yazımızda, Portekiz Altın Vize uygulamasının yatırımcılara ve aile fertlerine sağlayacağı faydaları ve altın vize başvurunuzu nasıl yapabileceğinizi bulabilirsiniz.

En kolay Avrupa vatandaşlığı fırsatı sunmasıyla ön plana çıkan Golden Visa Portekiz programının T.C. vatandaşlarına sunduğu avantajlar şunlardır:

  1. Portekiz Golden Visa size ve ailenize vizesiz Avrupa’da serbest dolaşım hakkı sunar. Portekiz Golden Visa oturum kartıyla başka bir vizeye ihtiyaç duymadan 27 Schengen ülkesinde özgürce seyahat edilebilir.
  2. Portekiz’de yaşama, çalışma ve eğitim alabilme fırsatı sağlar.
  3. Oturma izninizi yenileyebilmeniz ve Portekiz vatandaşlığı başvurusu yapabilmeniz için her yıl 7 gün Portekiz’de kalmanız yeterlidir. Türkiye’den taşınmadan AB vatandaşlığı almak isteyen aileler için Portekiz Altın Vize büyük bir avantajdır.
  4. Portekiz yatırım fonu alımıyla başvurulabilen Golden Visa sıfır vergi avantajı sunar. Yatırımcı Portekiz’de yaşamadığı sürece fon gelirleri için (temettü ve değer artışı) vergi ödemez.

Portekiz en kolay vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer alır çünkü Portekiz vatandaşlığını alabilmek için Portekiz’de yaşamak gerekmez. Türkiye’deki aile ve iş düzeninizi bozmadan, tatil yapar gibi yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunmanız yeterlidir. Gerek Yunanistan gerek İspanya’da pasaport alabilmek için her yıl en az 183 gün yaşanmalıdır. Yunanistan Golden Visa uygulamasında Yunan vatandaşlığı alabilmek için Yunanistan’da zorunlu yaşama süresi 7 senedir, İspanya’da ise 10 senedir.

Portekiz Golden Visa programının sunduğu Portekiz vatandaşlık uygulaması Avrupa Birliği Parlamentosu’nun onayladığı göçmenlik yasasıyla uyumludur. Golden Visa kapsamında yapılacak yatırımınızla Avrupa Birliği serbest dolaşım ülkeleri arasında sadece vizesiz seyahat avantajına odaklanmamalıdır; alın terinizin size ve çocuklarınıza AB vatandaşlığı hakkını sunması da talep edilmelidir. Bu şekilde konu ele alındığında, Portekiz birinci sıraya konumlanır çünkü Portekiz Golden Visa uygulamasında, ülkede yaşamadan yatırımcı ve aile fertlerine Portekiz vatandaşlığı yani AB vatandaşlığı hakkı sunulur.

Portekiz Golden Visa Başvurusu için Şartlar

Bir T.C. vatandaşı olarak Portekiz Golden Visa programına başvurabilmek için aşağıdaki şartları yerine getirmeniz gerekir:

  1. Toplamda 500.000 Euro değerinde Portekiz’de fon yatırımında bulunmak (Açık uçlu likit ve/veya kapalı uçlu fonlardan alım yolu ile)
  2. Yatırımcının 18 yaşın üzerinde olması
  3. Sabıka kaydının temiz olması

Portekiz Golden Visa için Fon Yatırım Türleri

Fon yatırım yoluyla Portekiz Golden Visa programına başvurabilmek için aşağıdaki fon yatırımı türlerinden bir sepet yaparak yatırım yapılmalıdır.

  1. Açık uçlu Portekiz likit fon yatırımı: Portekiz Golden Visa yatırımcılarının en çok tercih ettiği fon türüdür. Fondan dilendiği zaman çıkış yapılabilir. Takasbank mantığıyla çalışır, yani Portekiz devletinin güvencesi mevcuttur. Yatırımınızın değer artışı her gün Internet bankacılığından görüntülenebilir. Portekiz fon yatırımı seçenekleri arasında en avantajlı olanıdır.
  2. Kapalı uçlu Portekiz fon yatırımı: Sahibinin banka olduğu lokal fon seçenekleri mevcuttur. Sadece Golden Visa amaçlı çıkarılmış geçmişi olmayan riskli fonlardan uzak durulmalıdır.

Yeni yasa kapsamında Golden Visa uyumlu Portekiz fon yatırımında, fonların direkt veya dolaylı olarak gayrimenkul yatırımında bulunmaması gerekmektedir.

Artık Avrupa’daki Golden Visa uygulamasına sahip ülkeler arasında Portekiz Golden Visa programını karşılaştırıp avantajlarını aşina olduysanız, siz de yolculuğunuza bugün başlayarak ailenizin geleceğini AB pasaportu ile güvenceye alabilirsiniz.

Portekiz Golden Visa için Fon Yatırım Türleri

Sonuç

Avrupa’da yatırımla vatandaşlık programları içerisinde en avantajlı olan Portekiz’dir. Bunun tek nedeni vatandaşlık başvurusu için Portekiz’de yaşama şartının bulunmamasıdır. Eğer sizin de Türkiye’den ailece taşınmak gibi bir durumunuz yoksa rotanızı Portekiz Altın Vize uygulamasına çevirmeniz daha doğru ve problemsiz bir yöntem olacaktır.

Yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak beş yıl sonra Portekiz pasaportuna başvurabilirsiniz. Golden Visa veren ülkeler arasında Portekiz AB pasaportuna en kolay ulaşılan Golden Visa programına yapılacak tek yatırımla eşinizi ve 25 yaşın altındaki çocuklarınızı, anne babanızı ve hatta eşinizin anne babasını başvurunuza dâhil edebilirsiniz.

Portekiz Golden Visa oturum kartıyla çocuklarınız Portekiz vatandaşlarının sahip olduğu eğitim imkânlarından yararlanabilirler. Beş yıl sonra ise Portekiz vatandaşlığına başvurarak AB vatandaşlarının sahip olduğu Avrupa’nın tüm ülkelerinde yaşama, çalışma ve eğitim alma haklarından yararlanılır.

Yunanistan Golden Visa uygulamasında olduğu gibi paranızı ömür boyu bir yatırıma bağlamak zorunda kalmazsınız. 5 yıl sonra Portekiz vatandaşlığınızı aldıktan sonra tüm paranızı çekip Portekiz dışına çıkartabilirsiniz. Özetle, Portekiz Golden Visa Türkiye’den taşınmadan en kolay Avrupa vizesi ve Avrupa vatandaşlığı için 27 Schengen ülkesi içerisinde istisna bir konumdadır.

Ayrıca, Yunanistan’da ev satın alarak dâhil olunan Golden Visa programında çocukların 18 yaşına geldiklerinde aile birleşiminden düşmeleri ama buna rağmen mülk üzerinden veraset vergisi ödemeleri gerektiği, ebeveynlerin ise sadece vizesiz seyahat için ömür boyu mülklerini satamamaları düşünüldükçe bu programın ileri vadede yük ve sorun çıkaracağı söylenebilir. Oysa Portekiz’de yapılacak yatırımla 5 yıl sonra Avrupa vatandaşı olup Portekiz’den rahatlıkla paranızı çıkarabilirsiniz. Çocuklarınız da ömür boyu Avrupa vatandaşlığından faydalanır ve istemezlerse Portekiz’le pasaport dışında herhangi bir bağları kalmaz. Çocuklar özgürlüğe adım atarlar.

Golden Visa ile uyumlu gerek banka fonları gerekse açık uçlu likit fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.