Yatırımcılar için Lizbon ve Semtleri

Lizbon’un yatırım yapmak için ideal bir Avrupa şehridir. Düşük suç oranları, yıl boyunca süren güneşli havası ve mükemmel bir yaşam kalitesi ile Portekiz yatırımcıları çekmek için gerekli tüm niteliklere sahiptir.

Portekiz Golden Visa ile Gayrimenkul Yatırımı yapılabilecek bölgeleri keşfedelim:

  • Alfama
    Lizbon’un en eski bölgesindedir, gittikçe daha fazla yabancı yatırımcı çekmektedir. Alfama, aslında şehir merkezinde otantik bir köydür. En büyüleyici semtlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Evlerinin çoğu Tejo nehir manzarasını sunmaktadır.
  • Graça
    Graça, sunduğu nefes kesici manzarasıyla Lizbon’un en yüksek tepesinde yer almaktadır. Alfama gibi, Lizbon’un en eski bölgelerinden biridir. Altın Vize kapsamında yabancı yatırımcılara da hitap etmektedir.
  • Avenidas Novas
    Bu bölgede, 1950’lerde şehrin genişlemesiyle birlikte, geniş caddelerde yerleşimler başlamış ve ticaret alanlarının açılmasıyla sonuçlanmıştır. Orta-üst sınıf ailelerin yaşadığı yerlerden biridir.
  • Príncipe Real Príncipe Real, Lizbon’un en çok talep gören yerleşim yerlerinden biridir. Güzel binaları ve alışveriş mekânları vardır. Otopark eksikliği ve yüksek konut fiyatları olumsuz noktalar olarak göze çarpmaktadır.
  • BelémTejo Nehri’nin hemen yanında bulunan, anıtları ve müzeleri içeren kent mahallesidir. Yokuştan çıkarak Ajuda ve Restelo mahallelerine ulaşabilirsiniz. Bu bölgede, özellikle Restelo’da, üst ve orta sınıf arasındaki bir segment yaşar. Belém oldukça turistik olmasıyla birlikte geniş yeşil alanlara sahiptir.
  • Campo de Ourique ve Amoreiras: Campo de Ourique, 19. yüzyılın sonlarında bir yerleşim bölgesine dönüştürüldü. Art Nouveau tarzında güzel binalar içeren ve gerçek bir mahalle atmosferi ve geleneksel ticaret ile yaşamak için çok hoş bir mahalledir. Bu bölgede özellikle orta ve yüksek sınıfta yaşayan aileler ve ev fiyatlarının ortalamanın üzerinde olması dikkati çekiyor.
  • Parque das Nações: Bu bölge Expo 98’de rehabilite edildi ve modern mimarisiyle tanınan konut ve ticaret bölgesi oldu. Parque das Nações, yüksek gelirli ailelerin ve yabancıların yaşadığı bir bölgedir. Nehir manzarası, yeşil alanlar, sessizlik ve erişilebilirlik yatırımcıları bu bölgeye çekmektedir. Havaalanına, şehirler arası tren istasyonuna, alışveriş merkezlerine, konser alanlarına, açık alan aktiviteleri ve sergi alanlarına yakınlığıyla yabancıların aradığı modern bir yerleşim bölgesidir.
    Golden Visa, (Altın Vize) kapsamında gayrimenkul yatırımı için ideal bir bölgedir.
  • Lapa: Lapa, Lizbon’un eski yerleşim bölgelerinden biridir. Merkezi bir bölge olması nedeniyle ev fiyatları oldukça yüksektir. Bu bölgede varlıklı ve yüksek sınıf aileler yaşamaktadır.
Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.