Algarve Gayrimenkul Yatırım Rehberi

Algarve’de Gayrimenkul Nasıl Satın Alınır?

Portekiz’in güneyinde yer alan Algarve Bölgesi Avrupa’nın turizm cennetidir. Yılda yaklaşık dört milyondan fazla turist çeken Algarve dünyanın en iyi plaj ödüllerine sahiptir.

Golden Visa kapsamında Portekiz’de yatırım yapmaya karar veren yatırımcılar, Algarve Bölgesi’ni mutlaka mercek altına almalıdır. Dünyaca ünlü sahillere sahip olduğundan villalar ve okyanus manzaralı ticari yatırım seçenekleri sunar. Özellikle Lagos ve Sagres oldukça popülerdir. Bu iki yerde cazip ticari yatırım fırsatları bulabilirsiniz. Portekiz ekonomisini bir uçağa benzetirsek, uçağın motorlarından bir tanesi turizmdir. Algarve yılın 12 ayı turist çekmeyi başarır. Bu yüzden Algarve Bölgesi’nde yatırım yapabilirsiniz. Ekspertizleri yapılmış, arkasında Portekiz bankalarının olduğu en iyi yatırım seçenekleri için Portekiz Golden Visa uzmanı Euporto yetkililerine başvurabilirsiniz.

Algarve'de Gayrimenkul Nasıl Satın Alınır?

Neden Algarve’de Gayrimenkul Satın Almalı?

Portekiz şehirleri ile karşılaştırıldığında güçlü turizm altyapısından dolayı Algarve Bölgesi’ndeki konutların ve ticari yatırımların kira getirileri oldukça iyidir. Bu nedenle Algarve’da alınan gayrimenkuller genellikle ticari bir yatırım gibi kabul edilir. Nitekim ülke son yıllarda turizm ve emlak piyasasında büyüme yaşamıştır.

Neden Algarve'de Gayrimenkul Satın Almalı?

Algarve Emlak Piyasası

Algarve Portekiz’in en ılıman iklimine sahip bölgesidir. Metropol hayatı yerine bir sahil kasabasında yaşamak istiyorsanız Algarve Bölgesi tam size göredir. Alacağınız evde yaşamayı düşünmüyorsanız bile Algarve’ın bir beldesinden satın alacağınız evi kolaylıkla kiraya vererek Euro gelir elde edebilirsiniz. Algarve Bölgesi gerek Portekizlilere gerek yabancı yatırımcılara yatırım veya oturum amaçlı en çekici seçeneklerden biridir.

Euporto’nun Algarve Bölgesi’ndeki konut ve ticari projeleri yatırım için son derece caziptir. Portekiz gayrimenkul piyasasındaki derin deneyimi ve butik yaklaşımı ile size Portekiz Golden Visa alanında en iyi yatırım seçeneklerini tanıtacaktır.

Algarve Emlak Piyasası

Algarve Emlak Fiyatları

Altın Vize kapsamında Portekizde apartman yatırımı yapmayı düşünüyorsanız, hazırladığımız tabloda Algarve bölgesinin emlak piyasası hakkında ortalama fiyat aralığını bulabilirsiniz.

Algarve Kiralık Daire Fiyatları Ortalama Fiyat Aralığı
Şehir merkezinde 1+1 apartman 750 Euro 600 – 1.200 Euro
Şehir merkezinden uzak 1+1 apartman 501 Euro 400 – 800 Euro
Şehir merkezinde 3+1 apartman 1.466 Euro 1.200 – 1.700 Euro
Şehir merkezinden uzak 3+1 apartman 966 Euro 800 – 1.100 Euro
Algarve Satılık Daire Fiyatları (m2)
Şehir merkezinde satılık daire fiyatları (m2) 2.289 Euro
Şehir merkezinden uzakta satılık daire fiyatları (m2) 992 Euro 650 – 1.334 Euro
Algarve Ortalama Aylık Gelir
Aylık maaş geliri (vergi sonrası) 996 Euro
20 yıllık sabit konut kredi faiz oranları 3,4% 2.28-3.80 %
Rakamlar Kasım 2021’e aittir.

Algarve Emlak Fiyatları

Algarve’de Gayrimenkul Satın Almanın Avantajları Nelerdir?

Portekiz’in incisi olarak bilinen ve dünyanın her yerinden gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken Algarve Bölgesi’nde ev veya ticari bir gayrimenkul sahibi olmak için birçok neden bulunmaktadır. Zengin portföy çeşitliliği, golf tesisleri ve gayrimenkul piyasasının likiditesi önemli nedenlerdendir. Algarve, gayrimenkul sektörü, turistik tesisleri, ödül alan plajları ve dünyanın her yerinden yılın 12 ayı çektiği yerli ve yabancı turistler ile daim cazibe merkezidir. Şimdi gelin o başlıkları detaylıca inceleyelim:

  1. Yatırım Çeşitliliği

Algarve gayrimenkul piyasasında yatırım çeşitliliği oldukça zengindir. Yurt dışı yatırım alanında uzman Euporto kadrosuyla bütçeniz dahilinde en kârlı Golden Visa’ya uygun oturum veya yatırım amaçlı gayrimenkul fırsatlarına ulaşmanıza yardımcı olur.

  1. Gayrimenkul Likiditesi

Portekiz Altın Vize kapsamında Portekiz’de yapacağınız yatırımınızın değerini kaybetmeden size Euro bazında aylık kira ve gayrimenkul değer artış kazancı sunmasını istiyorsanız, Algarve Bölgesi’nin aktif gayrimenkul sektörüne, doğru fiyattan ve doğru lokasyondan yatırım yapmanız şartıyla güvenebilirsiniz. Algarve’ın en önemli avantajlarından birisi yalnızca Portekizliler için değil, Avrupa’nın hatta dünyanın her yerinden gelen yabancı yatırımcılar arasında da oldukça popüler olmasıdır.

  1. Hayallerinizdeki Emeklilik Yaşamı

Finansal avantajlarının yanında Algarve Bölgesi’nde gayrimenkul sahibi olmanın şüphesiz en önemli sonuçlarından bir tanesi de Avrupa’nın en iyi plajlarıyla ünlü bir bölgesinde yaşama fırsatıdır.

Algarve'de Gayrimenkul Satın Almanın Avantajları Nelerdir?

Golf tutkunuysanız ve Algarve Bölgesi’nde sakin ve huzurlu bir yaşam istiyorsanız Sagres ve Lagos gibi tatil beldelerini tercih edebilirsiniz. Bu bölgeler lüks tatil isteyen aileler için vazgeçilmezdir. Muhteşem iklimi, plajları ve sunduğu fırsatlarla Portekiz’in Algarve Bölgesi Golden Visa kapsamında verimli yatırım fırsatlarının kapılarını aralıyor.

Avrupa gayrimenkul piyasasına bakıldığında Portekizliler, %75 ev sahibi olma oranı ile en yüksek orana sahiptirler. Bu oran ABD ve İngiltere’den 10 kat daha yüksektir. Golden Visa kapsamında satın aldığınız gayrimenkulü Portekiz pasaportunu edindikten sonra satabilirsiniz. Ancak yatırımınızın Avrupa emlak piyasasında alıcı bulabilecek niteliklere sahip olması hayatidir. Algarve veya Portekiz’in diğer lokasyonlarında yapacağınız gayrimenkul seçimlerinde Portekiz yatırım uzmanı EUPorto’dan destek alabilirsiniz. Portekiz gayrimenkul ve yatırım fonu piyasalarındaki son gelişmelerin değerlendirilmeleri ışığında ücretsiz yatırım danışmanlığı servisimizden faydalanabilirsiniz.

EUPorto’da güven ve profesyonellik Portekiz Golden Visa başvurularınızın merkezinde yer alır.

Golden Visa Danışmanlık için Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.