Golden Visa ve Yatırım Nasıl Başladı, Nereye Gidiyor?

Avrupa’da bir yandan göç kısıtlamaları devam ederken, bir yandan da bazı Avrupa Birliği ülkeleri 350.000 Euro’su olan Türklere gayrimenkul yatırımı şartıyla Golden Visa (Golden Vize) bir başka deyişle oturma izni veya vatandaşlık veriyor.

Portekiz Altın Vizesi, Portekiz hükümeti tarafından, en az 500.000 € değerinde mülklere yatırım yapan veya Portekiz’de 10 iş yaratan kişilere Portekiz’de oturma izni veren altın vize programıdır.

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) programı Ekim 2012’de başladı. Ocak 2020’ye kadar 21.000’den fazla kişi Golden vize ile oturum kartına başvurdu (Yatırımcı ve aile fertleri dâhil) ve bu kapsamda Portekiz’e yaklaşık 5 milyar Euro’dan fazla yatırım yapıldı.

Portekiz Golden Visası (Altın Vizesi) Almanın Bazı Avantajları Şunlardır:

  • Avrupa Schengen Bölgesi’nde vize almadan seyahat
  • Beş yıl sonrasında Portekiz yani Avrupa vatandaşlığına başvurabilme
  • Yüksek kaliteli eğitim sistemi
  • Düşük suç oranı ve yüksek yaşam kalitesi

Portekiz emlak piyasası Avrupa’daki diğer ülkelere göre oldukça dinamiktir. Portekiz gayrimenkul piyasası analistleri 2020 yılında da hareketli kalacağını bekliyorlar. Portekiz’de ev alarak ikâmet yani oturum ile ilgileniyorsanız bu size ve ailenize birçok kazanç sağlayabilir. Golden Visa (Altın Vize) programı hala mevcutken yani yasalar yürürlükteyken Portekiz’de ev alarak Avrupa Birliği pasaportuna sahip olmak akıllıca olacaktır.

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) programı ile Avrupa vatandaşlığı yani ikinci bir pasaport edinmenin faydaları şu şekilde özetlenebilir;

Portekiz, en gelişmiş tıbbi olanaklara ve çocuklarınıza dünyadaki en iyi eğitimleri seçebilmeleri için birçok fırsata sahip, daha iyi yaşam kalitesi sunabilecek gelişmiş bir Avrupa Birliği ülkesidir. AB üyesi olduğu için Portekiz’de ikâmet etmek, Schengen bölgesindeki birçok ülkede yaşamak ve çalışmak anlamına gelmektedir. Portekiz pasaportu dünyanın en iyilerindendir, vize almadan 164 ülkeye serbestçe seyahat edebilirsiniz. Türkiye’den ve Portekiz’den çifte emeklilik ile iki farklı emeklilik maaşı imkânı mevcuttur.  Portekiz vergi sistemine göre yurt dışındaki gelirleriniz vergiye tabi değildir. Sizlere gelişmiş iş fırsatları sunar. Portekiz’de ev alarak aile üyelerinize vatandaşlık hakkı verir, özetle Avrupa pasaportuna sahip olmak isteyen Türk yatırımcılar için her zaman tercih sebebidir.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.