Portekiz Golden Visa ile Emeklilik Planları

Bir Golden Visa yatırımcısı olarak Portekiz’de dilediğiniz kadar yaşayabilirsiniz. Bunun en önemli nedenlerinde biri son derece güvenli ve kaliteli bir yaşam standardı sunması ve Avrupa’nın birçok ülkesine göre yaşam maliyetlerinin daha uygun olması diyebiliriz. Türkiye’ye benzer Ilıman iklimi, yaklaşık 800 km uzun sahil şeridi ve misafirperver halkıyla Portekiz, tüm AB ülkeleri içerisinde emeklilik planları bakımından bir adım öne çıkıyor.

Emeklilik hayali, Türkiye’de yaşamaya devam etme veya bir AB ülkesinde yeni bir sayfa açma olarak ikiye ayrılabilir. Çoğumuz emekli olduktan sonra sessiz, düzenli ve güvenli bir sahil şeridinde bir yere yerleşip, bahçesinde domates yetiştirebileceğimiz bir ev hayal ederiz. Portekiz, işte bu hayalinizi gerçekleştirebilmek için T.C. vatandaşlarına Portekiz Golden Visa uygulamasıyla birçok avantaj sunuyor. Özellikle, Türkiye’de büyük şehirlerde yaşamını sürdüren, yüksek binaların arasında temiz havaya muhtaç kalan ailelere Portekiz, en güzel sahil şehir, kasaba ve köylerinde emekli olduktan sonra yüksek standartlarda yaşama hakkı sunuyor.

Portekiz Golden Visa ile Portekiz’de Yaşama ve Emeklilik

Portekiz fon yatırımı yapan tüm T.C. vatandaşlarına ve aile fertlerine ülkede yaşamadan Avrupa vatandaşlığı sunan tek AB ülkesidir. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak 5 yıl sonra Portekiz pasaportuna başvurulabilir. Portekiz, tarih, kültür ve doğal güzellikler açısından, Türkiye gibi son derece zengin bir ülkedir. Sıcak iklimi, T.C. vatandaşlarına hiçbir önyargısı olmayan sevimli yerel halkı ile Portekiz, Golden Visa yatırımcıları için çok avantajlı bir ülkedir.

Golden Visa Yatırımcıları için Portekiz Hakkında Temel Bilgiler

Portekiz, Avrupa’nın en batısında bulunan dünyanın en güvenli dördüncü ülkesidir. Olağanüstü plajları, tarihi dokusu bozulmamış şehirleri, Türk mutfağına benzer lezzetli yemekleri ve çok uygun fiyatlı şarapları ile tanınır. Portekiz Avrupa’nın en zengin kültürel mirasına sahip ülkelerindendir. UNESCO Dünya Mirası alanları boldur. Resmi dili Portekizce’dir, ancak yerel halkı, özellikle büyük şehirlerde ve turistik bölgelerde gayet iyi düzeyde İngilizce konuşur. Portekiz, İngilizceyi en güzel konuşan ülkeler sıralamasında dünyada yedinci sıradadır. Bu güzel ülke 500.000 Euro’luk Portekiz fon yatırımı yapan tüm T.C. vatandaşlarına AB vatandaşlığı fırsatı sunar. Üstelik Türkiye’den taşınmadan. Bu fırsatı sunan başka bir AB ülkesi bulunmamaktadır. Altın Vize programına sahip diğer AB ülkelerinin tümünde vatandaşlık başvurusunda bulunabilmek için ülkede yılın en az 183 günü yaşama mecburiyeti bulunur. Örneğin Yunanistan için bu süre 7 sene boyunca 183 gündür. İspanya için ise 10 yıl boyunca yılda 183 gündür.

Golden Visa yatırımcıları için Portekiz Hakkında Temel Bilgiler

Portekiz’de Emekliliğiniz İçin Şehir Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir Portekiz altın vize yatırımcısı olarak Portekiz’de hangi şehirde yaşayacağınıza karar verirken dikkate alınması gereken faktörler bulunur.

  • İklim

Portekiz’de Okyanus iklimi hâkimdir.  Kışları ılıman ve yazları sıcaktır. Portekiz’in güneyi Algarve bölgesi ülkenin kuzeyine göre daha sıcaktır.

  • Yaşam Maliyeti

Portekiz, diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında T.C. vatandaşları için gayet uygun bir ülkedir. 2024 yılında asgari ücret 825 Euro’dur.  Yaşam maliyetiniz seçeceğiniz şehir ve semtine göre değişebilir.

  • Yabancı Dil

Gerek kamu kuruluşlarında gerekse normal hayatta Portekizliler İngilizceyi iyi seviyede konuşsa da, hangi şehirde yaşayacağınızı seçerken İngilizcenin en yaygın olarak konuşulduğu Lizbon, Porto veya Algarve gibi turistik bir bölgede yaşamayı önceliklendirebilirsiniz.

  • Kısıtlı Vatandaşlar için Ulaşım Altyapısının Uygunluğu

Portekiz küçük bir AB ülkesidir. Özellikle Lizbon ve Porto’nun ulaşım altyapısı arabayla, trenle veya otobüsle seyahat etmek isteyen kısıtlı vatandaşlar dâhil herkes için son derece elverişlidir.

Golden Vize ile Emeklilik için Lizbon’u Seçmenin Artıları

Lizbon, Portekiz’in başkentidir. Kurumsal kimliği olan Lizbon tarihi mimarisi, renkli gece hayatı, kaliteli restoranları ve zengin kültürü ile tanınır. Yılda yaklaşık 18 milyon turisti ağırlar.

Lizbon, dünyanın çok yerinden insanları kendine çeken sihirli bir cazibeye sahiptir.  Lizbon’da yaşamanın en büyük artıları şehrin birçok sosyal aktivite fırsatı sunması, zengin plajları, yemyeşil parkları, tarihi binaları ve mimarisidir. Belém tarihi kulesi ve Jerónimos Manastırı gibi mekânlar Portekiz’in geçmişini keşfetmek isteyenler için cezbedicidir.

Portekiz Golden Vize ile Emeklilik için Porto’yu Seçmenin Artıları

Porto, Portekiz’in ikinci büyük şehridir.  Porto şarabı, tarihi mimarisi ve renkli gece hayatıyla tanınır.

Porto, Lizbon’un yaklaşık 3 saat kuzeyinde yer alır. Türkiye’den THY’nin direkt seferleri bulunur. Şehir, Lizbon’a göre daha düşük bütçeyle daha uygun bir yaşam kalitesi sunar. Bir liman şehri olan Porto zengin tarihi, güzel mimarisi ve renkli kültürü ile birçok avantaj sunar.

Emeklilik için Porto’yu seçenlerin en önemli avantajı, şehrin mükemmel yaşam kalitesi altyapısına sahip olmasıdır. Lizbon’a göre daha fazla yağış alır. Douro Nehri Porto’dadır. Nehrin sağı ve solu muhteşem üzüm bağları barındırır. Unesco koruması altındadır. Deprem görmemiştir ve savaş geçirmemiştir. Porto, modern sağlık hizmetleri ve güvenli bir toplu taşıma sistemi altyapısına sahiptir.

Emeklilik Portekiz’de Yaşam Maliyeti

500.000 Euro’luk Portekiz yatırım fonu alımı sonrası elde edilen oturum kartları ile artık Portekiz’de yeni bir sayfa açabilirsiniz. Çocuklarınızı Portekiz’deki dilediğiniz okula kaydettirip emeklilik planlarınızı hayata geçirebilirsiniz.

2024 itibariyle Portekiz’de optimum bir yaşam için maliyetler şu şekilde belirtilebilir.

Lizbon’da 4 kişilik bir aile için kira bedeli: Aylık 1.000 Euro

Süpermarket Gıda: Ayda 500 Euro

Ulaşım: Ayda 200 Euro

Elektrik, su, internet, telefon hizmetleri: Ayda 300 Euro

Portekiz’de Emlak Kiralama ve Satın Alma

Sonuç: Bir Golden Visa yatırımcısı olarak Portekiz’e yerleşmek yaşam kalitenizi arttırmaya yönelik belki de bu zamana kadar aldığınız en doğru karar olmaya adaydır. Bir T.C. vatandaşı olarak Portekiz’de nerede yaşayacağınızı seçerken iklim, yaşam maliyeti ve ulaşım gibi faktörleri göz önünde bulundurmakta fayda var.

Bir Golden Visa yatırımcısı olarak Portekiz’de nerede yaşayacağınız konusunda karar vermeden önce araştırmanızı yapın ve ilginizi çeken şehirleri mutlaka ziyaret edin.

EUPorto, Türkiye’de Portekiz Golden Visa alanında hizmet sunan en donanımlı ekibe sahip olup, sektörde edindiği uzmanlığı ve işlem deneyimi ile Türkiye’de ve Portekiz’de Golden Visa fon alımında ve Golden Visa başvuru işlemlerinin tüm safhalarında yatırımcıların ihtiyaç duyabilecekleri tam kapsamlı danışmanlık hizmetini sunabilen üstün bir tecrübeye sahiptir. EUPorto finans danışmanları Portekiz fon yatırımında çıkabilecek olası sorunları çözüme kavuşturma becerisine ve bilgisine sahip olduklarından, yatırımla AB vatandaşlığı ile ilgili hedeflerinizi istediğiniz doğrultuda planlayabilirsiniz.

Portekiz’de fon yatırımıyla Golden Visa başvurusunda bulunurken güvenle ve tecrübeyle ilerlemenin oldukça önemli olduğunu biliyoruz. Yatırımla vatandaşlık başvuruları uzmanlık gerektirir. EUPorto Portekiz’de alanında Pazar lideri kurumsal avukatlık firmaları ile birlikte yatırımcıların aşağıdaki süreçlerini takip eder.

  1. Başvurunun tüm aşamalarında yatırımcılarına rehberlik eder.
  2. Golden Visa ve fon yatırım belgelerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlanmasını sağlar.
  3. Banka hesap açımı, fon yatırımı ve Golden Visa başvurunuzun hatasız ilerlemesini butik bir anlayışla ücretsiz koordine eder.
  4. Portekiz’e gelerek karar vermek isteyen yatırımcıların ziyaret programlarını oluşturur ve Lizbon’da kendilerine eşlik eder.

Portekiz golden vize ve yatırımla Avrupa vatandaşlığı alanında güven ve uzmanlık anlayışıyla yatırımcılarına en iyi hizmeti sunmayı esas alan EUPorto’nun tüm hizmetlerini web sitemiz üzerinden detaylıca inceleyebilirsiniz. Gerek Portekiz yatırım fonları gerekse golden visa ile ilgili merak ettiğiniz tüm unsurlar konusunda web sitemizde yer alan “görüşme talebi” sekmesinden form doldurarak bilgi talep edebilirsiniz. Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.