Avrupa’da uygulanan Golden Visa Programlarının Karşılaştırılması

Avrupa’da Uygulanan Golden Visa Programlarının Karşılaştırılması:

Yunanistan, Malta, İspanya ve Portekiz

Yunanistan Golden Visa Programının Eleştirilen Yanları:

Yunanistan Golden Visa programında alınacak oturum kartı ile Yunanistan’da sadece oturum hakkı elde edilir. Elde edilecek oturum kartı ile Yunanistan’da iş kurulamaz veya herhangi bir iş yerinde çalışılamaz. Oturum kartının geçerliliği için satın alınan mülkün satılmama şartı vardır. Yunanistan’dan satın aldığınız menkulü satmanız durumunda ailenizin Golden Visa kartları derhal iptal olacaktır.

Yunanistan vatandaşlığını alabilmek için Yunanistan’da minimum 7 yıl boyunca bulunma şartı vardır. Bu programa vatandaşlık için başvurmanız durumunda Türkiye’den Yunanistan’a ailece taşınmanız gerekiyor, vatandaşlığa Yunanistan’da 7 yıl yaşadıktan sonra başvurabiliyorsunuz. Bildiğiniz gibi vatandaşlık nesilden nesle geçmektedir, Yunanistan vatandaşı olduktan sonra doğacak çocuklarınız ve torunlarınız otomatik olarak Yunanistan vatandaşlığına sahip olacaktır. Erkeklerin Yunanistan’da askerlik yapma zorunluluğu vardır, dolayısıyla çocuk ve torunlarınızı askerlik sorumluluğu bekleyecektir. Yunanistan Golden Visa başvurusunda bulunmadan önce bu detayları göz önünde bulundurmanızı öneririz.

Malta Golden Visa Programının Eleştirilen Yanları:

Malta Hükümeti, Malta Golden Visa başvurusunda bulunan kişilere 900.000 Euro karşılığında vatandaşlık veriyor. Malta bu tutarın 650.000 Euro’luk kısmını bağış olarak değerlendirip, kesintiye uğratacaktır. Bir başka deyişle 650.000 Euro’luk kısmı geri alınamayacaktır. Malta’da bir gayrimenkul satın alarak Golden Visa başvurusunda bulunmak istiyorsanız, yatırım tutarı 350.000 Euro’dur. Malta’da ev fiyatları diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha yüksek olduğunu bilmenizde fayda var. Malta’da gayrimenkul fiyatları genellikle 600.000 Euro’dan başlar.

Malta Golden Visa uygulamasında partneriniz ve 18 yaşından küçük çocuklarınıza kişi başına 25.000 Euro, 18 yaşından büyük tüm aile üyeleriniz için kişi başına 50.000 Euro ek bağış yapmanız gerekmektedir.

Malta Hükümeti Golden Visa başvurularını ince eleyip sık dokumaktadır. Başvurularda ret oranı neredeyse % 20-25’leri bulmaktadır. Malta hükümeti her yıl düzenli olarak Golden Visa kapsamında pasaport verilen yeni vatandaşlarının isim soyadlarını dünyaya açıklamaktadır. Vatandaşlığınızın gizli olmasına önem veriyorsanız, Malta Golden Visa uygulaması birinci tercihiniz olmayabilir.

Malta pasaportu elde edinceye kadar yılda 3 defa Malta’da bulunma ve minumum 21 gün Malta’da yaşama şartı bulunmaktadır.

İspanya Golden Visa Programının Eleştirilen Yanları:

Golden Visa kapsamında İspanya vatandaşlığına başvurabilmek için 10 yıl süresince, yılın en az altı ayı İspanya’da yaşamanız gerekmektedir. İşi ve ailesi Türkiye’de bulunan vatandaşlarımız için bu detay düşündürücüdür. 10 yıl süresince İspanya’da yaşayabilecek TC vatandaşlarımız İspanya Golden Visa programını düşünebilir.

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) Programının Avantajları

Portekiz Golden Visa programında gayrimenkul yatırımı yapar yapmaz oturumla birlikte otomatik olarak çalışma hakkını da içeren Golden Visa kartınıza hak kazanırsınız. 5 yıl boyunca sadece yılda yedi gün Portekiz’de olma şartı bulunmaktadır. Beşinci yılın sonunda sürekli oturum kartını elde edersiniz veya ailece Portekiz vatandaşlığına yani AB Vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Avrupa vatandaşlığı aldıktan sonra evinizi satabilir, paranızı Portekiz’den çıkarabilirsiniz. Portekiz Golden Visa uygulamasında Portekiz’deki evinizi sattıktan sonra vatandaşlık haklarınızı kaybetmezsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.