Portekiz Golden Visa ile Avrupa Serbest Dolaşım Hakkı: Neler Bilinmeli?

Son zamanlarda AB ülkelerine vizesiz giriş konusu gitgide daha önem kazanmaya başladı. Schengen vizesi bulunmasına rağmen Schengen ülkeleri sınır polisleri AB Schengen vizesi bulunan kişileri sınırdan almama hakkını uygulamaya koydular. Nitekim Almanya, Schengen bölgesi dâhilinde bulunan ve AB Schengen vizesi sahibi kişilere güvenlik sebebiyle daha sıkı bir kontrol uygulamaya karar verdi. Bu durum başka bir ülkeden Schengen vizesi almak koşuluyla Schengen bölgesi dâhilindeki bir başka ülkeye giriş yapma yani serbest dolaşım hakkını riske atmaktadır. Schengen vizesi ülkeleri arasındaki sınırlarda fazladan bir kontrol ve gerekli bulunursa vizeye rağmen sınırdan geri çevirme ihtimal dâhilindedir. AB serbest dolaşım hakkı olan ülkeler arasındaki bu yeni sıkı uygulama Schengen vizesi alma yönündeki sıkıntılara bir de vizeye rağmen sınırdan geri çevrilme riski eklenmiştir.

Portekiz Golden Visa Schengen ülkeleri arasında rahatça serbest dolaşım hakkını elde etmek için en elverişli seçenektir. Portekiz Altın Vize başvurusunda bulunarak Portekiz oturum kartıyla Schengen ülkelerine sınırsız seyahat edilebilir. Bundan daha da önemlisi beş yıl sonra ailece Portekiz vatandaşlığına başvurarak Portekiz pasaportuyla bir Avrupa vatandaşı olarak özgürce seyahat edilebilir, Avrupa’da yaşanabilir. Üstelik bütün bu haklara Portekiz Golden Visa özelinde Türkiye’den taşınmadan kavuşabilir. Bu detay çok önemli, çünkü diğer ülkelerin Golden Visa uygulamalarında AB vatandaşı olabilmek için ülkede yıllarca yaşama zorunluluğu bulunmaktadır.  Örneğin Yunanistan’daki program 7 yıl boyunca her sene en az 183 gün kalmayı gerektir.

Çifte vatandaşlık olarak Portekiz vatandaşlığı almak için 500.000 Euro tutarında Portekiz fon yatırımı yapmak gereklidir. Bir veya birden fazla fon alımında bulunarak toplam 500.000 Euro değerinde Portekiz’de Golden Visa uyumlu fonlardan alım yapılmalıdır. Portekiz yatırım fonu alımında sadece Golden vize amaçlı çıkartılmış market fonlar yerine devlet güvencesi bulunan açık uçlu likit Portekiz yatırım fonları ve sahiplerinin bankaların olduğu köklü lokal fonlarla ilerlemek daha güvenli olacaktır.

Portekiz Golden Visa ile Avrupa Serbest Dolaşım Hakkı

Portekiz Golden Visa yatırımcı ve aile fertlerine Avrupa’nın fırsatlarını aralayan önemli bir kapıdır. Portekiz Altın Vize olarak da anılan bu program Türkiye’den taşınma zorunluluğu olmadan ve T.C. vatandaşlığını kaybetmeden, uzaktan Avrupa vatandaşlığı alma fırsatı sunan tek oturum programıdır. Golden vize programı pek çok Avrupa ülkesinde uygulanmaktadır. Ancak, hiçbir ülkenin vatandaşlık programı o ülkede yaşamadan vatandaşlık almayı mümkün kılmaz. Bu fırsatı sadece Golden Visa Portekiz tanımaktadır. Portekiz Altın Vize oturum programına 500.000 euro tutarında yatırım karşılığında ailece dâhil olduktan sonra beş yıl boyunca yılda sadece 7 gün Portekiz’de vakit geçirmek yeterlidir. Beş yıllık altın vize programından sonra ülkede yaşama zorunluluğu olmadan, doğrudan vatandaşlık programına başvurmak mümkündür. Böyle bir fırsat başka hiçbir altın vize programında yoktur.

Golden Visa Portekiz uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve Portekiz vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Golden Vize Portekiz alanında aktiftir. Tüm Golden Vize sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Golden Visa Portekiz alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Vize başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Portekiz Golden Visa ve yatırım seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz Golden Visa ile Yaşam Kalitenizi Yükseltin! Portekiz 2012’de Golden Visa Oturum Programı’na başladıktan sonra, özellikle…
Detaylı Bilgi Alın.