2022 Portekiz Golden Visa Programı Prosedürleri & Zaman Çerçevesi

Bu yazımızda Golden Visa, Portekiz Golden Visa programı ve Avrupa Vatandaşlığı hakkında bilgilere ve prosedür detaylarına ulaşabilirsiniz.

Golden Visa Programı

Golden Visa programı bir oturum izni programıdır. Yatırım karşılığında başvuru sahibi ve ailesine vizesiz hareket özgürlüğü ve vatandaşı olmadığı bir ülkede oturum hakkı sunulmasıdır.

Portekiz Golden Visa Programı Nedir?

Portekiz Altın Vize olarak da adlandırılan Portekiz Golden Visa programı oturum izni veren ülkeler arasında en kolay ve hafif şartlarda vatandaşlık başvuru aşamasına gelip Avrupa Vatandaşlığı alınabilen bir programdır. Bu hafif şartları şöyle sıralayabiliriz:

  • Süreli oturum izni gerekliliği sadece beş yıldır. Yani, sadece beş yıl sonunda ailece vatandaşlık başvuru hakkı edinilir.
  • Süreli oturum izni boyunca yılda sadece asgari yedi gün Portekiz’de bulunarak oturum gerekliliği yerine getirilmiş olur. Beş yılın toplamında 7 gün x 5 yıl, yani 35 gün Portekiz’de bulunmak yeterlidir.

Portekiz Golden Visa Programı Nedir?

Bu oturum programına dâhil olmak için önce Portekiz’de yatırım yapmak gereklidir. Burada Portekiz farklı seçenekler sunar. Yatırımcının kendi tercihine göre ilerlemek mümkündür. En düşük yatırım miktarı 280.000 Euro’dur. Yatırım seçenekleri ve modelleri hakkında doğru, güncel ve tarafsız bilgilere ulaşmak çok önemlidir. EUPorto danışmanlarından hem gayrimenkul hem de fon seçeneklerinin en verimli ve kârlı olanlarına ulaşırsınız. EUPorto Portekizli-Türk olmasından kaynaklı lokal bilgisi ve deneyimiyle sadece avukatlık şirketlerinin Golden Visa geçerlilik onayından geçen seçenekleri sunar. Her yatırım ürününe eşit mesafede olması nedeniyle tarafsızlığını korur.

Portekiz Golden Visa Programının Prosedürleri ve Zaman Çerçevesi

Portekiz Golden Visa prosedürleri aşağıda sunulmuştur:

  • Yatırıma Karar Vermek: Portekiz Golden Visa programı için önce yatırım seçilir. Bu konuda EUPorto danışmanları yatırımcının kriterlerine uygun seçenekleri Portekiz piyasa gerçekliğiyle analiz ederek yatırımcıya sunar.
  • Avukatlık Firmasına Karar Vermek: EUPorto farklı avukatlık firmalarıyla çalışır. Bunların hepsi de uluslararası kurumsal firmalardır.
  • Portekiz Banka Hesabının Açılması: Burada güvenilir bir şekilde ilerlemek elzemdir. Hangi bankanın hangi şubesinde yabancılara hesap açma konusunda rahatlıkla ilerlenebildiği tecrübesine sahip olmak gerekir. Hangi belgelerle ret alınmayacağını bilen bir ekiple ilerlemek gereklidir. Burada EUPorto deneyimi yatırımcıya sorunsuz ve rahat bir süreç yaşatacaktır.
  • Yatırımın Yapılması: Bu aşama güvenli bir biçimde yapılmalıdır. Şeffaflık ve usulüne uygun bir şekilde gerçekleşmelidir. Avukatlık firmasının kurumsallığı burada son derece önemlidir. EUPorto bu işlemi de aktif bir şekilde takip eder.
  • Golden Visa Başvurusu: Başvuru sahibi ve ardından aile fertlerinin başvuruları avukatlık firması tarafından yapılır. EUPorto gerekli belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmasını koordine eder.
  • Biyometrik Randevu: SEF yani Portekiz Yabancılar Ofisi başvuru sahibi ve aile fertlerinin ön onayını verdikten sonra biyometrik verilerin sunulması için tüm ailenin Portekiz’deki randevusunu avukatla koordine ederek oluşturur. Bu randevu için 3 gün yeterli olacaktır.
  • İlk Golden Visa Kartlarının Gelmesi: Başvuru sahibi ve ailesinin SEF’ten gelen ilk oturum kartlarını avukat yatırımcının adresine postalar. Bu andan itibaren Portekiz’de yaşayabilir, çalışabilir, sağlık ve eğitim hizmetlerinden faydalanılabilir. Diğer Schengen ülkelerine ise vizesiz süreç başlar.

Tüm bu aşamaların gerçekleşmesi aşağı yukarı bir yıl alır.

Portekiz Golden Visa Programı ile Portekiz Vatandaşı Olmak Ne Kadar Sürer?

Beş yıllık süreli oturum izninde yılda en az 7 gün Portekiz’de bulunmak ve her kart yenilemede (toplamda iki kez) sabıka kaydının temiz olmaya devam etmesi gerekmektedir. Bu süre tamamlandıktan sonra Portekiz vatandaşlığı alabilmek için A2 seviyesinde Portekiz dil testini geçmek gerekecektir. Bu seviye A1 başlangıç seviyesinden bir sonrakidir. Bu durumda Portekiz pasaportu alabilmek için Portekiz vatandaşlık şartları toplamda şöyledir:

  • Beş yıllık oturum programını yerine getirmek
  • Sabıka kaydının temiz olması
  • A2 seviyesinde Portekizce testini geçmek

Bu şartları yerine getiren herkes Portekiz çifte vatandaşlık alma hakkına sahiptir. Portekiz vatandaşlığı almanın süresi aşağı yukarı toplamda 18 aydır.

Her ülke vatandaşlık aşamasında çifte vatandaşlık alımına izin vermez. Ancak Portekiz çifte vatandaşlık alımına izin verir.

Çifte Vatandaşlık Avantajları Nelerdir?

Vatandaşı olunan iki ülkenin de haklarından faydalanılır. Buna çifte emeklilik dâhildir. Portekiz vatandaşlığı avantajları arasında çifte vergilendirme muafiyeti gelir.

Çifte Vatandaşlık Avantajları Nelerdir?

Portekiz Golden Visa Programı ile Avrupa Vatandaşı Olunur mu?

Avrupa vatandaşı olmak pek çok kişinin hayalidir. Kendisine ve tüm ailesine eğitim ve iş olanakları bakımından sayısız olanak sağlar. Hareket özgürlüğü ise bunların başında gelir.

Portekiz vatandaşlığı almak Avrupa vatandaşlığı almak ile aynıdır. Portekiz vatandaşlığı Avrupa Birliği vatandaşlığı ile eş anlamlıdır. Portekiz pasaportu ile tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayabilir, çalışabilir, sağlık ve eğitim hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Portekiz vatandaşlığı demek Avrupa Birliği vatandaşı olmak demektir. Avrupa vatandaşlık yolunda ilerlemek için en kolay ve güvenli yol Portekiz Golden Visa programına dâhil olmaktır. EUPorto bu süreçte en kârlı ve güvenilir seçenekleri sunarak size ve ailenize özel butik bir danışmanlık hizmeti verecektir.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.