2022 Portekiz Golden Visa (Altın Vize) Değişiklikleri

Portekiz Hükümeti mevcut Golden Visa (Altın Vize) programını 22 Aralık 2020’de değiştirme kararı aldı. Ancak, yapılan açıklamada üzerinde mutabık kalınan tüm detaylara yer verilmedi. Buna rağmen, 1 Temmuz 2021’den itibaren Golden Visa (Altın Vize) formatının ve önümüzdeki 6 ay içinde yatırım yapılabilecek bölgelerin önemli ölçüde değişeceğini belirtebiliriz.

Portekiz Parlamentosu, yatırımcıların artık Lizbon, Porto ve Algarve Bölgesi’nden gayrimenkul alımıyla Golden Visa (Altın Vize) başvurusunda bulunamayacağını belirtti. Temmuz 2021 ile Ocak 2022 tarihleri arasında Lizbon, Porto ve tüm sahil şeridi Golden Visa (Altın Vize) için seçenek olmaktan çıkacak. Temmuz 2021’den sonra ise Golden Visa kapsamında gayrimenkul yatırımlarının Portekiz’in iç bölgelerinden ve adalarından yapılabileceği planlanmaktadır.

Peki Bu Durumda Ne Yapmalıyız?

Portekiz Golden Visa’ya (Altın Vize) hak kazanmak için, Lizbon, Porto ve Algarve Bölgesi’ndeki gayrimenkul yatırımınızı en geç Mayıs’a kadar yapmalısınız. Böylece Haziran ayı içerisinde SEF’e, Golden Visa (Altın Vize) başvurunuzu yapabilmek için yeterli zaman kalacaktır.
Golden Visa (Altın Vize) başvurusu için gereken doğum kayıt, nüfus kayıt örneği, sabıka kaydı ve evlenme kayıt örneği gibi bazı belgelerinin hazırlanması tasdiklenmesi ve sonrasında da posta yoluyla Portekiz’e ulaştırılması zaman alacağından, yatırımınızı hızlıca yapmanızı öneriyoruz. Bir müşterimizin evraklarının Portekiz’e ulaşması, Covid-19 nedeniyle 23 günü bulmuştu. Ayrıca Portekiz’de banka hesabının açılması TC kökenli vatandaşlar için minimum bir hafta ile 1,5 ayı bulabilmektedir. Bu detayları da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Golden Visa (Altın Vize) Başvurumuz için Haziran 2022’e Kadar Beklersek Ne Olur?

Bu tarihle birlikte Golden Visa Altın Vize) başvurusu için gerekli olan minimum yatırım tutarlarının artacağı beklenmektedir. Ayrıca, Haziran 2021 sonrasında daha sınırlı yatırım seçenekleriyle karşı karşıya kalacağımızı söyleyebiliriz.

Golden Visa (Altın Vize) Başvurumuz için Ocak 2022’yi Beklersek Ne Olur?

Bu senaryoda yatırımınızı daha yüksek fiyattan Portekiz’in adalarından ve iç kısımlarından yapmanız gerekecek, Golden Visa (Altın Vize)  kapsamında yapacağınız yatırımın performansı bu kadar parlak olmayabilir. Ancak, Golden Visa (Altın Vize) programı Avrupa’daki diğer Golden Visa programları arasında en cazip seçenek olmayı sürdürecek. Yatırımcılara Portekiz’de yaşama ve çalışma fırsatlarını, ailece Schengen bölgesinde seyahat edebilme özgürlüğünü sunmaya devam edecek, ayrıca beş yıl sonra da Portekiz pasaportu yani Avrupa Vatandaşlığını almak mümkün olacak.

Genel olarak Golden Visa oturum kartlarınızın elinize ulaşması 6 ayı bulacaktır. Başvurunuzun hangi SEF ofisinden yapıldığı çok önemlidir, çünkü bazı ofislerde yığılmalar olabilmektedir.

Özetle, Portekiz Golden Visa (Altın Vize) programına başvurmayı düşünüyorsanız, ancak yatırım yapmayı düşündüğünüz lokasyon konusunda bir kısıtlamadan rahatsız olmayacaksanız acele etmenize gerek yok. Portekiz Golden Visa (Altın Vize), yani yatırımla Avrupa Vatandaşlık Programı önümüzdeki dönemde de devam edecek. Fakat, eğer Lizbon, Porto ve Algarve sahil bölgesinde yatırım yapmayı düşünüyorsanız hızlı hareket etmenizde fayda var. 350.000 Euro’luk indirimli Golden Visa kapsamında gayrimenkul seçenekleri sınırlı olduğu için iyi alternatifler azalıyor. Pandemi nedeniyle banka hesap açım işlemleri ve tapu devri 1,5 ayı bulabiliyor. Bu yüzden Nisan ayı sonuna kadar banka hesap açım işleminizi tamamlamanızı öneriyoruz. EUPorto olarak, Portekiz Golden Visa (Altın Vize), Portekiz’de gayrimenkul alımı veya fon yatırımı konularında sorularınız olursa yanıtlamaktan mutluluk duyarız.

Saygılarımızla,
EUPorto, Yatırımla Avrupa Vatandaşlığı

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.