Portekiz Gayrimenkul Yatırım Fonunun Ticari Faydaları Nedir?

Portekiz Gayrimenkul Yatırım Fonunun Ticari Faydaları Nedir?

  • Golden Visa yatırımcıları tek seferde çok daha iyi lokasyonlardaki  gayrimenkullere yatırım yapma imkânı kazanır.
  • Fon, Portekiz Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu’nun (CMVM) standartlarına uyumlu olacağından profesyonel bir şekilde yönetilir ve Golden Visa yatırımcısına etkin bir şekilde fayda sağlar.
  • Fon yöneticileri, üçüncü şahıslar tarafından düzenli olarak teftiş edilmektedir. Portekiz Vergi Daireleri de fonları denetlemektedir. Bu kadar yüksek düzeyde düzenleme, fonların Portekiz vergi mevzuatına, kanunlarına ve fon yatırımcılarına taahhüt edilen yatırım planına uyulmasını sağlar.
  • Yatırımcılara Portekiz Menkul Kıymetler Piyasası güvencesinde kira ve satışlardan gelir elde etme olanağı tanıyan Portekiz Golden Visa Gayrimenkul Yatırım Fonu, ticari açıdan verimli bir hamledir.
  • Şeffaflık ve devlet denetiminin üst düzeyde olduğu, Portekiz Golden Visa Gayrimenkul Yatırım Fonu vergisel avantajlar da içermektedir.  350.000 Euro’luk gayrimenkul ile fon yatırımı karşılaştırıldığında beş yıllık bir süreçte fon yatırımının Golden Visa yatırımcısına sunduğu maliyet avantajı 66.375 Euro’dur. Bu avantaj yatırım tutarının yaklaşık yüzde 20’sine denk gelmektedir. 500.000 Euro’luk gayrimenkul ile 350.000 Euro’luk fon yatırımının maliyetleri karşılaştırıldığında beş yıllık bir süreçte fon yatırımının Golden Visa yatırımcısına sunduğu avantaj 96.250 Euro’dur. Bu avantaj yatırım tutarının yaklaşık yüzde 20’sine denk gelmektedir. Aşağıdaki tablolarda bu karşılaştırmanın detayları görebilirsiniz.

  • Portekiz Golden Visa Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun Golden Visa yatırımcısına sunduğu kira gelir avantajı ise yaklaşık %50’dir.

Özetle: EUPorto, Portekiz Gayrimenkul Yatırım Fonu, ağırlıklı bir şekilde Lizbon, Porto, Cascais gibi marka değeri yüksek yerlerdeki gayrimenkullere yatırım yapan ve Golden Visa yatırımcılarına gelir sağlayan bir seçenektir. Golden Visa yatırımcıları Portekiz Gayrimenkul Fonu’nda yatırım yaparak, portföyünde bulunan tüm taşınmazların kira getirilerine ve değer artışlarına ortak olmaktadır.
Portekiz’deki fon seçenekleri için EUPorto danışmanlarıyla iletişime geçebilir, ücretsiz profesyonel destek alabilirsiniz. Bilgi için: www.euporto.com/etkinliklerimiz
Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.