Altın Vize İşlemleri Uzun Sürer mi?

 

Portekiz Altın Vize bekleme/işlem süresi ne kadardır? Portekiz’de gayrimenkul alım işleminizi tamamlamanız veya Portekiz Fon alımını finalize etmeniz 3 ile 4 ayı bulabilir. SEF’ten başvurunuzu yapmanız ve onay süresi 3 ay sürecektir. Parmak izni için randevu alınması da 3-4 ayı bulacaktır. Ancak COVID-19’un Altın Vize bekleme sürelerini önemli ölçüde etkilediğini unutmayın. Mevcut koşullarda, Altın Vize işlemleri 9 ila 12 ay sürebilir.

Golden Visa kartınızı birinci ve üçüncü yılın sonunda yenilemeniz gereklidir, yenileme başvurularınız oturum kartınızın son kullanma tarihine 30 ile 90 gün arasında yapılmalıdır. Ayrıca, başvurunun şahsen yapılması gerekir ve başvuru sırasında avukatınıza verdiğiniz belgelerin güncel tarihli hazırlatıp SEF’e teslim etmek gereklidir.

Portekiz vatandaşlığı almanız ve sonrasında Portekiz pasaportu edinmeniz için ilk Golden Visa kartınızı alıp 5 yıllık süreyi tamamlamanız gerekir. Portekiz vatandaşlık başvurusu bir yıl kadar zaman alabilirken, Portekiz pasaportu başvurunuz ise sadece 6 iş günü sürer.

Portekiz vatandaşlığını almadan önce A2 seviyesinde (en düşük ikinci seviye) bir sınava girmeniz gerekecek. Sınavı geçememeniz bir sorun teşkil etmeyecek, sınırsız sayıda sınava girme hakkınız vardır. Euporto yetkilileri Portekizce diline hâkimdirler ve Portekizce sınavına hazırlanma konusunda yatırımcılarına rehberlik eder.

Altın Vize işlemleri başlığındaki bu yazımızda 2021 ve 2022 Portekiz yeni Altın Vize değişikliğine de değinmemizde fayda var. Şöyleki; Portekiz hükümeti, Portekiz’in Altın Vize işlemleri ile ilgili yeni değişiklikleri uygulamaya koydu. Bu uygulamaların temel amacı, minimum yatırım değerlerini artırmak ve Portekiz’in iç kesimlerde ikamet amaçlı gayrimenkul yatırımlarını teşvik etmektir.

12 Şubat 2021 tarihli 14/2021 sayılı kararname ile getirilen değişiklikler 1 Ocak 2022 tarihinden sonra yapılacak Golden Visa başvurularını kapsayacak.

2021 yılında Portekiz’de yatırım için oturma izni alma koşulları değişmedi ve Lizbon, Porto ve Algarve gibi yüksek yoğunluklu lokasyonlarda yatırım yapmak hala mümkün, Altın Vize yatırımcılarının bu fırsatı kaçırmamasında fayda var.

2021 Altın Vize işlem maliyetlerine bir göz atalım.

Portekiz Göçmenlik Bürosu SEF’de Yapılan Ödemeler:

Altın Vize başvuru inceleme ücreti – kişi başına 533 Euro

Altın Vize işlemleri onay sonrası kart parası – kişi başına 5.325 Euro

1 ve 3. yılın sonunda Aktın Vize yenileme başvuru inceleme ücreti – kişi başına 533 Euro

1 ve 3. yılın sonunda Altın Vize yenileme maliyeti – kişi başına 2.663 Euro

Altın Vize Avukatlık Hizmetleri için Yapılacak Ödemeler:

Golden Visa başvurunuzda Altın Vize konusunda uzman bir avukatlık firmasıyla çalışmak elzemdir. Birden fazla avukatlık firmasından teklif almanızı öneririz.

Tapu’dan Gayrimenkul Alım Maliyetleri veya Fon Kayıt için Yapılacak Ödemeler:

Altın Vize’ye başvuracak aile ferdi sayısına göre maliyet hesaplaması değişecektir. Eurporto yetkililerinden ailenize özel en uygun Altın Vize masraf teklifini güvenle alabilirsiniz. Üstelik Euporto, bunun için hizmet bedeli talep etmez.

Peki, Portekiz Altın Vize Türkiye’de Neden Bu Kadar Popüler?

Portekiz, hem Portekiz’de yaşamak isteyenler için hem de uluslararası şirketler için diğer Avrupa ülkelerinde az rastlanır birçok avantaja sahiptir. Birinci olarak İzlanda ve Yeni Zelanda’dan sonra dünyanın en güvenli ülkelerinden birine yatırım yaparak ailece Avrupa’da yaşama hakkı edinirsiniz.

Mayıs 2021 tarihi itibariyle Altın Vize başvurunda bulunan Türklerin sayısı 464’tür. Portekiz Avrupa ülkeleri içerinde Avrupa’da yaşanacak en iyi yerler listesinde yer almıştır.

Düşük yaşam maliyeti ile 300 gün güneşin tadını çıkarmak isteyen yaklaşık 40.000 yabancı her yıl Portekiz’den gayrimenkul alır.  Eşsiz uzunluktaki kıyı şeridi ile çok sayıda park ve müzeleri ile aile aktiviteleri sonsuz fırsatlar sunar.

Dünyanın en güvenli ülkelerinden biri Portekiz, Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre aynı zamanda dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden birine sahiptir. Portekiz’de faaliyet gösteren firmaların gelişmesini sürdürebilmeleri için Ekonomi yönetimi istikrarlı ve verimli politikalara sahiptir. Özellikle kuzey bölgesi, güçlü bir girişimcilik zihniyetine sahiptir ve birçok alanda araştırmaları teşvik eder. Endüstriyel merkezler, yerel üniversitelerle yakın ilişkiler kurabilir. Portekiz’de işgücü oldukça eğitimli ve uluslararası firmalarda çalışabilecek bir donanıma sahiptir. Portekiz, İngilizce sınavlarında en yüksek 7. puana (TOEFL, 2011) ve Avrupa Birliğinde Mühendislik derecelerinde en yüksek orana (NSF 2012) sahiptir.

Avrupa’ya kolay erişim ve güçlü ulaşım altyapısı ile Portekiz, coğrafi olarak çok iyi bir konuma sahiptir, Brezilya, Angola ve Mozambik gibi ülkelerle ayrıcalıklı ekonomik ilişkileri bulunmaktadır. Portekizli şirketler, Afrika ve Güney Amerika pazarlarına girebilmek için genellikle Devlet desteği alabiliyor.

Kurumlar vergisi oranları son yıllarda önemli ölçüde düşürülmüş olup, küçük ve orta ölçekli işletmeler de basitleştirilmiş vergi sisteminden yararlanarak büyümelerini sürdürürler.

  • Portekiz’e giriş için oturma/çalışma vizesi muafiyeti sunar.
  • Yılda sadece 7 gün Portekiz’de kalma şartı mevcut. Bu süre diğer ülkelerde minimum 6 aydır.
  • Schengen Bölgesi içinde vizesiz seyahat edilebilir.
  • Aile fertleri de başvuruya dahil edilebilir.
  • 5 yıl sonra süresiz oturuma veya Portekiz vatandaşlığına başvurulabilir.

Neden Euporto?

Euporto, 2018’den günümüze TC vatandaşlarının Portekiz Altın Vize kapsamında özel ihtiyaçlarına uygun profesyonel ve kişiselleştirilmiş bir danışmanlık hizmeti sunar. Euporto Golden Visa uzmanları, müşterilerinin başvurularını başarılı bir şekilde tamamlayabilmek için özenle çalışır. Sadece Portekiz Golden Visa alanında faaliyet gösterdiği için Euporto danışmanları Portekiz Gayrimenkul ve yatırım fonu piyasasına ve Portekizce diline hakimdir.  Euporto’nun temel değerleri; uluslararası yetkinlik, profesyonellik ve dürüstlüktür.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.