Portekiz Golden Visa : En Doğru Fonu Seçme Rehberi

Portekiz Golden Visa oturum programına yatırım fonu seçeneğiyle başvurmak isteyen yatırımcıların risk faktörlerini kapsamlı bir şekilde değerlendirmeleri ve ona göre seçim yapmaları gereklidir.

Portekiz yatırım fonu seçiminin önemli kavramlarından biri çeşitlendirmedir. Tek bir yatırım fonu alımı yerine farklı sektörlerden oluşan bir portföye yatırım yapmak, yurt dışında yapacağınız yatırımınızın riskini azaltacaktır. Tek bir şirketin düzenlediği bir fona yatırım yapmaktansa, farklı fon yapılarına yatırım yaparak riski minimize edebilirsiniz.

Portekiz yatırım fonu piyasasında bir yatırımcı çoğunlukla kapalı fonlarla karşılaşır. Nedir bu kapalı fonlar? Fon yöneticisi firmanın belirlediği yıl sayısı kadar paranız kapalı fonda kalır. Bu da aşağı yukarı 7-8 yıldır. Golden Visa oturum programı için yatırımı tutma şartıyla uyumlu bir şekilde düzenlenir. Golden Visa oturum programını tamamlayıp Portekiz vatandaşlığı alana kadar yatırımınız kapalı fonda park eder. Ancak, öngörülmeyen bir durum sonucu fondan çıkmak istendiğinde yolun yarısında bir alıcı bulmak pek kolay olmayacaktır. Talebiniz ancak fonun o zamandaki uygunluğuna bağlı olarak değerlendirilecektir.

Golden Visa danışmanlık hizmeti sunan birçok firma yatırımcılara çoğunlukla ‘’kapalı’’ fonlar sunmaktadır. Halbuki Portekiz Golden Visa başvurusuna uygun ‘’açık’’ fonlar da bulunmaktadır. Açık fonlardan dilediğiniz zaman çıkış mümkündür. Açık fonda yatırımınızı Portekiz’in farklı sektörlerdeki en kurumsal firmalarına yaparsınız ve yatırımınızın değer artışını her gün görüntüleyebilirsiniz. Açık fonlar Portekiz Golden Visa yatırımcılarının risklerini minimize etme fırsatı sunar.

Portekiz Açık Borsa Fonu, ‘’likit bir yatırım’’ seçeneğidir.  Fonun portföyünde bulunan varlıkların güncel değeri yatırımınıza günlük olarak yansıtıldığı için fonları ihtiyaç olması durumunda güncel değerinden nakde çevirmek her zaman mümkündür.

Portekiz Açık Borsa Fonu, her ne kadar uzmanlar tarafından yönetilse de fonunun portföyünde bulunan varlıklar Portekiz’in en büyük bankası olan Caixa Geral de Depositos’ta (www.cgd.pt) güvence altındadır.  Yani Golden Visa yatırımınız Portekiz pasaportunuzu alıncaya kadar güvendedir, teminat olarak gösterilemez, rehnedilemez ve haczedilemez.

Portekiz Yatırım Fonu Seçiminde Risk Yönetimi:

Portekiz Yatırım Fonu Seçiminde Risk Yönetimi

Golden Visa kapsamında piyasada yer alan kapalı fonlara alternatif, Portekiz’de daha güvenli ve doğru fonlara yatırım yapmanız artık mümkün.

  • ‘’Anapara korumalı’’ Portekiz yatırım fonlarını önceliklendirin.

Size önerilen Golden Visa fonlarının risk-getiri dengesinin tercihlerinizle uyumlu olmasına dikkat ediniz. Anapara korumalı fonlar sayesinde Portekiz’deki yatırımınızın ve size vaat edilen temettülerinizin garanti altına alınması mümkündür. Bu fonlar özellikle anaparama ne olacak, temettülerimi zamanında alabilecek miyim diye düşünen yatırımcıların ihtiyaç ve beklentileri için tasarlanmıştır.  EUPorto’nun portföyünde anapara korumalı Portekiz yatırım fonları mevcuttur.

  • Yatırımınızı ‘Açık’ fonlara yapın.

Portekiz Golden Visa kapsamında piyasada genellikle kapalı fonlar sunulur. Ancak Portekiz borsasında işlem gören Portekiz’in en kurumsal firmalarına yatırım yaparak Golden Visa’ya başvurmak da mümkündür. Sonuç olarak, Golden Visa yatırımcıları katılacakları fonun elde edeceği kâr ve zarara ortak olurlar. Açık fonlar kapalı fonların aksine Golden Visa yatırımcılarına istedikleri zaman nakde çevirebilme fırsatı sunar.

Yatırım fonu seçilirken önemli kriterlerden bir tanesi portföyün mevcut performansıdır. Performans analizi portföyün geçmiş getiri-risk performansına göre yapılır. Golden Visa kapsamında yatırımcılara sunulan birçok fonun geçmişi olmadığı için performanslarının ne şekilde devam edeceğinin bir garantisi yoktur. Ancak “açık fon”un portföyündeki firmaların geçmiş performanslarını bilirsiniz.

Açık Fonun Avantajları

Açık Fonun Avantajları

  • İstendiğinde nakde çevrilebilmesi: Golden Visa için gerekli olan 5 yıl uzun bir süreçtir. İhtiyaç duyulması durumunda Golden Visa yatırımınızı getirisiyle birlikte dilediğiniz zaman kolayca nakde çevirebilirsiniz.
  • Bilgi edinebilmesi: Portföyün değer artışları günlük olarak yansıtılır. Yatırımınızın getirisi istenilen sıklıkta internet hesabınızdan görüntülenebilir.
  • Profesyonel Yönetim: Açık Fon Portekiz’de SPK lisanslı uzman yöneticiler tarafından yönetilir.
  • Risk Yönetimi: Portekiz menkul kıymetler borsasında işlem gören kurumsal firmalara yatırım yapılır. Bu yüzden Golden Visa yatırımcıları, piyasaya yeni çıkmış fonların yaratacağı risklerden korunmuş olur.

EUPorto yetkilileri risk yönetimi konusunda Türkiye ve Avrupa’da 20 yıldan fazla deneyime sahiptir. Portekiz Golden Visa yatırım fonu seçiminizde ve yatırımınızın tüm aşamalarında son derece muhafazakâr bir yaklaşım sergilemektedir.

EUPorto’nun Golden Visa yatırımcılarına önerdiği tüm yatırım fonları Portekiz’in en köklü avukatlık firmaları tarafından denetlenmiş ve Portekiz Sermaye Piyasası tarafından onaylanmıştır.

Sadece Portekiz Golden Visa alanında uzman Türkiye’nin en butik firması EUPorto, Golden Visa yatırımlarını lokal bir bakış açısıyla yeniden yorumladığı yatırım modellerini sunar.

EUPorto’da güven ve profesyonellik Portekiz Golden Visa başvurularınızın merkezinde yer alır.

Golden Visa Danışmanlık için etkinliklerimiz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.