Portekiz Golden Visa: Avrupa Vatandaşlığı İçin Kapı Aralayan Yatırım Fırsatları

Son yıllarda daha sık konuştuğumuz konu yatırımla Avrupa Vatandaşlığı. Ailelerin özellikle Covid dönemiyle başlayan belirsizlikler sonrasında hem vizesiz seyahat edebilme avantajından hem de çocukların yurt dışındaki eğitim-kariyer fırsatlarından faydalanmaları için parayla vatandaşlık veren ülkelere yatırım yapmayı artık daha fazla düşünüp hayata geçiriyorlar.

Yatırımcılar yatırımla AB vatandaşlık programları ile ailece bir AB pasaportuna sahip olarak yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefler. Böyle bakıldığında amaç, çocuklarının Avrupa’da donanımlı bir eğitim alıp hayata daha farklı koşullarda başlamaları, zengin bir bakış açısı edinmeleri ve kişisel gelişim kapsamında kendilerini geleceğe daha iyi hazırlayabilmeleridir.

Avrupa vatandaşlık alma konusu pek çok ailenin gündeminde önemli bir yer tutmaktadır. Her anne-baba çocuklarının geleceği için yatırım karşılığında AB vatandaşlığı fırsatlarına odaklanmakta, hem ailelerinin gelecek planlarını yönetmek hem de dünya vatandaşlığı almak için yurtdışında yatırım yapmaktadır. Yurt dışında yapılacak yatırımla Avrupa vatandaşlık edinimi uygulamasında en yaygın strateji Portekiz Golden Visa ile ilerlemektir.

Portekiz Golden Vize programı 2012 yılında başlamıştır ve zaman içinde başvuru şartları değişikliğe uğramıştır. Şimdi ise, 7 Ekim 2023 tarihi sonrasında toplam 500.000 Euro’luk fon yatırımı yapan tüm yatırımcılar ve onların aile fertleri Golden Visa Portekiz oturma izni elde edebiliyor.

Golden Vize Portekiz oturum kart sahipleri fon yatırımlarını ellerinde tuttukları sürece, beş sene boyunca Portekiz’de yaşayabilir, çalışabilir, eğitim/sağlık hizmetlerinden faydalanabilir ve AB ülkeleri içinde özgürce seyahat edebilirler. Kart yenilemeleri ve Portekiz vatandaşlığına başvurabilmek için Portekiz’de yaşama zorunluluğu bulunmaz. Yatırımcı ve aile fertlerinin, Portekiz pasaportuna başvurabilmeleri için ülkede yılda sadece 7 gün bulunmaları yeterlidir.

Portekiz Altın Vize Programı sayesinde AB/Schengen’de AB vatandaşlığı yılda sadece 7 gün gibi çok düşük bir konaklama şartıyla alınabilir. Aynı programa sahip Yunanistan, İspanya, Malta ve Macaristan, pasaport almak isteyen yatırımcılardan ve aile fertlerinden ülkede en az 5 ila 10 sene ikamet etmelerini talep eder.

Portekiz Altın Vize Yatırımı Size Ne Fayda Sağlar?

Öncelikle, Avrupa Vatandaşlığı alarak hızlı bir şekilde yepyeni fırsatlara ulaşma imkânı sağlar. T.C. pasaportu ile Avrupa ülkelerinden vize almanın ve Schengen bölgesinde ticaret yapmanın zorluklarını ortadan kaldırır, ayrıca elde edilecek Portekiz pasaportuyla Avrupa’nın getirdiği çeşitlilikler çocuklarınıza yeni bakış açıları ve alternatif kariyer fikirleri getirebilir.

Çocuklarınızın edineceği Avrupa vatandaşlığı sayesinde yeteneklerine en uygun eğitim modelleriyle kendilerini geliştirmelerini sağlar. Yabancı bir ülkede eğitim alarak iş hayatına atılmak hayal edilen bir işin başarı büyüklüğünü ve beş yüz milyon nüfuslu AB pazarında rekabet gücünü arttırarak kârlılığı da artıracaktır. Satın alma gücü daha yüksek bir müşteri tabanına erişme ve daha fazla kamu desteğine sahip olma olanağı bulunur. Özetle, Altın Vize Portekiz uygulaması ile çocuklarınız Avrupa’nın diledikleri ülkesinde alacakları donanımlı eğitim ve edinecekleri iş tecrübeleri sayesinde dünyanın herhangi bir ülkesindeki yaşıtlarından daha avantajlı ve dengeli bir konumla ve güven içinde hayatlarını devam ettireceklerdir.

Portekiz Altın Vize Yatırımı Size Ne Fayda Sağlar?

Portekiz’de Golden Visa için Fon Yatırımı Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerek?

İlk olarak, yatırım yapmayı planladığınız fon şirketinin açık uçlu bir fon mu yoksa kapalı uçlu bir fon mu olduğunu tam olarak anlamanız önemlidir. Fon şirketinin ortaklarının ve çalışanlarının fona ne kadar yatırımda bulunduğu bilinmelidir. Fonun arkasında yatırımcı olarak Portekiz’in kamu bankasının bulunup bulunmadığı öğrenilmelidir. Herhangi bir acil durumda fondan 5 iş gününde çıkılıp çıkılamadığı sorgulanmalıdır. Açık uçlu fonlarda nakde dönme süresi 5 iş gündür. Fon şirketinin bilançosu, gelir tablosu, nakit akış tablosu gibi bağımsız denetimden geçmiş finansal raporları Portekiz’deki avukatınız tarafından detaylıca incelenmelidir. Fon şirketine yatırım yapanların kaçının Golden Visa yatırımcısı, kaçının Portekizli bireysel veya kurumsal yatırımcı olduğu doğru bir şekilde belirlenmelidir. Fon kuruluşunun Portekiz gerçekliğinde iş modelinin olası bir program iptalinde yerel pazarda faaliyetlerini sürdürüp sürdüremeyeceğini anlamak kritik öneme sahiptir. Golden Visa uyumlu çoğu fon şirketinin amacı Golden Visa yatırımcılarından toplanacak fonlarla para kazanmaktır. Bu son derece riskli bir yatırım modelidir. Çoğu zaman bu hayati detay Golden Visa yatırımcılarının gözünden kaçabilmektedir.

Fon şirketlerinin Portekiz gerçekliğinde rekabet avantajlarını, hedef kitle ve içinde bulunduğu pazarın genel durumunu anlamak özellikle fonun kapatılma yani çıkış aşamasında önemlidir. Ek olarak diğer dikkat edilmesi gereken konu ise Portekiz’de avukat seçimidir. Avukatlık seçiminde Portekiz’de kurumsal şirketlerle ilerlenmelidir. Bilmediğiniz bir ülkede yatırım yapmak, belirli uzmanlık gerekliliklerine, Golden Visa kanunlarına ve göçmenlik hukukuna hâkimiyeti gerektirir. Bu konularda alanında uzman kurumsal bir hukuk firmasıyla ilerlenmelidir.

EUPorto, Portekiz Golden Visa alanında öncü kurumlardan biri olarak Portekiz Yatırım Fonu çeşitlerindeki risk yönetimini önemle ele alır. Avrupa finans sektöründe 25 yılı aşan güçlü risk yönetimi tecrübesiyle Portekiz yatırım fonlarında, olumsuz yönde etkileyebilecek riskleri kapsamlı bir biçimde analiz eder. Yatırımcılarını fon seçim aşamasında bilinçlendirir ve Portekiz vatandaşlığı alınıncaya dek çıkabilecek risklerin en alt düzeye indirilmesini hedefler.

Fon yatırımıyla Portekiz vatandaşlığı kararında yanıtlanması gereken pek çok soru, araştırılması gereken detaylar ve incelenmesi gereken hususlar mevcuttur. Çoğu yatırımcı, birçok fon seçeneği arasından en iyi fonları seçebilmek ister. Golden Visa başvurularını düşük maliyetle ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmek için profesyonel şirketlerin tecrübelerine ihtiyaç duyarlar.

EUPorto Olarak Biz Kimiz ve Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Golden Visa uyumlu banka fonları gerekse Portekiz kamu bankası destekli fon seçenekleri hakkında detaylı bilgi almak için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.