Bir Türk Olarak Portekiz’de Yaşamak

Portekiz’i ziyaret etmiş her Türk orada kendisini yabancı hissetmediğinden bahseder. Portekiz’in güvenli bir ülke olması, elverişli iklimi, taze deniz ürünleri ve gastronomisi, insanlarının yardımseverliği ve misafirperverliği, aile bağlarının kuvvetli olması gibi etmenler Türklerin Portekiz’e sıcak bakmasında önemli bir rol oynar. Türkiye’den biri kendini genel olarak Portekiz’de evinde gibi hisseder.

Kolay vatandaşlık veren ülkeler arasında Portekiz açık arayla diğer çifte vatandaşlık veren ülkeler içinde ilk sırada yerini alır. Portekiz altın vize programıyla önce Portekiz oturma izni ardından ise Portekiz vatandaşlığı alınır. Bunun için yapılacak fon yatırımın ardından 5 yıl boyunca her yıl sadece 7 gün Portekiz sınırları içinde bulunmak yeterlidir. Golden Visa olarak adlandırılan bu beş yıllık oturumun ardından Portekiz pasaportu yani ab vatandaşlığı için başvuru yapılır. En düşük seviyelerden ikincisi olan A2 seviyesinde dil testini geçerek ve temiz bir sabıka kaydıyla vatandaşlık alınır.

Portekiz'deki Türkler Nerede Yaşıyor

Bir Golden Visa Yatırımcısı Olarak Portekiz’de En Güvenli Fon Yatırımı Nasıl Yapılır?

Portekiz’in lokal fon yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi hedefleyen her yatırımcı Portekiz sermaye piyasası bilgisine sahip bir uzmandan danışmanlık almalıdır. Avrupa yatırım fonu piyasasında her ülkenin kendi gerçekliği vardır. Bir ülkenin en kârlı yatırım kriterleri diğer bir ülkenin en iyi yatırım kriterleriyle örtüşmeyebilir. Bu yüzden danışmanlık alınacak kurum hem Portekiz fon yatırımı konusunda lokal bilgi ve deneyime sahip hem de Türk bir yatırımcının standart yatırım kriterlerine aşina olmalıdır. Bu konuda EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle Portekiz piyasa gerçekliğini bilir ve Portekiz dil-kültür hakimiyetiyle doğrudan iletişime vakıftır. EUPorto ayrıca Avrupa finans piyasasındaki 25 yılı aşkın profesyonel deneyimiyle Portekiz’de gerek en kârlı yatırım gerekse tüm altın vize sürecinde A’dan Z’ye danışmanlık ve operasyonel destek verir.

Bir Türk Olarak Portekiz'de Nasıl Emlak Bulunur

Portekiz’deki Türkler Nerede Yaşıyor?

Portekiz şehirleri arasından Türklerin en tercih ettiği yerler başta Lizbon ve Porto’dur. Avrupa emlak piyasasında marka değerleri gitgide artan bu iki şehir yatırımcıya değer artışı sunar. Özellikle Lizbon’un çok dinamik bir yaşam stili vardır. Yabancıların ve expatlerin çok tercih ettiği bir Avrupa başkentidir. Porto ise tarihi özelliğiyle UNESCO tarafından koruma altındadır. Douro Nehri boyunca uzanan yamaçlarda üzüm bağları ve şarap turizmi yaygındır. Ayrıca Avrupa’nın aile yaşantısına en uygun kenti seçilmiştir. Çocuklu aileler için güvenli ve uygun fiyatlı bir kenttir. Bu yüzden Türklerin de tercih ettiği bir şehirdir. Bu iki şehrin dışında Portekiz’in güney sahillerine sahip Algarve Bölgesi de yatırım yapmak için cazip yerlerden biridir. 200 km boyunca uzanan sahili ve turistik beldeleri tüm Avrupa’nın akınına uğrar. Turizm Portekiz ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Buradan turistik bir yatırım yapmak veya bir villa resort’tan özel mülk edinmek hem deniz, güneş ve plajlardan doyasıya faydalanmak hem de kullanılmayan zamanlarda civardaki yaygın golf turizminden de yararlanarak kira getirisi elde etmek anlamına gelir. Portekiz’deki en kârlı yatırım seçenekleri için EUPorto uzmanlarıyla iletişime geçilebilir. Etkinliklerimiz sayfası üzerinden bire bir görüşme talep edilebilir, sosyal medyada euportocom üzerinden de bilgi edinilebilir.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.