Portekiz’de Gezilecek Yerler

Lizbon’un Güneyi için Yerel Plaj Önerileri

Portekiz yüzölçümü bakımından Avrupa’nın küçük ülkeleri arasında sayılmasına rağmen coğrafı çeşitliliği şaşırtıcı niteliktedir. Özellikle Kuzey Avrupalı turistler kadar Türkiye’den vatandaşlarımız için de Portekiz tatil cennetidir. Araba kiralayarak yapacağınız bir Portekiz turu birbirinden farklı manzaralara peş peşe ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu yazıda, doğuştan bir Portekizli/Türk olarak size herhangi bir Portekiz gezi rehberinde karşılaşacağınız önerilerden daha farklı içerikler sunmayı hedefliyoruz.

Lizbon’dan Golden Visa yatırımı yapan TC vatandaşlarımız, Lizbon’un merkezinde görebileceğiniz nice tarihi güzelliklerin yanısıra, civarında cennetten bir köşe diyebileceğimiz pek çok seçeneğiniz var. Lizbon’dan 25 Nisan Köprüsü’nden karşıya geçer geçmez hemen ilk sapakta Caparica okunu takip ederek Costa da Caparica sahiline ulaşabilirsiniz. Burası sizi Lizbon tarafındaki Cascais ve civarındaki plajlardan daha sıcak karşılayacaktır. Lokal Portekizlilerin rağbet ettiği bu sahilde harika deniz ürünleri yiyebileceğiniz küçük restoranlar da mevcut. Türkiye’deki küçük tatil beldelerini andıran yerel pazarlara da rastlayabilirsiniz. Hatta hafta içi saat 18:00’dan itibaren balıkçı teknelerinin sahilde yakaladıkları deniz mahsüllerini pazarlık usulü satışa sunduklarına da tanık olabilirsiniz. 40km boyunca uzanan bu sahil şeridinde pek çok plaj seçeneğiniz var. Kaçırmamanız gerekenler arasında Fonte da Telha, Praia do Meco ve Lagoa de Albufeira sayılabilir. Her biri size coğrafi özelliklerinden ve restoranlarından dolayı birbirinden farklı deneyimler sunacaktır.

Biraz daha güneye doğru ilerlediğinizde ise Sesimbra, plajları ve enfes balık restoranlarıyla tekrar tekrar gitmek isteyeceğiniz bir yer olacaktır. Burada özellikle Praia do Ouro plajı sakin ve berrak denizi nedeniyle tercih sebebiniz olabilir. Sesimbra Limanı’nın hemen yakınında Lobo do Mar veya Porto de Abrigo restoranları turist kalabalığından uzak yerel bir atmosferde en taze ve uygun fiyatlı balık yeme şansını sunacaktır. Limandan 10 dakikalık bir tekne gezintisiyle ise gizli kalmış bir koyda enfes bir plaja varacaksınız. Hiçbir tesisin olmadığı bu bâkir koy Ribeiro do Cavalo’da unutulmaz bir gün yaşayacağınızı garanti edebiliriz. Yanınıza içme suyunuzu almayı unutmayın. Sesimbra’dan ayrılmadan önce yukarı çıkıp Sesimbra Kalesi’nden genel manzarayı da kaçırmamanızı öneririz.

Sesimbra’dan doğu yönünde ilerlediğinizde Arrábida Doğal Park bölgesine gelirsiniz. Burası, çok çeşitli canlı ve bitki türüne ev sahipliği yapmasından dolayı havasıyla ve manzarasıyla bir cenneti andırır. Dağlardan aşağı doğru indiğinizde sıra sıra koylar size Türkiye’nin güney sahillerindeki deniz rengini sunacaktır. Bu koylardan Praia de Galapinhos üst üste yıllarca Avrupa’nın en güzel plajı ünvanını korumuştur. Gidilmesi gereken diğer plajlar ise Praia do Portinho da Arrábida ve Praia de Galápos’dur. Praia do Portinho da Arrábida’daki balık restoranlarının sahildeki masalarında keyifli bir deniz mahsülleri ziyafeti çekebilirsiniz. Lizbon gibi merkezi ve kalabalık bir şehre 45 dk mesafede olduğunuza inanamayacaksınız.

Portekiz tatil ve gezi seçenekleriyle de TC vatandaşlarımıza pek çok güzelliği beraberinde getirir. Bu yüzden, Avrupa vatandaşlığı yönünde Golden Visa yatırımınız Portekiz’in cazibe merkezi olmasından kaynaklı verimli bir yatırıma dönüşür. Doğuştan Portekizli/Türk olmamız sebebiyle EUPorto olarak yerel bilgilerimizi sunarak size yatırım seçiminizde katkı sağlamaktan memnuniyet duyacağız.

Ücretsiz bire bir görüşme için https://euporto.com/etkinliklerimiz

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.