Portekiz Golden Visa: Artıları ve Eksileri

Portekiz Golden Visa: Artıları ve Eksileri

portekiz altın vize

Türkiye’den yatırımcıların Golden Visa yani yatırım yoluyla AB vatandaşlığı alabilmek için en çok tercih ettiği ülkelerin başında Portekiz gelir. Portekiz çifte vatandaşlık veren ülkeler arasında en popüler olanıdır. Çünkü yılda sadece yedi gün Portekiz’de geçirmek yeterlidir. Diğer Avrupa ülkelerinde yılda 6 aydan fazla kalma şartı bulunmaktadır. Beş yıl boyunca yılda sadece 7 gün kalma şartı nedeniyle en kolay vatandaşlık veren ülkeler listesinde Portekiz ön sırada yer alır. Yatırımcıların Portekiz vatandaşlığı almak istemesinin nedenleri şu şekilde sıralanabilir; Dünyanın dördüncü güvenli ülkesi olması, para birimi olan Euro’nun TL’ye göre daha istikrarlı olması, çocukların Avrupa’da ücretsiz eğitim fırsatından faydalanabilmeleri, Avrupa’nın sunduğu yüksek yaşam standardının cazibesi ve yatırımların erozyona karşı koruma amacıdır.

golden visa

Portekiz Golden Visa’nın Eksileri

Konu Golden Visa (Altın Vize) yani vatandaşlık için gayrimenkul alımı olduğunda maalesef Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da çoğu zaman yatırımcılara şişirilmiş fiyatlardan daireler satılmaktadır. Avrupa Birliği Vatandaşlığı alabilmek için satın alınan daireler maalesef çoğu zaman Portekizlilerin tercih ettiği büyüklüklerde ve lokasyonlarda olmuyor.  Golden Visa yatırımcılarının nasılsa 350.000 Euro veya 500.000 Euro ödeyecekleri bilindiğinden çoğu zaman şişirilmiş metrekare fiyatlarından konut satılabilmektedir. Yüksek fiyatlarla satın alınan bu dairelerin ileride Portekiz iç piyasasında elden çıkartılması neredeyse imkânsız olacağından hayal kırıklıklarına ve yatırımınızın değer kaybına neden olacaktır.

portekiz golden visa

 

Portekiz Golden Visa yatırımcılarının çoğunluğu yatırım yaptıkları gayrimenkullerde yaşamaz, Airbnb tarzında kısa dönem kiraya verilmesi tercih edilir. Satın alınan daire çoğunlukla 1+0 veya 1+1’dir. Ancak Portekizli aileler daha çok 3+1 veya 2+1 daire satın alır. Size sunulan projelerin öncelikle Portekizli ailelerin satın aldığı proje olup olmadığını da sorgulayınız. Eğer size önerilen projeden Portekizli aileler yatırım yapmamışsa projenin Altın Vize amaçlı olduğunu anlayabilirsiniz. Bu tür projelerin yatırım değeri çoğunlukla Portekiz gerçeğini yansıtmadığından uzak durmanızı öneririz.

Başlangıç seviyesi olan A2 seviyesinde Portekizce bilmeniz istenir. Ancak, vatandaşlığını alacağınız bir ülkenin kültürüne entegre olabilmeniz için yeni bir dil öğrenmek Euporto’nun yönlendirme ve desteğiyle keyifli bir yolculuğa dönüşecektir.

altın vize

Portekiz Golden Visa’nın Artıları

Avrupa Birliği üyesi olan Portekiz son zamanlarda, oturma izni veren ülkeler arasında son derece popüler olmuştur. Portekiz oturma izni programı olarak da geçen Portekiz Golden Visa başvurusu için minimum 280.000’luk bir gayrimenkul yatırımı veya 350.000 Euro değerinde bir fon yatırımının yapılması yeterlidir. Golden Visa kartlarınız elinize ulaştıktan sonra artık Schengen Vizesi için başvurularda bulunmanıza gerek kalmayacaktır.  Portekiz vatandaşlığı alabilmek için Portekiz’de yaşama şartı yok. Yılda yedi veya iki yılda bir toplamda on dört günlüğüne parmak izi almak için Portekiz’e gelmeniz yeterli olacaktır. Beş yıl sonra ailece Portekiz vatandaşlığına başvurulabilir. Portekiz pasaportu alındıktan sonra neredeyse dilediğiniz ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz. Portekiz’den vize istemeyen ülkeler yaklaşık 191’dır.  Portekiz için Vizesiz ülkeler listesine https://visafreecountries.com/portuguese-passport sitesinden ulaşabilirsiniz. Portekiz pasaportu vizesiz ülkeler 2021 sıralamasında dünyada en güçlü pasaportu olarak altıncı sırada yer aldı.

Portekiz Golden Visa’nın artıları özetle şöyle sıralanabilir:

  • Avrupa’nın Schengen bölgesinde vizesiz seyahat edebilme hakkı verir.
  • Portekiz’de yaşama, okuma, sağlık hizmetlerinden faydalanma ve çalışma imkânı sunar.
  • Aile fertlerini de kapsar.
  • Yılda minimum kalış süresi olan 7 gün ile diğer ülkelerin Golden Visa programlarından ayrışır.
  • Beş yıl sonra Portekiz pasaportuna başvurulabilir.

Portekiz Golden Visa başvurusunda uzman desteği almak önemlidir. EUPorto ekibi sadece Portekiz Golden Visa danışmanlık konusunda uzmandırlar; Portekiz’de gayrimenkul ve fon yatırımı konularında danışmanlık verirler.

Portekizceye hâkim olunduğundan Portekiz’de gayrimenkul ve fon yatırımında lokal bilgileri sayesinde piyasadaki her türlü gelişmeyi kolayca ve hızlı bir şekilde takip edebilmektedirler.

EUPorto’da güven ve profesyonellik Portekiz Golden Visa başvurularınızın merkezinde yer alır.

Gold Danışmanlık için etkinliklerimiz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.