Çifte Vatandaşlık Nedir? – EUPorto ile Avrupa Vatandaşlığı

Çifte vatandaşlık, tüm T.C. vatandaşlarının tercih edeceği avantajlı bir vatandaşlık yapısıdır. Özellikle belirli bir birikime sahip vatandaşlarımızın birçoğu, 2012’den günümüze yatırım yoluyla edinilen çifte vatandaşlık konusunu mercek altına aldı. Başta Portekiz ve bazı Avrupa ülkeleri yatırım karşılığında Türk vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı verebiliyor. Bir T.C. vatandaşı olarak yatırımla çifte vatandaş edinip ailece Avrupa’nın eğitim, sağlık, çifte emeklilik gibi tüm imkânlarından faydalanmak mümkün.

AB Vatandaşlığı Nedir?

AB Vatandaşlığı, bir Avrupa ülkesinin vatandaşlığını alıp tüm diğer Schengen ülkelerinde vatandaşlık haklarına sahip olmaktır. Bir Avrupa ülkesinin vatandaşlığını almak oturum yoluyla gerçekleştirilebilir. En kolay oturum alma yöntemi yatırım yoluyla Golden Visa programıdır. Portekiz Golden Visa diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında en avantajlı koşulları sunar. Yılda minimum 7 gün Portekiz’de bulunarak 5 yılın sonunda ailece Portekiz vatandaşlığına başvurup AB vatandaşı olmak mümkündür.

AB Vatandaşlığı ile Çifte Vatandaşlık Hakkı Nedir?

Bir TC vatandaşının aynı anda iki ülkenin vatandaşlık hakkını kazanmasına çifte vatandaşlık denilmektedir. Çifte vatandaşlıkta çifte vergilendirmeden muaf olunur. Çifte emeklilik mümkündür. İki ülkenin de sunduğu tüm vatandaşlık haklarından faydalanılır. Çifte vatandaşlık genellikle yatırımla AB Vatandaşı edinilmesi ile gerçekleşir. Çifte vatandaşlık edinmenin en güvenli ve pratik yolu Portekiz’de net 500.000 Euro’luk fon yatırımında bulunmaktır.

AB Vatandaşlığı ile Elde Edilen Çifte Vatandaşlık Ne İşe Yarar?

Portekiz pasaportuyla elde edilecek çifte vatandaşlığın sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır.  Bunlardan ilki AB pasaportu sayesinde başta AB ülkeleri olmak üzere, 187 ülkeye vizesiz seyahat edilebilir. Çifte vatandaşlığın bir diğer avantajı ise, AB ülkelerinin tümünde çok uygun kredi fırsatlarıyla mülk sahibi olunabilmesidir. Bu da hem servetinizi korumak hem de düzenli olarak Euro geliri elde edilebilmenizi sağlar. Böylece ekonomik açıdan aile bütçenize önemli bir katkı sağlamış olursunuz. Çifte vatandaşlık hakkı alan kişiler farklı ülkelerin kültürü ile kaynaşır, bu da özellikle çocuklarınızın kültürel gelişiminde önemli rol oynar. Çifte vatandaşlığın en önemli avantajları ise; her iki ülkeden de emekli olma, kamu ve eğitim hizmetlerinden yararlanma olarak sıralanabilir. Golden Visa ile Portekiz vatandaşlığına hak kazanan tüm TC vatandaşları Avrupa’nın tüm üye ülkelerinde çok daha uygun şart ve koşullarda iş yeri açabilir veya iş bulabilir.

Çifte Vatandaşlığın Faydaları

AB Vatandaşlığı ile Kazanılan Çifte Vatandaşlığın Faydaları:

  1. Herhangi bir AB ülkesinde daimi yaşama hakkı
  2. Ailenizin geleceğini güvenceye alma
  3. Vizesiz 188 ülkeye AB ve Kanada, İngiltere, Avusturalya dâhil seyahat etme rahatlığı
  4. Uluslararası özel vergi imkânları
  5. AB Vatandaşlık fırsatlarından faydalanarak mal varlığınızı arttırmak ve çeşitlendirmek
  6. Daha kaliteli eğitim ve yaşam modeli
  7. İsviçre dâhil 28 AB ülkesinde yaşama, eğitim ve çalışma hakkı,

Portekiz, T.C. vatandaşlarına önyargının olmadığı bir ülkedir. Yaşamak veya yatırım yaparak AB vatandaşlığı almak için tercih edilmesi gereken bir ülkedir ve yılda sadece 7 gün geçirerek AB pasaportu alınabilmesiyle mükemmel bir fırsat sunar.

Çifte Vatandaşlık yani AB Vatandaşlığı Nasıl Kazanılır?

Bir T.C. vatandaşının çifte vatandaşlık olarak Avrupa vatandaşlığı kazanılması için dört temel şart bulunuyor. Bunlar şu şekildedir;

  1. Net 500.000 Euro değerinde banka destekli fonlara yatırımında bulunmak
  2. Beş yıl boyunca yılda en az 7 gün Portekiz’de bulunmak
  3. 5 yıl boyunca sabıka kayıtlarının temiz olması
  4. En düşük seviye olan A2 düzeyinde Portekizce bilmek

Çifte Vatandaşlıkta Askerlik Nasıl İşler?

Golden Vize kapsamında çifte vatandaşlık hakkını elde etmek isteyenler T.C. vatandaşları Yunanistan Golden Visa programında askerlik sorunu yaşayacaklardır. Bu durumda hem Türkiye’de hem Yunanistan’da askerlik yapılması yani iki kez askerlik yapılması gerekebilir. Bu sorunu yaşamak istemeyen yatırımcılar için en doğru çifte vatandaşlık programı Portekiz Golden Visa’dır çünkü Portekiz’de vatandaşları için zorunlu askerlik görevi yoktur.

Çifte Vatandaşlık Kimlere Verilir?

Portekiz, Golden Vize uygulamalarıyla T.C. yatırımcılara birden çok vatandaşlığa sahip olmasına yol açmıştır. Çifte vatandaşlıktan söz edebilmek için öncelikle Portekiz’de net 500.000 Euro tutarında fon yatırımında bulunarak AB vatandaşlık bağının kurulması gerekmektedir. Portekiz üçüncü vatandaşlığa da izin vermektedir.

Sadece Portekiz Golden Vize konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Portekiz Golden Vize kapsamındaki zengin bir yatırım fonu portföye sahiptir. Yatırımcılarına banka fonlarını ve Portekiz Açık fonlarını sunar. Açık fonlar Takasbank mantığıyla çalışır. Devlet güvencesi bulunur. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli fon seçenekleri üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Vize Portekiz oturum izni alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Çifte Vatandaşlık veya AB vatandaşlığı gibi konulardaki tüm sorulara detaylı yanıtlar ve güncel bilgiler için web sitemizi ziyaret ederek bire bir görüşme formunu doldurabilir veya 0212 302 90 40 no’lu telefonu arayabilirsiniz. Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.