EUPorto, Türk Yatırımcıları Avrupa Vatandaşlığıyla Buluşturuyor

Türkiye’de birçok yatırımcı, ailesinin geleceğini ve varlıklarını güvence altına almak için yatırım yoluyla AB vatandaşlık programına dâhil olmaktadır. Yurt dışında yatırım yaparak ikinci bir vatandaşlık alma seçeneği yatırımcılara ve ailelerine önemli fırsatlar sunmaktadır.

Yatırımla Avrupa Vatandaşlığı Türk yatırımcılara temelde iki önemli fırsat sağlar.

  1. Birinci fırsat: Birikimlerinizi para birimi konvertibl olan bir ülkede kârlı bir yatırımla değerlendirmiş olursunuz. Bu ne demek, yatırım yapacağınız ülkenin parası başka ülkelerin bankalarında ödeme aracı olarak kabul ediliyorsa o para konvertibldir, yani rezerv para konumundadır. Avrupa’da yapacağınız yatırımınızın değer artış tutarı, kira veya temettü geliri Euro olacağı için TL’deki değer kayıplarından korunma sağlanmış olur.
  2. İkinci Fırsat: Yatırım yaparak ailece Portekiz pasaportu yani Avrupa Vatandaşlığı alma imkânı. Yatırım ile alınan Golden Visa (Altın Vize) oturum kartı yatırım sahibine, eşine ve ekonomik olarak bağımlı çocuklarına Avrupa Birliği üyesi Portekiz’de yaşama, okuma ve çalışma imkânı sağlar.

PwC’nin Urban Land Institute ile birlikte yayınladıkları rapora göre Lizbon gerek kira getirisi gerek değer artış oranı ile 30 Avrupa şehri arasında Berlin ve Dublin’i de geçerek ilk sırada yer almayı başarmıştır.

Yatırım için Avrupa’nın en popüler rotası olan Portekiz’in 2021’in ilk çeyreğinde, toplam yatırım tutarı 1.468 milyar Euro’ya ulaştı. Aralık 2021’de bu rakamın 2 milyar Euro’ya ulaştığı tahmin edilmektedir. Bu rakam 2020 yılında Portekiz’e yapılan yatırım tutarının yaklaşık iki katıdır. Bu da gösteriyor ki, Covid-19’a rağmen 2021’de de uluslararası yatırımcılar Portekiz emlak piyasasına güvenmişler ve yatırım yapmaya devam etmişlerdir.

Portekiz Golden Visa ile Avrupa Vatandaşlığı Mümkün mü?

Evet, mümkün. Golden Visa (Altın Vize) yatırım karşılığında Avrupa’da oturum ve çalışma hakkı anlamına gelir. Portekiz Golden Visa (Altın Vize) programı, Portekiz Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (“SEF”) tarafından yönetilmektedir. Golden Visa programına katılan TC kökenli yatırımcılar Portekiz’den minimum 280.000 Euro gayrimenkul alarak veya net 500.000 Euro’luk fon alarak aileleriyle birlikte Golden Visa oturum kartı kazanma fırsatına sahip olurlar. Golden Visa’ya (Altın Vize) sahip olmak AB ülkesi Portekiz’in her yerinde yatırımcıya ve ailesine çalışma, yaşama ve öğrenim görme olanağı verir. Beş yıl sonra Portekiz Vatandaşlığına başvurulabilir. Sonrasında Portekiz Vatandaşlığı alan yatırımcı ailesiyle birlikte dilediği Avrupa ülkesinde yaşayabilir ve böylece Avrupa vatandaşlarına tanınan bütün haklara sahip olur.

Portekiz Golden Visa ile Avrupa Vatandaşlığı mümkün mü?

Avrupa Vatandaşlığı Uzmanı EUPorto Hakkında:

2017 yılında kurulan EUPorto sunduğu zengin/lokal gayrimenkul seçenekleri ve güvenli Portekiz fon yatırımları yoluyla yatırımla Avrupa Vatandaşlığı alanında Türkiye’de öncüdür. EUPorto sadece Portekiz’in Golden Visa programına odaklıdır. Portekiz’de yüksek getiri elde etmeyi hedefleyen yatırımcılar için lokal gayrimenkul yatırım fırsatları ve Portekiz Borsası’nda aktif kuruluşların fonlarını (Portekiz Açık Fon) Türkiye’deki yatırımcılara sunan ilk firma olmayı başarmıştır. Yatırımla AB Vatandaşlık uzmanı EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olmanın ayrıca Avrupa’da 20 yılı aşkın deneyim ve network avantajlarını kullanarak Avrupa Vatandaşlığı için en yeni yatırım fırsatlarını araştırır ve yüksek getiri hedefli güvenilir yatırımları sunar.

Avrupa Vatandaşlığı Uzmanı EUPorto Hakkında:

Avrupa Vatandaşlığı için etkinliklerimiz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.