2024 Portekiz Çalışma İzni

Bir Avrupa Birliği ülkesi olan Portekiz 2012 yılından bu yana sunduğu Golden Visa programıyla Avrupa dışından kişilere oturum izni sağlamaktadır. Portekiz’de yapılacak bir yatırım karşılığında Portekiz’de oturma izniyle birlikte Portekiz çalışma izni de verilir. Yatırımcı aile birleşimi yoluyla, bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerini de Golden Visa programına dâhil edebilir. Böylece 500.000 Euro tutarında fon yatırımıyla ailece Portekiz’de oturma ve çalışma iznine sahip olunur.

Portekiz Oturum ve Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Portekiz çalışma izni almanın en kolay yolu Portekiz Altın Vize programına başvurmaktır. Bunun için Portekiz Altın Vize yasalarınca belirlenen 500.000 Euro tutarında fon yatırımı yapmak gereklidir. Golden Visa programı yatırım modellerinden en popüler olanları devlet güvencesinin bulunduğu için açık uçlu Portekiz yatırım fonları ve güvenilir oldukları için Portekiz banka fonlarıdır.

Portekiz’de 2 farklı oturma izni türü bulunmaktadır:

  • Süreli oturma izni
  • Kalıcı oturma izni

Portekiz Golden Visa uygulaması, diğer Avrupa ülkelerine göre en avantajlı ülkedir. Çünkü vatandaşlık için Türkiye’den taşınmanız gerekmez.  Başvuru sahiplerine, süreli ve kalıcı olmak üzere birden fazla oturum kartı seçeneği sunar. Avrupa ülkeleri arasında en fazla öne çıkan uygulama Golden Vize ile Portekiz oturma izni alma programıdır.

Golden Visa Programı ile Portekiz Oturma İzni Almak

Portekiz, sunduğu bu program ile Avrupa Birliği dışındaki ülke vatandaşlarına ve ailelerine bugüne dek 12.718 kişiye Portekiz oturma izni verdi. Bu kişilerle beraber 20.424 aile üyesi de programa dâhil olmalarına izin verdi. Çin, Brezilya ve Amerika’dan sonra Türkiye Portekiz oturum programı olan Golden Visa’ya en çok ilgi gösteren dördüncü sırada yer almaktadır.

Portekiz’de Golden Visa amaçlı fon yatırımı yaparken mutlaka güvenilir uzman kurumlarla yola çıkılmalıdır. Bağımsız bir danışmanlık almak son derece önemlidir.

Bu şekilde doğru ve verimli bir Golden Visa yatırımı yaparak hem Euro bazında temettü geliri elde etmek hem de Portekiz’de ailece oturum ve çalışma izni almak mümkündür. Portekiz çalışma izni nasıl alınır sorusuna yanıt olarak sunulacak en verimli ve pratik yol Portekiz Golden Visa programıdır.

Portekiz Çalışma İzni

500.000 Euro Fon Yatırım Seçeneğiyle Portekiz Oturma İzni Alma Fırsatı

Portekiz Golden Visa Avrupa’daki benzer programlar içinde birçok avantajıyla öne çıkıyor. 500.000 fon yatırımıyla yatırımcılara Portekiz’de oturma imkânı sağlarken, Euro cinsinden temettü getirili bir yatırım yapmalarına da olanak sağlıyor.

Portekiz Golden Visa uygulamasında başvurduğunuzda tüm aile bireyleriniz için de oturum izni alma hakkına sahip olunur. Bu hak aynı zamanda tüm aile bireylerine Portekiz’de yaşamayla beraber çalışma hakkı da sağlar.

Portekiz Golden Visa programı kapsamında aldığınız fonları Portekiz’de yaşamadığınız sürece vergiden muaftır. Program Türkiye’den taşınmadan yatırımla Avrupa vatandaşlığı elde etmek isteyen T.C. yatırımcılar için oldukça avantajlıdır.

Portekiz uzmanı Golden Visa danışmanıyla birlikte, yapılacak fon yatırımlarına karar verildikten sonra hukuksal güvenceyle ilerlemek için Portekiz’de yerleşik kurumsal bir avukatlık firmasıyla çalışmak gereklidir. Hem yatırımın tüm aşamalarında hem de eski ismiyle SEF (Sınır ve Yabancılar Ofisi) yeni ismi AIMA ile ilişkilerin usulüne uygun ve yasal çerçevede ilerlemesi için Portekiz’de konusunda uzman kurumsal bir hukuk bürosuyla yola çıkmak elzemdir. Avukatlık firması tüm ailenin Portekiz oturma izni işlemlerini adım adım yürütecektir. EUPorto Golden Visa danışmanlık şirketi ise tüm süreci avukatlık firmasıyla birlikte koordine edecektir. Böylece oturma izniyle birlikte Portekiz çalışma vizesi de tüm aile için elde edilmiş olacaktır.

Portekiz’de Oturum ve Çalışma İzni için Gerekli Evraklar

Golden Visa başvurusu için hem yatırımcı hem de aile fertlerinden istenen belgeler şunlardır: Sabıka kaydı, doğum belgesi, nüfus belgesi, evlenme belgesi, öğrenci belgesi, yerleşim yeri belgesi, geçerli tarihli pasaport.

Beş Yıl Sonra Portekiz Vatandaşlığına Başvurma Hakkı

Golden Visa programı kapsamında Portekiz oturum izni aldıktan beş yıl sonra ailece Portekiz vatandaşlığına başvurabilirsiniz.  Her yıl, Portekiz’de yılda sadece yedi gün veya ilk yıl Portekiz’e gidilememesi durumunda ikinci yıl içerisinde 14 gün kalınabilir. Portekiz bir Avrupa Birliği ülkesidir. Euro cinsinden temettü geliri elde edebilmek yatırımcılar için bir avantaj olurken, çocuklu aileler için Avrupa’nın ücretsiz eğitim imkânlarından faydalanmak mümkündür. Portekiz vatandaşı olduktan sonra dünyada 188 ülkeye vize ihtiyacı olmaksızın seyahat edilebilmektedir. Portekiz Golden Visa ile ailece bir B planı oluşturarak Avrupa standartlarında yaşam hayalinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Golden Visa Başvurusu ile Portekiz’de Kalıcı Oturum Almak için Gerekli Evraklar

5 yıllık Golden Visa sahibi olanlar aşağıdaki şartları karşılamaları durumunda Portekiz kalıcı oturma izni başvurusu yapılabilir.

  • Golden Visa kapsamındaki fon yatırımının elde tutulduğunun kanıtlanması
  • Yılda 7 gün veya iki yılda 14 gün Portekiz’de minimum kalış şartının kanıtlanması
  • Vatandaşlığa başvuracak kişilerin en az beş yıllık oturumu doldurmuş olmaları
  • Başvuru yapacak kişilerin son beş yıl içinde bir yıldan uzun süreli hapis cezası almamış veya hüküm giymemiş olmaları
  • A2 seviyesinde temel Portekizce diline hâkim olması

Sıkça Sorulan Sorular

2024’te Portekiz Oturma İzni Nasıl Alınır?

Portekiz oturum izni almak için yatırım tutarı 500.000 Euro’dur.

Portekiz Oturma İzni Aldıktan Sonra Portekiz Vatandaşlığına Başvurabilir miyim?

Portekiz Golden Visa yatırımızı yaptıktan beş yıl sonra gerekli şartları yerine getirmeniz durumunda Portekiz vatandaşlığına başvurabilirsiniz.

Portekiz Golden Visa Başvuruma Ailemi de Dâhil Edebilir miyim?

Evet. Eşiniz ve 24 yaşından küçük, evli olmayan ve size bağımlı olan tüm çocuklarınızı başvurunuzu aile birleşimi kapsamında dâhil edebilirsiniz.

Portekiz Ev Alana Oturma İzni Veriyor mu?

Maalesef. 7 Ekim 2023 sonrası sadece 500.000 Euro’luk fon yatırımı yaparak ailece Portekiz oturma izni alabilirsiniz.

Özetle çalışma ve oturma izni nasıl alınır? sorusunun en net ve kolay yolu Portekiz Golden Visa programıdır. Oturum kartları elinize ulaştıktan sonra yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunmak oturum iznini sürdürmek ve 5 yıl sonra ise Portekiz vatandaşlığına başvurmak için yeterlidir. Oturma izniyle birlikte çalışma hakkı da elde edilir. Sağlık ve eğitim hizmetlerinden de faydalanılır. Beş yıllık oturumun ardından istenirse Portekiz vatandaşlığı ve süresiz oturum izni için başvuruda bulunulur. Başlangıç A2 seviyesinde Portekizce testi geçtikten sonra bu haklara hayat boyu sahip olunur.

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz Golden Visa alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız.  EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında faaliyet göstermektedir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Golden Vize Portekiz alanında butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Portekiz’de yatırım kapsamında bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hakimiyet
  • Portekiz fon yatırımı alanında ücretsiz danışmanlık
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri Golden Visa yatırım fonu alternatiflerini avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan Golden Visa uzmanları mevcuttur.

Zamanın en kıymetli hazine olduğuna inanan EUPorto Golden Visa uzmanları, Avrupa Vatandaşlığı amacıyla Portekiz’de fon yatırımı yapmak isteyen T.C. vatandaşlarına, A’dan Z’ye ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri, tek bir çatı altında toplar ve en güvenli şekilde yönetir.

Hepimizin derinden hissettiği gibi hızla gelişen ve değişen bir dünyada, özellikle çocuklarımızın kaliteli bir eğitimle günümüz dünyasındaki yenilikleri takip edebilmeleri ve değişime uyum sağlayabilmeleri için bir ‘B’ planına sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Bunu yatırım yaparak başarabilmenin en hızlı ve pratik yolu Portekiz Golden Visa uygulamasıdır.

Portekiz çalışma izni kapsamında gerek Golden Visa uyumlu açık uçlu yani likit fonlar, gerekse bankalara ait en güvenilir kapalı fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz. Portekiz Golden Visa hakkında detaylı bilgi için web sitemiz www.euporto.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.