Altın Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

Altın vizesi başvurusu Portekiz Göçmenlik ve Sınırlar Dairesi (SEF) web sitesinde ön kaydınız yapılır, sonra avukatınız tarafından online olarak bilgileriniz girilir. Altın Vize başvurusu için tapu devri sonrası noterden alınacak gayrimenkul alım belgesi veya Portekiz Fon ödemeniz yapıldıktan sonra fon kayıt belgeniz gereklidir.

sef

Altın Vize ön kayıt randevunuzu yasal temsilciniz olarak avukatınız organize ediyorsa, başvurunuzu web sitesi üzerinden yapar. Kayıt olduktan sonra avukatınız, Altın Vize başvuru sahibinin Türkiye’de hazırlattığı çift apostilli vekaletnameyi SEF’e vermelidir.

Normal şartlarda Altın Vize işlemleri, başvuru sahibi veya Portekizli avukat tarafından SEF’in en yakın bölge müdürlüğüne veya yerel şubesine şahsen de sunulabilir ancak Covid döneminde başvurular on-line olarak yapılmaktadır. Altın Vize başvurusu için SEF’e gitmeden önce randevu alınması gerekmektedir. (+351 214 236 625; Hafta içi Portekiz saati 9:00-17:30, Türkiye ile saati ile 11:00-19:30).

Altın Vize nedir? Altın Vize, Avrupa Birliği ve EFTA ( İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre) vatandaşı olmayanların birikimlerini Portekiz’e getirmeleri için tasarlanmıştır. Amaç Portekiz’e gelen yatırımlarla Portekiz ekonomisinin güçlendirilmesidir. Altın Vize, birçok avantajın yanı sıra yatırımcılara Portekiz’de oturma ve çalışma izni alabilmek için hızlı ve güvenli bir yol sunar. Altın Vize, Portekiz yasalarının belirlediği minimum tutar olan 280.000 Euro yatırım yapabilen yatırımcılar içindir. 2012 yılından Haziran 2021’e kadar Portekiz Altın Vize başvurusu yapan yatırımcı sayısı 9.800’dür. Portekiz Altın Vize Başvurusu sonucu elde edilen yatırım tutarı ise yaklaşık 5,9 milyar Euro’dur.  Türkiye’den yatırım yoluyla Altın Vize başvuru yapanların sayısı ise 464’tür.

Golden Visa yoluyla Portekiz’de oturum, çalışma veya Portekiz vatandaşlık talebinde bulunmak için aşağıdaki yatırım kategorilerinden birini seçmelisiniz;

  • Portekiz’de nüfus yoğunluğu az olan bir yerden en az 280.000 Euro değerinde gayrimenkul satın almak (yenileme projesi olmalı, yenileme bedeli bu tutara dâhildir).
  • Portekiz’de kentsel dönüşüm projelerinden en az 30 yaşında ve en az 350.000 € değerinde gayrimenkul satın almak (yenileme projesi olmalı, yenileme bedeli bu tutara dâhildir).
  • Portekiz’de nüfus yoğunluğu az olan bir yerden en az 400.000 Euro değerinde gayrimenkul satın almak
  • Portekiz’de herhangi bir yerden 500.000 Euro değerinde bir veya birden fazla gayrimenkul satın almak
  • Portekiz’de yatırım fonlarına net 350.000 Euro yatırım yapmak

Altın vize için yapılan yatırım, Portekiz altın vize kartlarınız basıldığı tarihten Portekiz Vatandaşlığı alınıncaya kadar elden çıkarılmamalıdır.

Portekiz Altın Vize sahipleri ilk etapta Portekiz’de bir yıllık oturum ve çalışma izni veren Golden Visa kartlarını alırlar. Daha sonra birinci ve üçüncü senenin sonunda Altın Visa başvurusu işlemleri yenilenir.  Beş yıl sonra, Altın Vize sahipleri Portekiz’de süresiz ikamet veya Portekiz vatandaşlığına başvurabilirler.

Altın Vize Türkiye’de Neden Bu Kadar Popüler? 

  • Altın Vize başvuru sahibine ve ailesine tüm Schengen bölgesine vizesiz giriş-çıkış hakkı kazandırır.
  • Aile birleşimi yoluyla, yani aile üyeleriniz de Portekiz’de ikamet edebilir.
  • Portekiz eğitim ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanılabilir.
  • Portekiz vatandaşlığı alıncaya kadar Euro kira geliri elde edebilir ve daha sonra dilediğiniz zaman satıp paranızı dilediğiniz ülkeye çıkartabilirsiniz.
  • Portekiz’de yıldan 183 günden daha fazla yaşamadığınız sürece, dünya çapındaki gelirleriniz üzerinden vergi ödemezsiniz.

Altın Vizw

EUPORTO Kimdir?

EUPORTO– Yatırımla Avrupa Vatandaşlığı, Portekiz Altın Vize ve yatırım uzmanıdır. Avrupa’da 20 yılı aşkın finans ve gayrimenkul bilgi ve deneyimiyle doğuştan Portekizli-Türk olmanın avantajını yerel bilgilerle birleştirerek Golden Visa yatırımcısına özel yatırım modelleri ve seçenekleri sunar. Altın Vize işlemleri ve tüm aşamalarda danışmanlık ve destek verir. Altın Vize başvurusu yapan yatırımcılarından hizmet bedeli talep etmez.

Ücretsiz Altın Vize danışmanlık için www.euporto.com/etkinliklerimiz adresinden bire bir görüşme talep edin.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.