İş Dünyası Vize Derdinden Portekiz Pasaportuyla Kurtuluyor!

Son dönemde iş dünyasının gündemini meşgul eden konulardan biri vize başvurularında yaşanan gecikmeler. Vize başvurularında süreçler birkaç hafta sürerken son günlerde aylarla ifade edilmekte. Fuar organizasyonlarından ihracata, turizmden tekstile kadar hemen hemen her sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Türk iş adamları artık eskisi gibi Avrupa’daki fuar etkinliklere katılamaz ve potansiyel iş bağlantılarını kuramaz hale geldi.

Tam bu noktada, Türk iş dünyası vize sorununu kalıcı olarak çözmek için yatırımla oturum ve vatandaşlık programlarını mercek altına alıyor. Avrupa’da en yoğun talep gören Portekiz, 280.000 Euro gayrimenkul alımı yapan tüm Türk iş insanlarına Portekiz oturum kartı veriyor.

Portekiz Golden Visa’nın Türk iş dünyasına sunduğu birçok avantaj var. Örneğin, indirimli gayrimenkul yatırım seçeneği olan 280.000 Euro Avrupa’daki en düşük seçenektir. Avrupa ülkeleri içerisinde Portekiz, yılda sadece 7 gün ülkede bulunarak 5 yıl gibi bir kısa bir sürede AB pasaportu alınabilen tek ülkedir.

Portekiz Golden Visa olarak adlandırılan bu uygulama kapsamında edinilen oturum kartı ile 26 Schengen ülkesine vizesiz gidilebilmektedir. Beş yılın sonunda ise Portekiz vatandaşlığı alınabilir ve Amerika dâhil 188 ülkeye vizesiz seyahat edilebilir.

Portekiz oturma izni Portekiz’de ailece yaşamanıza, eğitim-sağlık hizmetlerinden faydalanmanıza, şirket kurmanıza ve çalışmanıza imkân tanır. Çocuklarınızı ücretsiz olarak devlet okullarına veya özel kolejlere gönderebilirsiniz. Portekiz devlet okulları Portekiz müfredatını takip ederken, özel okullar İngiliz, Alman, Fransız veya Amerikan müfredatını takip eder.

Portekiz Golden Visa Başvuru Koşulları

Portekiz Golden Visa Başvuru Koşulları

Portekiz oturma izni programına tüm TC, İran, Azerbaycan, Türkmenistan vatandaşları başvurabilir.

  1. 18 yaşını doldurmuş olmak
  2. Adli sicil kaydının temiz olması
  3. Minimum 280.000 Euro değerinde gayrimenkul yatırımı yapmak
  4. Yatırım tutarının Portekiz’in dışından gönderilmesi

Özetle, Portekiz’den 280.000 Euro’luk bir mülk alımı karşılığında oturum kartı alınabilmektedir. Bu oturma izni ile tüm Türk iş adamları Schengen bölgesinde vizesiz seyahat edebilir.

Portekiz’de yılda sadece 7 gün bulunarak yani Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi bozmadan siz de ailece Avrupa vatandaşı olun. Bu altın fırsatı kaçırmayın.

Portekiz Golden Visa Başvuru Adımları

Aşağıda Portekiz oturum izni programının adımlarını sizin için özetledik:

  1. Hedeflerinize en uygun yatırımı belirleyin.
  2. Portekiz’deki avukatınızı seçin.
  3. Aile fertleriniz dâhil olmak üzere gerekli dokümanları hazırlayın.
  4. Portekiz vergi numaranız olan NIF’i alın.
  5. Banka hesabınızı açtırın.
  6. Portekiz’deki hesabınıza yatırım miktarını gönderin.
  7. Alım işleminizi gerçekleştirin.
  8. Portekiz Yabancılar Ofisine Golden Visa başvurunuzu online olarak gerçekleştirin.
  9. Ön onay alındıktan sonra biyometrik randevunuz için ailece Portekiz’e gidin.
  10. Yaklaşık 3 ay içinde ise Portekiz oturum kartlarınıza ailece kavuşun.
  11. Beş yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurun.

Portekiz Golden Visa Başvuru Adımları

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto, Portekiz Golden Visa yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’deki kurumsal ve gayrimenkul alanında uzman hukuk firmalarının onayından geçen gayrimenkul fırsatlarını yatırımcılara sunar, yatırım ve Golden Visa oturma izni başvurularını tek merkezden yürütür. Bu nedenle, yatırımcılarının hedef ve beklentilerine uyan en güvenli gayrimenkulleri ve yatırım fonlarını önerir. Yatırım seçeneklerini filtreleyerek yatırımcının menfaatini ön planda tutar.

Özetle EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına bir emlakçı gibi piyasadaki tüm gayrimenkul projelerini portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Riskli gayrimenkul projelerine yönlendirmez, tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını koruyan, Portekiz yasalarının izin verdiği doğru uygulamalarla tüm Golden Visa sürecini tek muhatap olarak yönetir.

Sadece Portekiz oturma izni konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Lizbon ve civarı, Porto ve Algarve bölgesinde en verimli ve güvenli gayrimenkul seçeneklerini sunar. Portekiz oturma izni kapsamındaki tüm yatırım türleri ve kategorilerinde zengin bir portföye sahiptir. Minimum 280.000, 350.000, 400.000 ve 500.000 Euro tutarında getiri sağlayan gayrimenkul ve anapara korumalı/teminatlı Portekiz yatırım fonları sunar. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için web sitemizi ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.